בשנת 1995 הוכרז ברומא על ידי 40 מומחים ויצרני פסטות מכל קצוות העולם "יום הפסטה הבינלאומי". מאז, ב 25.10 מדי שנה חוגגים כל אוהבי הפסטה סביב שולחנות ברחבי העולם, ביחד עם משפחותיהם.

גם אנחנו, פה בארץ, הצטרפנו לחגיגה כי מי מאתנו לא אוהב פסטה?

פסטה בכל צורה, מהילדים הבררנים שיאכלו רק פסטה נקיה עם מלח, למתקדמים יותר שישפכו עליה חצי בקבוק של קטשופ, ואלינו הבוגרים, שנאכל אותה בצורתה המושחתת בתוספת שמנת, פטריות, או כל רוטב מדהים אחר שבדרך כלל עוטף את הפסטה ומעלה אותה לרמת פינוק אחרת. פסטה היא מזון נחמה, היא מלאה פחמימות שימלאו לנו את הבטן, מפנקת לנו את החיך, ובאופן כללי קל מאוד להנגיש אותה במהירות לארוחה, ובתוספת סלט קל ליד, היא הופכת לחגיגה קולינרית אמיתית.

 

מה לגבי קלוריות?

אמנם הפסטה סובלת מיחסי ציבור גרועים במיוחד, אבל פחמימות חשובות לנו בתפריט היומי ועוזרות למוח לכבד ולמערכת העצבים, ולכן צריכת פחמימות גם בצורת פסטה, אפשרית ואף הכרחית במהלך היום. כמובן שמה שיעלה את הערך הקלורי של המנה, יהיה הרוטב המצורף אליה. ניתן גם ליצור רוטב משמן זית ועגבניות טריות, או לשלב אותה בצורתה הבסיסית בתוך סלט טונה, או עם ירקות מוקפצים, וכך נהנה גם מאוכל טעים וגם בריא (באופן יחסי).

 

אגב, לפסטה יש מעל 600 צורות ברחבי העולם, ולכל צורה מוצמד שם אחר. הפסטות המוכרות לנו יותר:

טורטליני - שפרושו עוגות קטנות, פסטה בצורת טבעות קטנות.

לינגווני – שפרושו לשונות קטנות, פסטה שטוחה בעלת מרקם חלק.

ספגטי – שפרושו חוטים דקים, פסטה בצורת מקלות ארוכים כמו איטריות ארוכות.

פנה – שפרושו נוצות, פסטה חלולה ומחוספסת חתוכה בקצוות באלכסון.

פוזילי – שפרושו גלגלים, פסטה בצורת ספירלה.

פרפלה – שפרושו פרפרים, פסטה בצורת פרפר.

וישנן, כאמור, עוד עשרות וריאציות נוספות.

 

ישנם המון מיתוסים בבישול פסטה, את חלקם אתם בטח מכירים, וישנם כאלו שהמצאנו בעצמנו, בכל בית תהיה את האמא שתגיד "אל תבשלו ביותר מידי מים", "אל תשכחו להוסיף מים", "את הרוטב תערבבו רק אחרי שהפסטה התקררה", וכדומה.

 

כמה מיתוסים ששברנו הם:

צריך להוסיף שמן למים - הפסטה לא תדבק אם לא נשים שמן להפך השמן ידבק לפסטה וימנע מהרוטב להדבק לפסטה ולכן, שמן זה מיותר!

לא לשים יותר מידי מים - עוד מיתוס שאיננו נכון, הרבה מים יתנו לפסטה יותר מקום לזוז, היא תידבק פחות, והטעם הסופי יהיה הרבה יותר טעים.

צריך לייבש את הפסטה לגמרי לפני הערבוב עם הרוטב - עדיף שהיא תתייבש מעט אבל מי הפסטה מלאים בעמילן ולכן כדאי לשמור מעט מהם כדי להוסיף לדילול הרוטב, זה יעזור לרוטב להדבק טוב יותר לפסטה.

 

ולקינוח, אחרי שבטח כבר קיבלתם תיאבון לפסטה חמה וטעימה, הנה מתכון מדהים לפסטה בשמן זית ועגבניות מיובשות.

 

פסטה בשמן זית ועגבניות מיובשות

יבשו בתנור 20 עגבניות שרי חצויות לחצי שבזוק עליהם מלח גס (יש לאפות אותן שעה ב200 מעלות).

שימו במחבת שמן זית, הוסיפו 6 שיני שום חצויות, ואז הוסיפו את העגבניות המיובשות, הקפיצו שלוש דקות.

צקו את כל זה מעל פסטה בצורה שאהובה עליכם.

(לגרסה השמנה: גרדו מלמעלה מעט גבינה מלוחה משובחת).

אכלו עם האהובים עליכם.

 

 

יום פסטה שמח!!

 

 

 

שלכם,

עטרה גולד
אמא לשתי בנות
חובבת בישול ואפיה
עוסקת בכתיבה

 

עוד באותו נושא

קניידלך או לחמניה ב- 100 קלוריות ליחידה

ארוחת חג ובמיוחד חג הפסח היא סעודה עתירת קלוריות. כמעט כל מאכלי החג הזה הם מועדים לפורענות

חנוכיית ממתקים

רעיון לפעילות מקסימה לחנוכה שהילדים יכולים להכין כמעט לגמרי בעצמם, ובסיום תתקבל חנוכיה מקסימה וטעימה...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!

הורים לילדים – מה אתם מחפשים?