חורף, הילדים נמצאים יותר בבית והמריבות בין האחים עולות רמה. מה עושים? קבלו שיטה בדוקה להפחתת המריבות והוויכוחים.

"אבל הוא התחיל" – השיטה להפחתת מריבות בין אחים

"אמא היא לקחה לי", "אמא היא עשתה לי" מוכר לכם?

כמה מתיש להתעסק במריבות כל היום. כל כך לא נעים להיות השופט שקובע מי צודק ומי התחיל. ובמיוחד עכשיו, בחורף, כשכולם בבתים רוב הזמן והוויכוחים עולים רמה- על משחקים, תשומת לב או מקום. לא חשוב על מה, הם כבר ימצאו סיבה לריב.

 

מה עושים?

עומדות בפנינו כמה אפשרויות. על דרך השלילה ועל דרך החיוב. ולמה הכוונה? אנחנו יכולים להטיל איומים או עונשים על מי שמתנהג לא בסדר אבל אפשר גם בעוד דרך, שאותה רציתי לשתף אתכם.

 

לקחתי דף פשוט וסימנתי עיגולים. בכל פעם שהילדים הגיעו לבעיה כלשהי והצליחו לפתור אותה ללא מכות או מילים לא יפות הם קיבלו מדבקה. שימו לב- לא נתתי מדבקה אם הם לא רבו כי הרי ריבים יש תמיד ובכל בית. אין עניין אפילו לנסות למגר את זה אלא לעזור להם ללמוד ולפתור את הבעיות שלהם.

אם אני רואה שהעניינים מתחילים להתחמם או שהם באים אלי אני אומרת להם: "וואי יש לכם הזדמנות לזכות במדבקה, אולי גם את רוצה את המשחק הזה ולא רק הוא, תמצאו פתרון ונוסיף מדבקה"

 

וזה עובד!

הם מחליטים על תורות, מנסחים הסכמים שונים וגם חווים הצלחה – והרווח שלהם כפול, גם הצליחו למצוא פתרון לבעיה ולהסתדר וגם קיבלו מדבקה.

 

מה עושים בסיום הטבלה? יוצאים יחד לחוויה משותפת נחמדה. ממילא אנחנו יוצאים איתם לפעמים אז עכשיו הרווחנו על הדרך גם צהריים רגועים יותר וגם לימדנו אותם להסתדר בעצמם.

 

ומה אתם עושים עם מריבות הילדים? שתפו אותנו ברעיונות ותובנות.

 

 

על הכותבת:
רעות פרץ,
הנחיית הורים אישית וקבוצתית
הצטרפו אלי בפייסבוק: רעות פרץ - הנחית הורים אישית וקבוצתית

 


עוד באותו נושא

אח גדול נולד

הטיפ שלנו השבוע מציע לכם ההורים ובמיוחד לך אמא, לשריין שבוע שבועיים לפני תאריך הלידה המשוער ולשבת עם הילד

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!