מזג האוויר האביבי קורא לנו לפרוס שמיכה משובצת בחיק הטבע ולהנות מפיקניק. כשאנחנו בהרכב משפחתי הכולל ילדים, כדאי להתארגן בצורה הטובה ביותר כך שבאמת כולם יהנו מהפיקניק.

פיקניק – איך עושים את זה בכיף?

פיקניק זה כיף! טבע, אוכל, אביב! עכשיו תדמיינו שתי סיטואציות ותחליטו מה נראה לכם יותר נכון:

1. להתארגן בבוקר של הפיקניק

2. להתארגן יום לפני

 

ברור לנו, כהורים, שהיציאה רגילה מהבית עם הילדים, יכולה להיות לא קלה. אם נוסיף לה עוד משימות, זה בוודאי לא יקל עלינו.

אם נצא מהבית לאחר שהכנו את רוב הדברים יום לפני, ישנה סבירות גבוהה יותר שכולם יהנו מהפיקניק, גם אתם, וגם הילדים.

 

הכנו לכם רשימה של כמה דברים להתארגנות נכונה לפיקניק עם ילדים:

 

מקום: נסו לקבוע את מיקום הפיקניק מראש ולהיות קצת פחות ספונטניים בנושא הזה, זה יחסוך לכם הרבה זמן יקר. וודאו שיש לכם מספיק בטרייה בנייד שתוכל להספיק לניווט של וויז ולמצלמה.  

 

אוכל: בואו נהיה כנים, הכי חשוב זה האוכל! סגנון האוכל צריך להיות בסגנון שאוכלים בידיים ועוד יותר חשוב, כזה שאפשר להכין מבעוד מועד. לכן, התמקדו באוכל קל, כמו – קלחים של תירס, סלט פסטה קר, פשטידות או מאפינס עם ירקות, תפוח אדמה, ביצים קשות, ירקות ופירות.

 

מבחינת הירקות: אפשר כבר לשטוף אותם ערב קודם ולחתוך בבוקר או בפיקניק. הדבר הכי חשוב זה להפריד את העגבניות משאר הירקות בשביל שלא ירקיבו בקופסא או בשקיות.

 

שתיה: לא לשכוח להביא מים אבל בנדיבות - מים הם לא רק לשתייה, הם לשטיפת ידיים במידת הצורך, לקפה, לשטיפה של אוכל שמתלכלך וחבל לזרוק.

 

כלים: בשביל הנוחות ובשביל הקלילות, בד"כ נבחר בכלים חד פעמיים, אנחנו יכולים לבחור בחד פעמי רגיל, או להחליט על הכלים המתכלים. מלבד כוסות, סכו"ם וצלחות, כדאי לזכור לקחת סכין חיתוך טובה מהבית, מגבונים ושקיות זבל.  

 

משחקים: גם למשך הנסיעה אבל במיוחד למקום עצמו, חשוב שיהיו כמה משחקים לילדים ולכל המשפחה. פריזבי, כדורגל ואפילו לאתגר במשחקים של טבע, כמו להצטייד בספר של מגדיר צמחים ולתת לילדים למצוא את השמות של הצמחים הקיימים באזור.

 

משפחה פעילה: אפשר שהכל "ייפול" על ההורים אבל אפשר (במידה והגילאים של הילדים מאפשרים זאת), לחלק תפקידים במשפחה. לדוגמא – ילד אחד אחראי על חיתוך הירקות בפיקניק, ילד שני אחראי על המשחקים או פריסת הפיקניק וכדומה. זה כיף יותר וגורם לילדים להיות יותר פעילים.

 

אסטתיקה: פיקניק זה כיף! אבל זה הרבה יותר כיף כשהוא יפה...

היום הכלים החד פעמיים כל כך יפים שקשה לפעמים להבדיל אם הם אמיתיים או לא. כלים יפים, קופסאות כיפיות, במידה ויש שולחן פיקניק, קחו מפה, עדיף חד פעמית, על מנת להקל על הניקיון, במידה ואתם בלי שולחן, פרסו מפה יפה בשטח, זה תוחם את כולם יחד וגורם לתחושה כיפית יותר.

 

ודבר נוסף – תנו דוגמא אישית

בסיום הפיקניק, קחו שקיות גדולות ותדאגו שהכל נשאר יפה ונקי בדיוק כמו שהגעתם, אל תשכחו שאין כמו דוגמה אישית, בטח לילדים שלנו.

הכינו את המקום למשפחה הבאה שתהנה מהפיקניק שלה ותראו לכולם כמה הישראלי הוא באמת יפה.

 

לסיכום, פיקניק יכול להיות כיף, אם נתארגן נכון ובעיקר בזמן, כך נפנה את האנרגיות שלנו להנאה ולא לארגונים. השתדלו לעשות אותו גם טעים, גם מהנה וגם יפה.

 

 

על הכותב:
בן שטיינברג,
דה פארטי פלייס, יבנה

 

 


עוד באותו נושא

שמורת טבע גמלא

אין כמו שמורת גמלא בחורף. בואו להתרשם בעצמכם ותודו לי אח"כ.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!