ילדים רבים שמגיעים אלי לטיפול, מגיעים אחרי שנכנסו למסגרת ומאז "הילד כל הזמן חולה", "יותר בבית מאשר בגן" או שהוא "תופס כל דבר שמסתובב באוויר". מה הקשר להומאופתיה? קראו.
אחת הסיבות הנפוצות איתה מגיעים אלי הורים רבים, במיוחד כעת בתקופת החורף, היא נטייה למחלות תכופות אצל תינוקות וילדים. אצל ילדים רבים זה מתחיל עם הכניסה למסגרות, אך ישנם גם מצבים בהם זה מתחיל כבר מלידה או מכל מיני סיבות אחרות.
בין הסימפטומים הנפוצים ראיתי שיעול, נזלת כרונית, דלקות ונוזלים באזניים (הרבה פעמים עם תור לניתוח כפתורים או צינוריות) ליחה, חום גבוה ש"קופץ" מספר פעמים בחודש ללא סיבה נראית לעין, דלקת ריאות או אסטמה, והמצב יכול לחזור על עצמו לעתים תכופות מאד.
הטיפול ההומאופתי במקרים כאלה עשוי להוריד את עוצמת ותדירות ההתפרצויות עד ריפויים לגמרי.
פעמים רבות הסיבה מצויה ברגישות שיש לחלק מהילדים למצבים מסויימים בחיים כגון מעבר מסגרות, לחץ, ריבים בין ההורים ועוד שבעקבותיה הילד חווה סטרס ומערכת החיסון שלו נחלשת, ואז קשה לו יותר להתמודד עם זיהומים.
לקראת החורף הטיפול חשוב במיוחד
זאת משום שהחורף הוא תקופה קשה יותר למערכת החיסון. בחורף יש צורך להשקיע יותר אנרגיה בחימום גופנו, ובשילוב עם השהייה במקומות שרבים מהם אינם מאווררים (בעקבות הקור) נוצר שילוב של ירידה חיסונית עם סביבה פחות מאווררת.
הכנות הומאופתיות יעילות גם לטיפול מהיר בזיהומים וגם לחיזוק מערכת החיסון. בטיפול הומאופתי תדירות ועוצמת המחלות יורדים, והנטייה לחלות תכופות עוברת.
וכל זאת ללא צורך בתרופות מניעתיות (אנטיביוטיקה מונעת, משאפים למינים וכו) או ניתוחים.
בזכות עדינותה של ההומאופתיה, ניתן לטפל באמצעותה בכל בעיה ובכל גיל, החל מינקות ועד בגרות.
והנה דוגמא: טיפלתי בילדה בת 4, שבכל חורף נעשתה מנוזלת, ומשם, הדרך היתה קצרה מאד לדלקת ריאות עד שבכל חורף היא קיבלה משאף ואינהלציות. לאחר הטיפול ההומאופתי ירדו ההתפרצויות מאד, ובחורף שלאחר מכן כבר לא חזרו.
טיפלתי בילד עם נוזלים באזניים, שהיה מועמד לניתוח צינוריות. כחודש לאחר תחילת הטיפול התייבשו הנוזלים, השמיעה השתפרה מאד והוא כבר לא מועמד לניתוח.
התהליך הטיפולי
באבחון ההומאופתי אני מבררת את הסימפטומים הפיזיים והתחושות בזמן המחלה. לאחר תהליך תשאול ראשוני, אני מתאימה הכנה הומאופתית אחת ספציפית באופן אישי לילד.
לאחר נטילת התרופה ההומאופתית מתחיל בדרך כלל שיפור הדרגתי, אותו ניתן לראות בין שבועיים לחודש לאחר נטילתה. הבדלי הזמנים נובעים מכך שהתרופה הינה בהתאמה אישית לילד ומושפעת ממידת רגישותו להכנה ההומאופתית.
אחת לשבוע אנו נקיים שיחת מעקב טלפונית ולאחר חודש וחצי מפגש מעקב.
על הכותבת:
עדי ברומר,
הומאופתית קלאסית .R.C.Hom
מתמחה בטיפול הומאופתי בילדים
https://www.adibrumer.com
** מאמר זה אינו מהווה תחליף לבדיקה או לייעוץ אצל רופא. **
עוד באותו נושא
הפרעות שינה הן בעיה שכיחה באוכלוסייה. להפרעות השינה יש השפעה שלילית משמעותית על תפקודנו בחיי היום-יום, בעבודה, בתפקוד החברתי, ביכולתנו הקוגניטיבית וכו'. הגורמים להפרעות שינה עשויים להיות פסיכולוגיים או פיזיולוגיים, והפרעות השינה עצמן יכולות להתבטא באופנים שונים. כמה דברים שכדאי לדעת
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...