סדנאות הכנה לכיתה א הן דבר נפוץ מאד בימינו, ומרבית ההורים דואגים להכין את הילד למעבר מהגן לבית הספר הן ברמה הרגשית והן ברמת ההתארגנות הפיזית היום יומית. אבל מה עם הכנת סביבת הלימודים בחדר הילדים עצמו?

הכנה לכיתה א: חדר הילדים

כמעט כל הורה בימינו שולח את הילד שלו לקורס הכנה לכיתה א‘.

כולם משקיעים בהכנה רגשית של המעבר מהגן לכיתה א, בעבודה על ההתארגנות בבוקר, קלמר מחברות, התארגנות קלה בבית הספר ובחזרה.

 

וכמובן שזוהי הכנה מאוד חשובה לאחר שעוזבים את המסגרת החמימה והמחבקת של גן הילדים ועוברים לשעות רצופות של למידה בכיתה. אבל יש הכנה נוספת, שרבים שוכחים או נזכרים רק לאחר תחילת השנה: הכנת החדר וסביבת הלימודים.

 

בין כל ההכנות לכיתה א‘ וללימודים בכלל, כדאי להחליט על יום בו רוכשים את כל מה שצריך לחדר ומארגנים את פינת הלימודים החדשה בשביל להיות מוכנים מהפן הפרקטי של כיתה א.

 

עד עכשיו, החדר היה של ילד קטן, ילד שבעיקר ישן בו ושיחק בו. ואילו עכשיו הוא גם צריך ללמוד. וזה אומר להתארגן על שולחן לימודים, מדפים לספרים, מגירות למחברות, מקומות אחסון לצעצועים שלא יפריעו, מנורת שולחן ועוד.

 

איך נבחר שולחן?

בשלב הראשון צריך לקחת מידות, להחליט איפה השולחן יהיה, אם אפשר אז רצוי מתחת לחלון לספק אור טבעי. בנוסף כדאי לרכוש מנורת שולחן שתקל על הקריאה והכתיבה בשעות הערב ובחורף כשיש פחות אור.

את השולחן יש צורך לרכוש לפי תו תקן בגובה המתאים.

גובה שולחן סטנדרטי לילד לפי משרד החינוך הוא 58 ס"מ. רוב השולחנות לילדים הנמכרים בחנויות גובהם 70 ס"מ. כדי לפתור את בעיית הגובה מומלץ להשתמש במגביהים שונים לכיסאות, כרית הגבהה יציבה או כיסאות שהם חצי בר. על מנת לספק תמיכה לרגליים, כדאי לקנות דרגש או לבחור כיסא עם תמיכה מובנית לרגליים. רוחב של 130 ס"מ לשולחן זה די והותר לצרכי הילד.

 

לשולחן יש להתאים את הכיסא, שגם הוא חשוב שיעמוד בתו התקן. קחו בחשבון שהילד ישב לא מעט זמן מול השולחן ולכן כדאי שיהיה לו נוח בישיבה עם הרגליים וכמובן הגב.

עוד חשוב שיהיו בשולחן מגירות מספיק מרווחות לציוד של הילד ומספיק מקום למחברות, כלי כתיבה , מנורת שולחן ומחשב נייד.

 

מה עם המסביב?

חשוב להעמיד את השולחן במקום בו יש חיבור קרוב לחשמל בכדי שתוכלו לחבר את המחשב ואת המנורה בקלות.

עוד חשוב, להוסיף בחדר מדפים קרובים לשולחן אבל לא ישירות מעליו לצורך העמדת ספרים ושליפה מהירה בעת הצורך.

 

להפחית גירויים

בכללי רצוי להקטין את הגירויים בחדר- למעט בצעצועים מפוזרים- לכן ניתן לאחסן הכל בכוורת מסודרת או בקופסאות אחסון גדולות כאלה שמאפשרות לילד לחזור לשחק לאחר שסיים ללמוד.

 

מומלץ שבסביבת השולחן יהיו צבעים רגועים ונעימים. אם משתמשים במדבקות קיר אז שלא יהיו רועשות מדי ומקושקשות, וגם השולחן מומלץ שיהיה ללא הדפסים.

רצוי להקפיד על סביבת עבודה מסודרת ומאורגנת כדי להקל על הילד וגם כדי להנעים עליו את המשימות.

 

 

המון בהצלחה בכיתה א‘!

 

 

על הכותבת:
לימור מלכיאלי,
הום סטיילינג
https://www.limorstyle.com/

 


עוד באותו נושא

רוצים לעצב בעצמכם חדר לתינוקכם?

רוצים להעניק לחדר התינוק מראה מעוצב, חמים, ססגוני ושמח, בהוצאה מינימלית ללא שבירת קירות ושבירת תוכנית חסכון?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!