כאימהות אנו יודעות כמה חשוב לשמור על העור הרגיש והעדין של הקטנטנים שלנו. מהמקלחת הראשונה בבית, דרך העיסוי לפני השינה ואפילו כהגנה ביום שמש. אז איזה סבון כדאי לבחור?
אצל תינוקות, פעוטות וילדים באופן כללי, ובעיקר בתקופת המעבר בה יש גירויים ואלרגיות שונות, חשוב להקפיד על שימוש בסבונים טבעיים ולא בסבונים המכילים כימיקלים וחומרים לא טבעיים שיכולים לא רק שלא להועיל לעורם אלא גם לפגוע בו.
למה סבון טבעי?
הוא מכיל שמנים מזינים והוא בעל תכונות ריפוי רבות שמתאימות לכל סוגי העור במיוחד לפעוטות וילדים בעלי עור עדין ורגיש במיוחד. לסבון הטבעי יש תכונה שהוא סופח זיהומים וחומרים אחרים שמגרים את העור מבלי לפגוע בשכבת העור שהיא ההגנה החיצונית של הגוף.
הסבונים התעשייתיים אמנם מיועדים לעור רגיש, מגורה או עדין- אבל הם עדיין מכילים חומרים כימיים כאלה ואחרים בכמויות כאלה ואחרות ולא תמיד נדע מה טוב עבורנו ומה פחות טוב, אז למה שלא נעניק לנו ולקטנטנים שלנו את הסבון הכי טוב? ואין באמת יותר טוב מסבון טבעי.
תכונה נוספת של סבונים טבעיים היא האפשרות להוסיף להם רכיבים שטובים לעור, מגנים עליו ומזינים אותו, כמו שמנים אתריים, עשבי ריפוי, צמחים, תבלינים שונים ואפילו חימר. כל אלה מגבירים את כוחו של הסבון ואת היכולת שלו לרפא את העור ומסייעים לו להרגיע, להגן ולהזין באופן טבעי וכמה שיותר בריא.
אלה החומרים שצריך להיזהר מהם בסבונים תעשיתיים:
SLS: החומר הכימי שמעניק לסבון את התכונה של הקצפה. היא אמנם נעימה וגורמת להרגשה של ניקיון העור אבל החומר עצמו הוא חומר כימי שיכול להזיק לעור ואף לגרום לנזק עתידי בכליות ולמערכת הנשימה.
פורמלין: חומר משמר ואנטי מיקרוביאלי שאמנם מטרתו טובה אך מינונים מסוימים עלולים לגרום לתופעה אלרגית ולפגיעה במערכת החיסונית.
טריקלוזן: מדובר אמנם בתרכובת אנטי בקטריאלית אבל יותר ויותר נתונים מעידים על כך שהוא משפיע לרעה על המערכת ההורמונלית בגוף ועלול להעלות את הסיכוי לתגובות אלרגיות.
פארבנים: חומרים משמרים שלאחרונה התחילו להעלות סברות ויותר ויותר מחקרים שקיים קשר בין החומר למחלת הסרטן, ולכן ההמלצה היא למרות שאין איסור להשתמש בו- להמעיט בשימוש בו כמה שיותר.
Fragrance: כימיקלים סינטטיים שברובם מיוצרים מנפט וזפת שתורמים ריח למוצרי הקוסמטיקה והסבון, במקרים רבים גורמים לגירוי העור.
ומה כן טוב?
קיימים בטבע חומרים נהדרים שאפשר ורצוי להוסיף לסבונים טבעיים שמכינים אפילו לבד או לבקש שיוסיפו אותם כשרוכשים סבון טבעי:
קלנדולה: צמח נהדר להרגעת העור והפחתת דלקת. הוא מזין, מחדש ומרגיע עור רגיש, יבש ומגורה. ניתן להוסיפו לסבון כשמן מושרה או כאבקת הצמח טחונה ישירות לתוך הסבון, מתאים במיוחד להכנת סבון עדין לילדים ולבעלי עור יבש.
בוץ ים המלח: לבוץ תכולת מלחים ותוכן מינרלי גבוה, הוא מסייע לניקוי העור ולהסרת רעלים וזיהומים, הוא מזין ומוסיף לחות לעור. לסבון שמכיל בוץ ים המלח יש תכונות של הרגעת עור מגורה, יבש ומגרד ומתאים לפנים ולגוף.
חימר ירוק: מפורסם ביכולות שלו לספיחת רעלים ודלקות מהעור, סבון עם חימר מנקה ומרכך את העור ומתאים לעור שומני ומעורב.
קמח שיבולת שועל: מכיל תכונות טיפול מדהימות לעור ויכול לשמש כדי להקל על אקנה, גירויים בעור, פריחות, אקזמה וסימפטומים של עור מבוגר. הוא מוסיף משייות וחלקות לקצף הסבון שגורם לו להרגיש שונה לגמרי מסוגי הסבון אחרים.
כורכום: משמש כגורם אנטי בקטריאלי טבעי המסייע לספק ויטמין E לחות לתאי העור, סבון עם אבקת כורכום תורם להחיאת ושחזור הזוהר הבריא והטבעי של העור.
שמנים איכותיים כמו שמן אבוקדו, שמן שקדים, שמן המפ ושמן אובליפיחה שמכילים כמות גדולה של נוגדי חימצון, מינראלים וויטמינים המסייעים בהגנה על העור העדין והזנתו.
הטבע מעניק לנו אין סוף מרכיבים וחומרים טבעיים ובריאים ואנחנו רק צריכים לבחור. כאימהות, הבריאות וההגיינה של הילדים שלנו חשובה לנו כפליים, לכן ההמלצה היא להשתמש בכמה שיותר חומרים טבעיים (לא רק סבונים גם שמפו, מרכך, קרמים, משחות החתלה) ולהעניק לעור שלהם את הטבעיות והבריאות שהוא דורש.
בהצלחה!
על הכותבת:
שרונה רפפורט,
סבונאית טבעית,
מנחת סדנאות לסבונים טבעיים
Www.milla.co.il
עוד באותו נושא
איך תדעו אם חסר לתינוק שלכם ברזל? מהי רמת ההמוגלובין התקינה בתינוקות עד גיל שנה? האם אפשר למנוע אנמיה? מתי לבצע ספירת דם לתינוק?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...