יום העצמאות אוטוטו מגיע, וחשבתי לשתף אתכם במתכון שיזכיר כמה טעים להיות ישראלי!

מילקי ישראלי – הגרסה הביתית!

אז אם גם אתם אוהבים את הקינוח הכי ישראלי והכי טעים, אני מזמין אתכם להכין איתי מילקי שוקולד ביתי, הרבה יותר טעים ממה שקונים בחוץ וגם הרבה יותר זול.

 

חשוב לי להסביר שאת המילקי אפשר כמובן לגוון בטעמים, קפה, נוגט, וכן הלאה, אבל אני אתחיל מהטעם הרגיל, שביננו, הוא גם הכי טעים!

 

מרכיבים ל 10 מנות אישיות (אפשר להקטין כמויות במידת הצורך):

ליטר חלב
100 גרם סוכר – חצי כוס מדידה
רבע כפית מלח
כף חמאה
4 כפות קורנפלור
4 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר - קצוץ
מרכיבים לקצפת:
חצי ליטר שמנת מתוקה
4 כפות אבקת סוכר

 

שלבי הכנה:

מאחדים בקערה את הקורנפלור ומעט חלב (בערך 3 כפות), מערבבים היטב, משאירים בצד.

במקביל מעלים על האש קלחת עם שארית החלב (ליטר), הסוכר, והמלח, מבשלים עד רתיחה.

מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה, ואת כל כמות הקורנפלור שמהלנו עם מעט החלב, מערבבים קלות ומחזירים לאש נמוכה, מוסיפים בשלב הזה את הקקאו ואת השוקולד שקצצנו.

בשלב הזה אנחנו נבשל עד לקבלת מסה סמיכה, וחשוב מאוד לערבב כל הזמן עם מטרפה או מרית כדי לא לקבל גושים, אלא מסה חלקה ככל האפשר. מורידים מהאש לאחר שהמסה מוכנה.

יוצקים לכוסות הגשה ומשאירים במקרר למשך שעתיים לפחות להתייצבות, בינתיים נכין את הקצפת, נקציף את הקצפת ואבקת הסוכר עד שנקבל מסה יציבה וקצפת איכותית.

מעבירים לשקית זילוף עם צנטר משונן ומזלפים על כוסות הקינוח, מכניסים למקרר עד ההגשה.

 

בתיאבון!

 

שלכם,

סער

 

 

על הכותב:
סער אהרוני,
קונדיטור
מנהל קבוצת "נתניה מבשלת"

 


עוד באותו נושא

פנקייק תפוחים וסילאן

לכבוד השנה החדשה ובמקום עוד עוגת דבש, אני רוצה להתמקד הפעם בסילאן - דבש התמרים.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!