ה"מצב" מטלטל את כולנו באופן אישי ומשפחתי. כמי שחשופים כל הזמן למסכים ולתקשורת, כולנו חווים את המצב ברחובות באופן מוגבר שמטלטל ומפחיד הן בצד האישי והן כהורים.
הילדים שואלים, המבטים נוקבים, החברים מדברים, התקשורת שוטפת ואנחנו בדילמה האם המצב מחייב אותנו לשינוי בשגרת החיים? ואיך להתמודד עם השינוי הזה?
לא כאן המקום להתייחס לעמדות פוליטיות או ביטחוניות אלא לתת כמה טיפים להתמודדות עם מצבים אפשריים:
1. לדבר על זה ולשתף. נהלו עם עצמכם שיחה ובררו איך אתם מרגישים? מה רמת המתח והחרדה שלכם? עד כמה אתם מחצינים אותם מול הילדים?
2. לשתף את בן/בת הזוג והחברים. זה בדרך כלל עוזר. חשבו יחד עם השותף ההורי שלכם איזה מסרים אתם בוחרים להעביר לילדים ואיך לקיים את השגרה המאוימת.
3. להיעזר בחברים ובקהילה, לשתף זמן, להשגיח ולשמור (בכניסה וביציאה ממוסדות החינוך, בחוגים, בגן השעשועים). חזקו קשרי ידידות של הילד בבית או בביתם של החברים.
4. להקטין זמן חשיפה ל"מאיצי חוויה" כמו אתרי חדשות וטלויזיה שמעצימים ומכפילים את עוצמת הטלטלה והפחד על ידי שידור חוזר ומלל ובמקומם לראות סרט, לשמוע מוזיקה או כל מעשה אחר.
5. אם החלטתם להישאר יותר בבית, נצלו את הזמן הזה לפעילות ביחד כמו משחק, בישול, מלאכת יד, שיעורי בית, משחק דרמה, כדור או תכנון פעילות משותפת לימים אחרים... אפשר להראות לילדים שלא קורה כלום אם לא הולכים לקניון כרגיל.
6. אם אתם בחוץ, שימו לב לילדים. איך הם מתנהגים? האם יש פחד? חשש? מתח? שחקו איתם בחוץ ביחד והפיגו חלק מהמתח והחשש.
זכרו שההתנהגות שלנו בימי מתח היא דוגמא אישית לילדים שלנו לכל החיים ותראה להם דרך אפשרית להתמודדות עם אי ודאות עם עצמם, עם משפחה וחברים ומול אנשים זרים.
זו לא הפעם הראשונה וכנראה שלא האחרונה, שהם וגם אתם תחוו מתח חיצוני שלא בתחום יכולתכם להפיג או לשנות זולת לחיות איתו עד כמה שניתן בשלום ובשגרה שכל כך מיוחדת לישראלים.
בהצלחה ובשורות טובות,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
הילדה פוחדת מחיסונים? הילד חושש מזריקות? 7 טיפים שיהפכו את הביקור הבא בטיפת חלב לחוויה הרבה יותר רגועה...
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...