מחפץ מעבר ועד שעת שינה, כל מה שכדאי שתדעו וטיפים לארוחת חג נעימה גם עם קטנטנים.

עוברים את ארוחות החגים

ראש השנה מתקרב ואם הפכתם לא מזמן להורים טריים אתם מגלים שארוחת חג יכולה להפוך למשימה מורכבת. שעת הארוחה נופלת בדיוק על שעת השינה של הפעוט, הרבה אורחים יכולים להלחיץ ולא ברור איך מצליחים לזרום עם ההתנהלות המשפחתית בערב.

איך הופכים את האירוע המשמח ואת המפגש המשפחתי לחלק מרגש ומהנה גם כשיש תינוק? איך מצליחים גם לאכול היטב וגם לדאוג לכל צרכיו של התינוק והאם בכלל לשאיר אותו ער כל הארוחה?

 

דבורה זהבי כהן, יועצת שינה בכירה מסבירה: "החגים הם תקופה נפלאה שכל בני המשפחה מתאחדים יחד בערב החג. השמחה וההתרגשות מלווה באמת בחששות. מכיוון שחשוב שאתם תיהנו מערב החג עם בני המשפחה, מומלץ לעשות כל מה שיהיה לכם ולילדכם נח. אין המלצה גורפת לכולם, ההמלצה משתנה בהתאם לצרכים ולהרגלים של התינוק.

זהבי מסבירה: "ישנם תינוקות שהשכבה מאוחרת מידי תגרום להם להיות נרגנים, ממורמרים, בוכים ועוד. רצוי שכל הורה יעשה את השיקולים שלו בהתאם לטמפרמנט ולצרכים של התינוק. יש תינוקות ופעוטות שמסוגלים להתמודד עם השכבה מאוחרת ויש תינוקות אחרים שאינם רגועים וזה נמשך עד ההשכבה".

בהתאם למשפחה ולתינוק כדאי להחליט איך לנהוג בארוחת החג. חשוב לפני הכל לא לשכוח להלביש את התינוק בבגדים נוחים ונעימים, למרות שמאד מפתה להלביש אותם כמו דוגמנים, לדאוג למקום בו יהיה לו נוח להירדם ולהצטייד בכל האביזרים הדרושים: מגבונים, חיתולים, משטח החלתה, מוצצים, בקבוקים, בגדים להחלפה וכו‘.

נסו גם לעטוף את התינוק בחיבוק שלכם. מגע שלכם ההורים, אותו הוא מכיר היטב, יכול להרגיע ולייצר סביבה בטוחה בשביל התינוק.

 

10 טיפים של דבורה זהבי לארוחת חג נעימה ורגועה:

  • שנת צהריים: שנת צהרים מאוחרת יכולה לעזור. השכיבו את התינוק או הפעוט לשנת צהריים מאוחרת בערב החג. אם הוא ישן פעמיים ביום, דחו מעט את שנת הבוקר ואת שנת הצהריים.
  • נסיעה ברכב: כולנו מכירים את הפקקים בדרך לארוחת החג. השתדלו לצאת מעט מוקדם יותר כדי שתינוקכם יצליח להירדם ברכב ויגיע פחות עייף לארוחת חג.
  • הגעה מוקדמת למארחים: אם מדובר בבית שהתינוק או הפעוט לא מכרים, השתדלו להגיע מוקדם יותר לארוחת החג, כך שיהיה לו יותר זמן להסתגל לסביבה, ייתכן ויראה סימני עייפות לפני שהאורחים מגיעים ויצליח לישון מעט לפני הארוחה.
  • עזיבה מוקדמת בארוחת החג: אם התינוק עייף, בוכה או לא רגוע אפשר לשקול לעזוב את ארוחת החג, מוקדם יותר משאר האורחים. לרוב המארחים והמשפחה יבינו את הקושי.
  • משחקים: קחו עמכם חפצים שתינוקכם אוהב, 2-3 משחקים, כך שיוכל להעסיק את עצמו מעט. נכון אתם תצאו עם תיק ענקי מהבית אבל התארגנות מוקדמת רק תוכיח את עצמה.
  • מוצץ וחפץ מעבר: אם התינוק רגיל למוצץ, קחו לפחות שני מוצצים אתכם. כמובן שמומלץ להביא אתכם את חפץ המעבר אם יש לפעוט  או סדין עם הריח של הבית.
  • הוא עייף פתאום: ייתכן שהתינוק יהיה ערני בחלק מהארוחה, אך יראה סמני עייפות לאחר זמן מה. אני ממליצה להשכיב אותו לישון בחדר חשוך וצדדי. קחו בחשבון שזה עלול לקחת יותר זמן מההשכבה בבית, מכיוון שהוא אינו מכיר את הסביבה ואולי יהיה רועש, אבל זה בסדר שיירדם וישן. תינוקות, בעיקר קטנים, זקוקים לשעות השינה שלהם.
  • לא להתעקש על טקס שינה: כדאי לנסות להרדים את התינוק או הפעוט בכל דרך- גם אם הוא רגיל להירדם בכוחות עצמו, הוא עלול לבכות ולבקש את עזרתכם. אל תחששו לעזור לו בכל דרך אפשרית, אתם לא פוגעים בהרגלי השינה שלו.
  • מקלחת: בערב החג מומלץ לקלח את התינוק לפני היציאה לארוחת חג או בשעות הצהריים.
  • התינוק מאושר: זכיתם, תינוקכם לא מתקשה להישאר ערני ומחויך לאורך כל הארוחה, הסבתות מתמוגגות? תיהנו מזה. ברגע שתצאו לכיוון הבית, ייתכן שיירדם כבר ברכב.

 

 

חג שמח, ואל תשכחו ליהנות!

 

 

על הכותבת:
דבורה זהבי כהן,
יועצת שינה בכירה,
האגיס

 


עוד באותו נושא

איך תפחיתו את הסיכון למוות בעריסה?

מדי שנה נפטרים באופן פתאומי עשרות תינוקות, במה שמכונה מוות בעריסה. איך נפחית את הסיכון בצורה משמעותית?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!