כבר תקופה שאתם מרגישים שהתקשורת עם הילדים היא בעיקר במריבות והטונים לא נעימים. האוזניים שלכם נצרבות מהמילים שאתם שומעים ברחבי הבית ואתם יודעים שאפשר אחרת.

כיצד לבחור מדריכת הורים? חמש שאלות שכדאי לשאול

כל מטלות הבית נופלות עליכם, אין מה לדבר על שיתוף פעולה של הילדים בנושא הזה. ההתארגנות בבוקר ובערב הפכה להיות מלחמת עולם שלישית ואתם מגיעים לעבודה עם לשון בחוץ. כשאתם חוזרים מהעבודה יש את הקרבות על שעורי בית, היציאה לחוגים או לחברים וארוחת הערב. אתם נופלים למיטה מותשים לאחר ששימשתם כבוררים במריבות בין הילדים.

 

ואם לא תעשו משהו, מחר הכול יהיה אותו הדבר!

 

מסתבר שאיכות החיים שלנו מושפעת מאוד מהדרך בה אנחנו מנהלים את ההורות.

ההנאה שלנו והסיפוק שאנחנו חווים בתפקיד שלנו כהורים משפיעים באופן משמעותי על ההרגשה שלנו ביומיום. לכן אין ספק שכאשר מרגישים תסכול, כעס או בלבול בכל הנוגע לתפקיד שלנו כהורים החיים פחות נעימים. הקשר עם הילדים שלנו מלווה אותנו לכל מקום ולכן כאשר אנחנו יודעים בתוך תוכנו שהוא יכול להיות טוב יותר, אנחנו מסתובבים עם תחושת פספוס.

במקרים כאלו הבחירה לפנות לעזרה יכולה רק לשפר את המצב. (האמת היא שתגלו שעצם ההחלטה לפנות לעזרה כבר יוצרת שינוי לטובה).

 

אז, הגעתם למסקנה שכדאי לפנות לעזרה. הדרכת הורים נשמעת כמו פתרון מתאים, אבל השאלה היא: איך לבחור את המדריכה הנכונה? השוק היום מוצף במגוון יועצים, מטפלים ומדריכים שיכולים ומוכנים לעזור. להורים נשאר רק לבחור.

 

הנה חמש שאלות שכדאי לשאול לפני שיוצאים לדרך.

 

1. מה הרקע האקדמי/לימודי הניסיון שלה?

מדריכות הורים מגיעות ממגוון תחומים. חלק ממדריכות ההורים צמחו בתוך מערכת החינוך בתפקידים שונים כדוגמות ייעוץ חינוכי. אחרות למדו הדרכת הורים באופן ספציפי במקומות כמו מכון אדלר או אצל מיכל דליות. יש מדריכות הורים שהרקע האקדמי שלהן הוא מתחום הטיפול כגון פסיכולוגיות, מטפלות רגשיות, עובדות סוציאליות וכדומה. יש גם מאמנות אשר מתמחות באימון להורים. וישנם עוד אפשרויות מגוונות. כדאי לשקול איזה תואר אקדמי או הכשרה מקצועית חשוב לכם שיהיו למדריכת ההורים איתה תבחרו לעבוד.

הרקע האקדמי מתקשר גם לשאלה מה מדריכת ההורים מביאה איתה מניסיון העבר שלה בשטח. המקומות בהם עבדה בעבר וסוגי המשפחות איתן נפגשה הם ערך מוסף עבורכם.

 

2. באיזו שיטה או גישה היא עובדת?

יש שיטות ידועות יותר כגון אדלר, שיטת שפר ומיכל דליות. בנוסף קיימים מרכזים אשר מתארים גישה ספציפית משלהם בה הם פועלים ובכך נותנים להורה להבין על מה הם שמים את הדגש. מגוון הגישות והשיטות רב, לכל גישה יש ייחודיות ולכל מדריכת הורים יש "קול" מיוחד. כאן חשוב להקשיב ללב ולנסות לשמוע מה מכל מה שיש שם בחוץ "מדבר" אליכם. כדי שהתהליך יהיה חיובי ואפקטיבי חשוב שתהיה "כימייה" בין המשפחה למדריכת ההורים. לפעמים מדריכת ההורים תאמר דברים שלא נעים לשמוע ותציע הצעות שכדאי אך קשה לבצע. במקרים כאלו רצוי שיהיה חיבור טוב ביניכם.

 

3. האם יש לה תחום מומחיות ספציפי?

לעיתים כדאי לבחור במדריכת הורים אשר מתמקדת בתחום ספציפי. קיימים תחומי התמחות רבים כגון: ילדים בעלי קשיי קשב וריכוז, משפחות פרק ב, הורים יחידניים, ילדים בעלי קשיים חברתיים. לפעמים כדאי לבחור מדריכת הורים לפי הגיל בו היא מתמקדת או הנושאים שבהם היא מתמקדת: גמילה מחיתולים, בני נוער, ילדים בבית ספר יסודי, קשר עם בית הספר, מאבקי כוח.

 

4. מה האופן בו היא פועלת?

האם אתם רוצים להגיע להרצאה חד פעמית או מחפשים תהליך ארוך יותר? האם אתם רוצים להגיע אליה לקליניקה או שהיא תגיע אליכם הביתה? האם חשוב לכם שהיא תערוך תצפית בבית שלכם? האם אתם מעדיפים מפגשים פרטניים או שאתם מעדיפים לעבור את התהליך יחד עם הורים אחרים בקבוצת הורים? על כל השאלות האלו כדאי לענות כדי לבחור את מדריכת ההורים הנכונה לכם.

 

5. מחירים

אז נכון שניתן לומר שאין מחיר לשיפור באיכות החיים ולהטבה בהרגשה שמגיעים עם השיפור באווירה המשפחתית, אבל האמת היא שלכל דבר יש מחיר. שאלו את עצמכם כמה אתם מוכנים להשקיע ולפי זה תוכלו לבחור בין מדריכות ההורים השונות, המרכזים השונים והשירותים השונים המוצעים לכם. תוכל להחליט מי נראית לכן מקצועית יותר, מי נראית לכם אמינה יותר, מי נראה לכן שתקדם אתכם הכי הרבה וכמה אתם מוכנים לשלם על זה.

 

תחילת הדרך היא ההחלטה לפנות להדרכת הורים. זהו צעד חשוב בדרך לשיפור באווירה הביתית, להנאה רבה יותר מהתפקיד שלכם כהורים ולחיזוק הקשר שלכם עם הילדים. השלב הבא הוא לבחור את המדריכה שמתאימה לכם ולמשפחה שלכם. בחירה נכונה חשובה כדי שבאמת תוכלו להגיע אל המטרה שלכם.

 

מדריכת הורים טובה תדע ללוות אתכם ולעזור לכם לעשות את השינויים שיובילו אתכם להורות מספקת ומעשירה יותר.

 

 

בהצלחה!

 

 

על הכותבת:
אורית וייג,
הורות בנחת, הדרכת הורים לילדים בבית ספר יסודי
מדריכת הורים הפועלת כדי לאפשר להורים ליהנות מהורות מספקת ומעשירה ומקשר חזק ויציב עם הילדים.
בעלת תואר שני בעו"ס (MSW)
דוא"ל: orit255@gmail.com , טלפון: 050-6615087


עוד באותו נושא

לכעוס בלי להרוס

"כל אחד יכול לכעוס – אין קל מזה, אך לכעוס על האדם הנכון, במידה הנכונה, בעיתוי הנכון, למטרה הנכונה ובדרך הנכונה, אין זה דבר קל כלל ועיקר". (אריסטו)

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!