בנית ממ"ד היא סוג של בונוס אשר זוכים בו לאחרונה דיירים רבים במבנים ישנים ברחבי הארץ. מה אפשר לעשות בחדר החדש שנוסף בבית? די הרבה.

בנית ממ"ד שישמש חדר משחקים לילדים – כדאי או לא?

השאלה היא אם כל בחירה שנבחר תהיה נכונה. כלומר – להפוך את הממ"ד לחדר משחקים עבור הילדים, לא יהיה מסוכן עבורם? אחרי הכל מדובר בחלל שנועד למקרי חירום. ננסה לבדוק את הנושא במאמר שלפנינו.

 

בשנים האחרונות אנחנו עדים לתופעה חדשה המעוגנת בחוק. הוספה של חדרי ממ"ד בבתים במסגרת פרויקט תמ"א 38, ויוזמה של בעלי בתים פרטיים לשם יצירת סביבת מחייה בטוחה עבור כל המשפחה. למידע נוסף אודות תוספות בניה, לחצו כאן. כתוצאה, משפחות רבות מקבלות פתאום במתנה חדר נוסף, גדול ומרווח לבית.

 

רבים מבקשים ליצור מהחדר החדש אותו הרוויחו - חדר ילדים מיוחד למשחקים. הם חולמים על חדר מיוחד שם יתרכז כל הבלגן של המשחקים. שם יוכלו הילדים לבלות שעות ארוכות של כיף ושל הנאה יחד עם האחים או עם החברים כאשר המרחבים שחדר הממ"ד מציע לא יגרום להם לחפש אזורים אחרים בבית לצרכי משחק וכך הבית כולו יישאר מסודר. כאן עולה השאלה האם מדובר ברעיון חכם? האם זה אכן יהיה מוצלח לנצל את בנית ממ"ד לבית כחדר משחקים? האם זה בטיחותי לשכן ילדים בחדר כזה למשך שעות ארוכות ביממה? האם זה לא יפגום בבריאותם? ננסה לבדוק את הדבר.

בנית ממ"ד – למה בעצם הוא נועד?

בנית ממ"ד – המרחב המוגן הדירתי נועד למעשה לשמש עבורנו כהגנה למקרי חירום. מובן שמקרי חירום אלו זמניהם מוגבלים ותחומים בזמן וזוהי בעצם המטרה של החדר. כאשר אנחנו משתמשים בחדר ממ"ד למשך פרקי זמן ארוכים אנחנו למעשה עלולים להכניס את עצמנו לסיכון של ממש ובמיוחד אם בחרנו לשכן באותו חדר את הילדים הקטנים או תינוקות.

 

מה הבעיה בחדר ממ"ד?

לפני שניכנס לעובי הקורה, תרתי משמע, המרכיב את בנית ממ"ד נציין כי כל אחד מאתנו זקוק לאוויר צלול ונקי, זאת כדי לנוע את הזיהום האלקטרומגנטי המסוכן כל כך. כחלק מהשמירה על הבריאות שלנו חשוב כי נשהה בסביבה אשר בה השדה המגנטי הינו קרוב לטבע והוא תקין.

 

בממ"ד המיועד למקרי חירום נעשה וויתור חלקי על הסביבה הטבעית כאשר חומרי הבנייה של הממ"ד מכילים חומרים שונים שעלולים לפלוט קרינה מייננת. הקירות והרצפה של הממ"ד כוללים רשתות ברזל לחיזוק החדר כאשר רשתות הברזל הללו יוצרים מעין כלוב מתכתי שמונע מן השדה המגנטי הנמצא בסביבה להגיע אל היושבים בחדר בצורה התקינה.

 

הרפואה המודרנית מזהה בעיות בריאות המתפתחות הן בגוף והן בנפש הנגרמות בעקבות החסר בשדה המגנטי התקין.

 

כאשר הילדים שלנו ישהו בחלל הזה יותר מידי זמן כאשר הם רחוקים למעשה מהטבע עלול הדבר לגרום לירידה במצב הרוח שלהם, זה עלול לגרום ללחצים נפשיים, הפרעות בשינה, קשיי נשימה, בעיות בעיכול ועוד.

 

קיימת בעיה נוספת בחדרי הממ"ד. השדה החשמלי שזוהי התוצאה של חוטי החשמל העוברים בתוך קירות הממ"ד, גם כאשר כל מכשירי החשמל כבויים. זרם החשמל  ממשיך לזרום תחת כפות הרגליים וגם בתקרה. מדובר בזרם חשמלי שהוא שונה מהזרם הטבעי שבמערכת העצבים או תאי הגוף כאשר הוא משפיע ללא הפוגה ברצף.

 

גז ראדון בחדר האטום

יש הטוענים כי הבעיה בחדר ממ"ד היא בעיה שונה. הם חוששים מפני גז ראדון שזהו גז רעיל שהבטון משחרר ובגלל שמדובר בחדר אטום הגז לא יוכל להתנדף החוצה וזה בעצם הסיכון. אך למעשה בכל חדר ממ"ד ישנו גם חלון ואם נדאג לאוורור של החדר הרי שלמעשה אין כל בעיה לשכן ילדים צעירים בחדר ואף לשהות בו משך שעות רבות בכל יום.

 

יש גם את האפשרות להכניס לחדר מכשיר לטיהור אוויר, מכשיר אשר יהיה אחראי לניקוי מתמיד של האוויר והסינון שלו ובכך הילדים ינשמו אוויר נקי, בריא וצח.

 

גם הדלת מסוכנת

חשוב לזכור כי הדלת הכבדה של חדר הממ"ד מהווה אף היא סיכון מסוים עבור הילדים שלנו שנוטים לשחק בכל דבר. זוהי סיבה נוספת להשגיח טוב יותר על הילדים הנמצאים בחדר שכזה.

 

לסיכום – נשמור על אוורור תמידי של החדר, לא נשכן בו תינוקות רכים, נשים עין כי הילדים לא מתעסקים עם הדלת ונקווה שלא נזדקק להגנה שהחדר מבטיח לנו בעת מלחמה.

 

 

על הכותב:
גרנד דניאל,
קבלן רשום בפנקס הקבלנים, בעל שנים רבות של ניסיון בתחום בניה והשיפוצים,
הבעלים של חברת ג.דניאל בניה ושיפוצים
יש לכם שאלות נוספות בנושא? מוזמנים לפנות לדניאל דרך אתר האינטרנט שלו: www.gimeldaniel.co.il

 


עוד באותו נושא

פינת ילדים בסלון המשפחתי

רוב פינות המשפחה או הסלונים כפי שקראנו להם פעם מעוצבים בעצם בשביל המבוגרים כאילו שאין ילדים שמתרוצצים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!