חג הסוכות מתקרב אלינו לטובה ועימו ההתלבטות האם לבנות סוכה? תכלס, למי שלא רכש סוכת נצח, זה די תיק...

מה בין חג הסוכות לשגרת חיי המשפחה שלך?

בין אם קניתם סוכה ובין אם לאו, אני ממליץ להקים סוכה כלשהיא, גם אם היא סמלית, כהזדמנות למיזם (פרויקט) אליו נרתמת כל המשפחה לפי התאמת המשימות לגילאים השונים:

תכנון הסוכה, חיפוש חומרי בנייה, איסוף סכך, הכנת קישוטים, בניית הסוכה, תליית קישוטים ועוד.

 

אבנה עם בנותיי את הסוכה יחד לא בהכרח מתי שיהיה לי נוח אלא בדגש על תהליך משותף.

לא פחות חשוב, אחרי שחגגנו את ערב החג, ניתן לנצל את הסוכה כבסיס למודל לשגרת חיים חלופית (כמו "מחנה" שמקימים על ידי אוהל בטיול) וכך להתארגן לשינה, לבוקר יום חדש, לערוך סעודות ולארח אורחים בסוכה...

 

ואם באורחים עסקינן, חג הסוכות מתאפיין במושג האושפיזין (מארמית = אורחים). על פי המסורת, באים להתארח בסוכה 7 אישים מן היהדות ומביאים איתם, כל אחד את מידתו (תכונתו) המרכזית. כך יביא עימו אברהם חסד, יצחק גבורה וכן הלאה. 

מושג האירוח ביהדות חוזר כחוט השני עוד מימי אברהם ובעיניי מתייחס לא רק לנתינת יחס, מחסה, מזון ומשקה אלא בעיקר ליכולת ולפתיחות של שגרת ביתו של המארח לזר שמתארח.

לא לכולם זה קל ופשוט, יחד עם זאת, יש באירוח של אדם אחר הזדמנות לראות ולשמוע על אפשרויות ודרכים אחרות לחיות, להתבונן ולהתייחס לחיים שלנו כמו שהם נראים ואיך שהם מרגישים.

 

היכולת לארח מלב אל לב בלא חשש ממה יגידו ואיך נראה היא עוצמה אישית ומשפחתית חשובה שמאפשרת הנאה מאירוח שלובה ביכולת חיבור לאחר ופה ושם גם הפקת ערך עתידי לחיי המשפחה שלנו מרעיונות, עצות והתייחסות שנוצרו כחלק מהחיבור והפתיחות.

 

 

חג שמח!!


צוות אמאבא

 

 


עוד באותו נושא

חג שבועות: מנהגי החג

מה אומר המושג "ביכורים"? מהי המשמעות של אכילת מוצרי חלב בימינו? ואיזה כיף שזה גם חג המים?...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!