החורף הגיע וכעת הזמן לחגוג עם בגדים רכים וחמימים, כפפות, כובעים וכמובן – מעילים לילדים. אבל מה קורה כשאלו לא משתפים פעולה ולא מוכנים להחליף את מלתחת הקיץ? איך מתמודדים עם הקור בלי לאבד את קור הרוח? בדקנו!

ילדים סרבני מעיל: איך מתמודדים עם הקור בלי לאבד את קור הרוח?

פעם, כשהיינו קטנים, אמרו לנו שאם לא נלבש מעיל נהיה חולים. היום כבר ידוע שלבישת ביגוד קל בפני עצמה לא באמת הופכת אף אחד לחולה, אבל שטמפרטורת גוף נמוכה יכולה בהחלט להשפיע על יעילות המערכת החיסונית ובכך עוזרת לווירוסים לפרוח.

 

אז מה עוד אפשר לעשות כדי לשמור על חום הגוף והבריאות?

גם אם מדובר בילד עיקש וסרבן במיוחד, כדאי לזכור שמהטרה היא שמירה על חום הגוף, ולאו דווקא לבישת מעיל. ישנן דרכים נוספות בהן ניתן להעלות את חום הגוף, למשל שתייה חמה. את בני העשרה תוכלו לפתות עם קפה "של גדולים", גם אם הוא נטול קפאין. הקטנים יכולים ללכת לכיוון של תה או קקאו חם. היום, כשכמעט על כל שיש ניצב בר מים המספק גם מים חמים, ההכנה היא פשוטה ומידית.

 

מעיל לילד – איך בכל זאת? העקרונות הבסיסיים

בכל מה שנוגע לילדים ולמלחמות היומיומיות שכל הורה מכיר (ואוהב, כמובן אוהב) יש כמה עקרונות בסיסיים שכדאי להתחשב בהם:

 

1. מה מקור ההתנגדות?

יש ילדים שפשוט מתנגדים לשינוי. הם רגילים לבגדי קיץ, למה שיחליפו? לאלו, אפשר לתרגל בגדי חורף עוד לפני שממש קר או רטוב. להכניס לארון כמה בגדים ארוכים וחמים לפני בוא החורף, לשחק בתחפושות שכוללות מעילים, צעיפים, כפפות, כובעים או מגפיים ובקיצור – להפוך את השינוי להדרגתי ככל הניתן.

אופציה נוספת שיכולה לעזור היא החלפת ארון קיץ בארון חורף – רחוק מהעין, רחוק מהלב.

ילדים אחרים הם בעלי רגישות טקטילית, כל ילד עם הרגישות שלו – אחד אוהב רק בד מסוים, אחד שונא צווארונים הדוקים, אחד לא מסוגל לסבול תוויות של בגדים. נסו לבדוק ולנסות (במיוחד אצל פעוטות) למה יש התנגדות: האם לכל המעילים או רק למעיל מסוים? הורידו תוויות מבגדים ונסו בדים שונים. לפעמים מה שלא הולך בצמר ילך בפליז.

 

2. שיתוף ומתן שליטה

אחת השיטות הטובות ביותר להביא לשיתוף פעולה עם ילד סרבן היא לשתף אותו ולתת לו שליטה מסוימת על ההחלטה של מה ללבוש מבין בגדי החורף. אם הוא גדול מספיק – קחו אותו אתכם לקניית בגדי החורף. תנו לו למדוד ולהחליט בעצמו אילו מבין בגדי החורף הוא מעדיף. לשכנע אותו ללבוש משהו שהוא בחר בעצמו יהיה הרבה יותר קל.

שיתוף ומתן שליטה יכולים לעבוד אם ההסבר לצורך בבגדי חורף הוא אכן מפורט, בהתאם לגיל כמובן. הסבירו את השפעת הקור על הגוף האנושי ועל הווירוסים.

 

3. הצבת גבולות ברורים

דרך אחרת היא הגדרת גבולות ברורים הידועים לכולם: כאשר הטמפרטורה בחוץ היא מתחת ל-10 מעלות צריך ללבוש מעיל. בלי שאלות, ויכוחים או משא ומתן – חוק הוא חוק. אפשר לבדוק מה החזאים אומרים, להוריד אפליקציה של מזג האוויר או אפילו להציב מד חום מחוץ לחלון ולהפוך את כל העניין לטקס – בודקים מה הטמפרטורה ביחד ואז כבר החוק ברור.

 

4. בחירת מלחמות נבונה

אולי הדבר החשוב ביותר שהורים יכולים לזכור היא שהדרך ארוכה וכדאי לבחור את המלחמות בחוכמה. לפעמים שווה לתת לילד לצאת החוצה בקור גם בלי מעיל כדי שיגיע לבד למסקנה שאולי – מעיל זה רעיון לא כל כך רע.

 

וזכרו, בחורף חשוב לשמור על הילדים ועל בריאותם. עם יצירתיות והתחשבות אפשר לגרום גם לסרבנים להכנס לבגדי חורף ואפילו להימנע ממריבות ענק סביב הנושא. בהצלחה!!

 

 

על הכותבת:
שלי טל,
בת 38, אם ל-2 ילדים
ואשת חינוך לגיל הרך

 


עוד באותו נושא

מא' עד ת'

לכתה א' נכנסתי בשמחה, כי אמא לי הבטיחה...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!