החלטתם להיפרד ויש לכם ילדים משותפים? יש לכם סיבה לגמור את זה כמה שיותר מהר וכמה שיותר יפה! אז מה הדרך הטובה ביותר לעשות את זה?

יתרונות הגישור: איך ללמד ילדים להיפרד יפה

כשאתם נפרדים, הילדים לא רק חווים משבר משפחתי שבו ההורים שלהם נפרדים והמשפחה שלהם משנה את צורתה, הם גם חווים את הדרך שבה אתם נפרדים, ולומדים מכם כיצד להתנהל במערכות יחסים עתידיות שיהיו להם.

אחת הדרכים היותר נכונות להיפרד היא על ידי גישור גירושין. זה מכובד, מהיר, טוב לשני הצדדים וגם מלמד את הילדים את התהליך כך שיוכלו להשתמש בו בכל תחום בחיים שלהם ולא רק בזוגיות.

 

פרידה על ידי גישור גירושין ומה זה מלמד את הילדים שלנו

 

ניטראליות

כאשר בני אדם נפרדים, יש לכך סיבה. כל אחד מגיע למערכת היחסים עם מטענים רגשיים ויוצא ממנה עם מטענים נוספים. לא תמיד נמצאים במצב רגשי שמאפשר לראות מעבר לכאב והקושי האישי, ולעיתים אף נראה שיש שני אנשים שכל אחד נמצא בסיפור אחר לגמרי.

היתרון של גישור הוא שהוא ניטרלי ולא כופה החלטות או מהלכים על אף אחד מבני הזוג, אלא מנסה לבוא לקראתם כמה שיותר ולהגיע לעמק השווה.

מה זה מלמד את הילדים? לזכור שיש שני צדדים למטבע ושאם נמצאים במקום פגוע ורגיש מדי בכדי לראות את הצד השני- חשוב להיעזר באדם שלישי ניטרלי שאין לו אינטרסים ויכול לסייע לסיים את המשבר כמה ביותר מהר לטובת שני הצדדים.

 

חיסכון

גישור גירושין הוא תהליך שחוסך הרבה. הוא חוסך בזמן, וחוסך בהוצאות. תהליך בבית משפט יכול להימשך כמה שנים, לעומת תהליך גישור שמסתיים לאחר מספר שבועות בודדים. כמו כן העלות מתחלקת בין שני בני הזוג ולכן מדובר בהוצאה נמוכה בצורה משמעותית מאשר בית משפט.

מה זה מלמד את הילדים? להתנהל בצורה מחושבת בעיקר כלכלית. לא למהר לזרוק כספים "בשם הצדק" ולא להיכנס לתהליך של שנים אם יש את האפשרות הזולה, היעילה והמהירה יותר להתנהל ולהגיע לפתרון המקובל על שני הצדדים.

 

הסתכלות קדימה

בני הזוג אמנם מפסיקים להיות זוג אך ממשיכים להיות זוג הורים ולכן הבחירה בתהליך גישור גירושין מראה שהם יודעים שתמיד יהיו קשורים זה לזו, וכדאי שמההתחלה יזיזו את האגו הצידה וילמדו לתקשר בצורה הטובה ביותר, גם אם זה לא הדבר הכי קל לעשות, בעיקר בהתחלה.

מה זה מלמד את הילדים? לנהל שיחה והתקשרות בצורה מכובדת, נעימה, לא לתת לרגשות העכשוויים להשתלט ולקבל החלטות שמשפיעות לא רק על מה שקורה במיידי אלא גם בעתיד.

 

יציבות

הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן- בני זוג שהחליטו מרצונם החופשי להגיע לגישור גירושין וסיימו בכך את מערכת היחסים שלהם, חותמים את ההסכם בבית המשפט ושוכחים ממנו כך שאין צורך לפתוח אותו ולדון בו שוב. ההסכמות הן הדדיות ולכן אין צד שמרגיש שהוא נתן יותר או וויתר שלא לצורך.

מה זה מלמד את הילדים? שחשוב להגיע ביחד להסכמות ושרצוי ששני הצדדים יהיו שלמים עם ההחלטות שלהם, כך שבעתיד לא יקרו מצבים שצד אחד מרגיש מקופח מה שיכול להוביל לפיצוץ מיותר. ההתחשבות באחר והיציבות מתחברת עם הראייה העתידית שהיא חשובה בכל פרידה.

 

 

בין אם החלטתם להתגרש בתהליך גישור גירושין או בבית משפט, זכרו לאורך כל הדרך וכל שלב בה שהילדים הם של שניכם והם צופים בכם ולומדים מכם.

 

בהצלחה!

 

 

על הכותבת:
דגנית אלישיב
עו"ד ומגשרת
www.gishur1.co.il

 


עוד באותו נושא

עצמאות והורים גרושים

אבל אם הם גרושים? אז, כמובן, אפשר לעשות מזה "מטעמים".

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!