לרגל יום הסוכרת הבינלאומי שחל מדי שנה ב 14.11, קבלו סקירה קצרה על ההתמודדות עם המחלה המאתגרת בילדים.

איך מתמודדים עם סוכרת ילדים?

מחלת הסוכרת היא מחלה שדורשת התייחסות בחיי יום-יום וכשהיא מופיעה אצל ילדים, אתגר ההתמודדות גדול במיוחד. אצל ילדים איזון רמות הסוכר בדם מורכב יותר מאחר והילד לא תמיד מוכן לאכול על פי ההנחיות ולא תמיד מוכן לשתף פעולה בהזרקת האינסולין. ילדים מטבעם מתקשים לעמוד בפיתויים ומתוקים, במיוחד בסביבה של בני גילם. עם ילדים צריך להתמודד באופן עדין עם מחלת הסוכרת לדוגמא, על ידי מנשאים מעוצבים וצבעוניים לנשיאת משאבות ומזרקים. כדאי גם שהמכשירים יהיו קטנים ומתוחכמים.

 

זמני הארוחות של הילדים צריכים להיות קבועים ומתוכננים מראש, לאחר שהוזרק אינסולין הילד צריך לאכול, במידה והוא אינו רוצה לאכול בטענה כי הוא אינו רעב רמות הסוכר עלולות לרדת ויש לתת לילד סוכר הנספג מהר באופן מיידי. יש נוזלים בטעמים שילדים אוהבים או טבליות מסיסות טעימות. כיום, עם ריבוי תחליפי הסוכר והגדלת המודעות לצריכה מוגברת של סוכר בכלל האוכלוסיה, מוצרי מזון רבים וטעימים מתאימים גם לחולי הסוכרת.

 

חשוב מאוד ליידע את הגורמים החינוכיים והמקצועיים בסביבתו של הילד במחלה כדי לתת מענה לילד ולעזור לו להתמודד עם הקשיים הסביבתיים.

 

בשנים האחרונות יש עליה בפיתוחים הטכנולוגיים סביב הסוכרת, ישנם פיתוחים של אינסולין ארוך טווח המסייע באיזון, מניעת התנועתיות של רמות הסוכר בדם וחיקוי המצב הטבעי. האמצעים הטכנולוגיים האחרונים בדרך לפיתוח לבלב מלאכותי הם חיבור לחיישן תת עורי לניטור רציף של רמות הסוכר ומתן התראה על שינוי ברמות הסוכר. חיבור למשאבת אינסולין, המזריקה אינסולין לפי הצורך בסנכרון עם החיישן מקלה על הילד ומשפרת את איזון רמות הסוכר.

 

שמירה על אורח חיים בריא, תזונה מותאמת ושילוב של ספורט חיוניים לתפקוד חולי סוכרת במיוחד למניעת תחלואה משנית וסיבוכים מהמחלה. כמובן שהפעילות הגופנית צריכה להיות מבוקרת בכדי לא להגיע למצבי היפוגליקמיה לאחר האימון הגופני. יש לעקוב אחרי רמות הסוכר בדם ולהתאים את הפעילות ואת כמויות האינסולין המוזרק לפני ואחרי הפעילות.

 

 

על הכותבת:
טלי ריפא,
רוקחת אחראית וסמנכ"ל טלפארמה,
בית המרקחת המקוון המוביל בישראל.
למידע נוסף: אתר טלפארמה www.telepharma.co.il
או במוקד הטלפוני 1-800-61-62-63
חפשו אותנו גם בפייסבוק


עוד באותו נושא

ילדים מתמכרים לגאדג'טים - הצילו!!!

שימוש בגאדג'טים יכול להיות נחמד ומשעשע, הבעיה היא כאשר מתחילה התמכרות. זה יכול לקרות למבוגרים וגם לילדים

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!