בעקבות מגפת הקורונה השתנתה שגרת החיים של כולנו. הילדים בבית, ההורים ברובם גם הם בבית, ומצב חדש, אחר, שונה נכפה עלינו. אבל החל מרגע זה, בואו נחשוב כיצד אנחנו רוצים לראות את החודשים הקרובים, בהתחשב בנתונים האלה.

אמא, אבא, ילדים, קורונה - 5 טיפים שיעזרו בתקופה הקשה

מעכשיו בואו נתמקד ב-מה כן, ואיך ניצור את זה.

אם עד עכשיו הגן, העבודה, החוגים הכתיבו את סדר היום, מעתה אנחנו ננהל את סדר היום בצורה שתתאים לכל אחד מבני המשפחה מקטן ועד גדול.

 

להלן 5 נקודות מהותיות, שיעזרו לעבור את השינוי על הצד הטוב ביותר:

סדר יום

אחד הדברים החשובים, כשיש סדר יום, בעיקר לילדים בגיל הרך, נותן תחושה של ביטחון, הרגעה, כל אחד יודע מה בא אחרי מה.

שעות ארוחה, שעת סיפור, משחק, תיבת תחפושות, כל ילד מקבל שעה במחשב/טלוויזיה, שהוא בוחר את התוכנית. הכינו יחד עם הילדים לוח ימים ושעות. לכל ילד מדבקה בצבע שלו למי שטרם יודע לקרוא.

חשוב, חשוב, חשוב!!!

 

תפקידים

מי אחראי על מה, כולל ילדים קטנים בני שנה וחצי שנתיים, כמו להוריד כלים מהשולחן, לנגב את השולחן, לקחת משחק ולסדר אותו כשסיימת.

מי מכין ארוחות? מי קונה לבית? ניקיון? החלפת מצעים? מתי זמן של כל אחד עם עצמו/חבריו/משפחתו המורחבת?

האם התפקידים נשארים כמו שהיו? המצב השתנה, יכול להיות שהעוזרת כבר לא תגיע, באחריות מי להיות עם הילדים ומתי, מה חלוקת הזמן?

כולנו מרגישים, אין עזרה מבחוץ, סבים וסבתות אינם חלק ממערך העזרה כרגע.  

 

שיח יומי

שיח יומי של ההורים בינם לבין עצמם ועם הילדים מה היה לנו כיף היום, איך אנחנו מתכננים יחד את המחר, מה היינו רוצים לשמר מה היינו רוצים לשנות... מטרת השיח ליצור אווירה מקבלת מצד אחד, ובת שינוי ועזרה הדדית, מהצד השני השינוי על המשפחה כולה.

 

הזדמנות להעצמה

כל אחד מהילדים שלנו יחיד ומיוחד, חשבו כיצד נציג ונעצים את הייחודיות. לדוגמא, הילד אוהב או הולך לחוג ג‘ודו, אז הוא יכול שעה ביום להתאמן בבית דרך סרטי וידיאו, וחצי שעה להסביר לאחים/אחיות שלו על ג‘ודו או לתת להם תרגילים לאימון יחדיו.

חצי שעה ביום לכל ילד קבוע בלוח שעות, הילד בוחר בזמן הזה מה להציג לאחיו. חשוב חשוב נוכחות של אחד ההורים להסביר, לקבל לנתב את הזמן הזה להעצמה של כל אחד מהילדים ולתת לו מקום. כשההרגל יופנם הנוכחות שלכם ההורים תקטן.

מוסיקה, לדוגמא, כלי להפגת מתחים ותחושת הנאה, מי שיכול להוסיף לזה ריקוד משפחתי, מקסים, כל ילד יכין לעצמו רשימה של שירים/מוסיקה שהוא אוהב, לתת לזה מקום, גם כל אחד עם עצמו וגם יחדיו.

העצמה לילדים יכולה גם להיות דרך דפדוף יחד בתמונות.

ילדים מאד אוהבים לראות עצמם כתינוקות, לשמוע את הסיפורים על עצמם. זה רגע מכונן עבורם. כמובן מי שיכול לשדרג את זה לאלבום ולשלוח לילד שיקבל חבילת מתנה ירומם את מצב הרוח אפילו יותר.

 

חיזוקים ותחושת יכולת

שהות ממושכת בבית יוצרת מצב לחץ. להרגעה חשבו על חיזוק אמיתי שבא מהלב לכל ילד במהלך היום. לכל חיזוק יש צופים, גם הם ירצו לקבל. לכל אחד תנו חיזוק בתחום אחר, שונה, מצב אחר, כך, תרחיבו התנהגויות רצויות ותמנעו העתקה.

מילה טובה לבן או בת הזוג תתרום גם היא לאווירה מקבלת יחד עם הקושי במציאות הנוכחית.

 

 

בריאות לכולם!

 

 

על הכותבת:
גאולה מרום M.A.
מאמנת להעצמה אישית, מדריכת הורים התמחות בגיל הרך
מייל: maromgeula@gmail.com  נייד: 050-5651153
https://www.facebook.com/maromgeula1

 


עוד באותו נושא

הריקוד המסובך בקשר הזוגי וההורי

הגילוי שבן הזוג, אשר עד עכשיו נחווה רק כטוב, יש בו גם חלקים רעים, מגלה שהאהבה אינה אבסולוטית, שיש שם סובייקט

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!