אני בטוחה שלעיתים קרובות יוצא לכם להיתקל בכותרות בסגנון "שיניתי את הגזרה שלי בתוך שלושה שבועות... אני כבר לא רעבה...". מה זה עושה לכם?
כותרת מאוד דומה לזו הופיעה באתר מרכזי לפני זמן קצר כשבראיון עם דוגמנית יפה שהיא גם שחקנית מוכשרת, במקום להתעסק בנושאים חשובים ולשאול שאלות רלוונטיות היטו את הנושא לגזרה שלה, להרגלי האכילה שלה, וכמובן שייכו הכל לעובדה שגילתה שיטת תזונה חדשה, כביכול.
כשילדה, נערה ואפילו אישה בוגרת, קוראת כותרת שכזו היא ממהרת לקרוא על אותה שיטה, על מה אותה דוגמנית אוכלת ולא אוכלת כדי שגם היא תוכל להרגיש איך הגוף שלה משתנה בזמן כה קצר ואיך גם היא נהיית רזה וחטובה ללא הרגשת רעב.
רק שזה לא ממש קורה כך, והאמת היא שזה בכלל לא צריך לקרות כך.
לא צריך לגלות דיאטות חדשות או לנסות שיטות הרזיה כאלה ואחרות בכדי לרזות ולהתחטב- צריך פשוט לאמץ גישה בריאה וללמוד מה הגוף רוצה וצריך ולאכול בהתאם.
זה הדבר הכי נכון, הכי מתבקש וגם הכי קל ליישום- אך משום מה את זה לא תמצאו בכותרות.
ללמוד להקשיב לגוף
כדי לא רק לרדת במשקל אלא להישאר במשקל היעד ולהמשיך לאכול ולהרגיש שבעים ובריאים ללא עלייה במשקל או כאבי בטן- צריך להקשיב לגוף. זה אומר, ללמוד מה הכמות שהוא צורך בכל ארוחה, אילו מאכלים עושים לו טוב ואילו פחות, מתי הוא עייף, אילו מאכלים מעוררים אותו וכדומה. זה לא דורש דבר חוץ מלהיות מודעים לעצמכם ולמה שהגוף שלך צריך.
ברגע שלומדים אילו מאכלים מכבידים עליכם במהלך היום, אילו גורמים לכם לבעיות בעיכול ולהיפך- מה גורם לכם לתחושת שובע לאורך זמן ומה מכניס לכם אנרגיה לגוף- ניתן לבנות תפריט מסודר ובריא יותר, שמתאים לגוף שלכם ולמה שהוא צריך ודורש. תוסיפו לזה, וזה לא קסם ולא סוד אלא תוספת חובה לכל תהליך בריא- ספורט שבועי ושתיית מים מרובה וקיבלתם שמירה על גזרה חטובה ובריאה.
השינויים הקטנים הם אלה שעושים את ההבדל הגדול
כל סוג מזון שאנו צורכים משפיע בצורה כזו או אחרת על לא רק על המצב הפיסי שלנו אלא גם על המצב הנפשי והפן ההתנהגותי. ומכיוון שכל אחד מאיתנו בנוי אחרת ומתנהג אחרת, גם סוגי המזון השונים משפיעים עלינו בצורה אחרת. לכן לא כל סוג דיאטה ולא כל שיטה של אכילה מתאימה לכל אחת ולכל אחד ואם על דוגמנית מפורסמת זה השפיע בשלושה שבועות אין כאן כל התחייבות שזה הזמן שייקח לאותה שיטה להשפיע על כל אחת אחרת, ואם היא בכלל תשפיע עליה באותה הצורה. ושוב אני חוזרת לעניין השינוי בגישה וההתמדה. עם שתי אלה לא ניתן לטעות.
ככל שנשקיע מבחינה תזונתית במזון שאנו צורכים כך נחזק יותר את הקשב והריכוז – כלומר ככל שנשתמש בחומרי מזון יותר בריאים, מגוונים ואיכותיים כך נהיה יותר חזקים, מרוכזים וקשובים.
קמח שיפון ושוקולד חרובים – שינוי קטן שיסייע בגדול
לדוגמא, אם נכין כריך לילדים לבית הספר או אפילו כריך שמכינים לעצמנו בין הארוחות במקום בלחמנייה מקמח לבן בלחמנייה מקמח מלא או כוסמין או פרוסות לחם שיפון. במקום ממרח שוקולד קנוי מפוצץ בסוכר נבחר בממרח חלבה עשיר או ממרח שוקולד חרובים או ממרח שוקולד בהכנה ביתית. במקום גבינה צהובה נבחר גבינת עיזים קשה בתוספת ירקות. כל אלה הן בחירות קטנות, שינוי התנהגותי קטן שיוביל לעלייה בריכוז ובערנות, עיכול נוח יותר ויסייע לרדת במשקל ולשמור עליו.
דוגמא נוספת היא ארוחת הערב, הארוחה האחרונה של היום. כאשר אנחנו ישנים הגוף שלנו ממשיך לעבוד- חילוף חומרים, ספיגה, עיכול והתנקות. עקב כך ההמלצה היא שהארוחה האחרונה של היום תכיל מזון עשיר, טבעי ובריא בכדי לסייע לגוף לספוג את המינראליים החיוניים ולהתנקות מכל שאריות המזון והרעל שצבר ואגר במהלך היום. גם כאן, מדובר בשינוי קטן אך משמעותי שיסייע לנו לישון טוב יותר ולקום ערניים יותר.
השינוי אולי לא יגיע במהירות והתוצאות לא תהיינה בן רגע, אבל אם תתמידו ותקשיבו לגוף שלכם, תפתחו מודעות למזונות שטובים לכם ולא תצטרכו לרדוף אחרי דיאטות ושיטות הרזייה וחיטוב או לחפש דרכים להרגיש ‘לא רעבים‘ ולשנות את הגוף בשלושה שבועות בלבד.
על הכותבת:
ערין כמאל דקסה,
נטורופתית ומנחת הורים, מייסדת גישת האכילה המחזקת - גישה שמחזקת את המודעות לאכילה בריאה ומעצימה
www.areenkamaldaxa.com
עוד באותו נושא
הבדיחה מספרת על בעל מרוקאי שרצה לערוך חפלה בביתו. כדי להקל על אשתו את המלאכה (נשמה) הוא קרא לבנותיו וציווה...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...