לקראת השנה החדשה שבפתח, מה יותר כיף מלהכין עם הילדים דובשניות...? שזופות ונימוחות, נוטפות דבש ומבושמות מתבלינים, כאלה שנהנים לאכול בבית או לארוז יפה ולתת במתנה למשפחה ולחברים. מומלץ כמובן לצרף שנה טובה, בדיוק כמו שאנחנו היינו עושים כשהיינו ילדים.

דובשניות

הדובשניות של ליבנת

 

מצרכים

½ כוס דבש

¾ כוס סוכר חום

½ כוס שמן קנולה

2 כפיות קינמון

¼ כפית ציפורן טחון

¼ כפית ג‘ינג‘ר טחון

½ כפית סודה לשתייה

2 ביצים טרופות

3 כוסות קמח

½ שקיק אבקת אפייה

לציפוי

120 גרם אבקת סוכר

3 כפות חלב

 

אופן ההכנה

שמים את הדבש בקלחת ומחממים על אש נמוכה עד שהוא מגיע למצב נוזלי. תוך כדי ערבוב מוסיפים שמן, סוכר ותבלינים (קינמון, ציפורן וג‘ינג‘ר).

מוסיפים לתערובת את הסודה לשתייה ומערבבים היטב בעזרת כף עץ או מטרפה.

מכניסים את התערובת ל-20 דקות במקרר.

לאחר ההוצאה מהקירור, מוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה.

מקפלים פנימה בהדרגה את הקמח ואבקת האפייה בעזרת כף עץ עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. מחזירים את התערובת למקרר למשך שעה.

מחממים תנור ל- 170 מעלות.

בידיים יבשות יוצרים כדורים אחידים בגודלם ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה (להקפיד על מרווחים, היות והדובשניות תופחות קצת במהלך האפייה).

אופים 8 דקות (משתנה מתנור לתנור) ומצננים.

בינתיים מערבבים את מרכיבי הציפוי בקערה קטנה.

טובלים כל דובשנית בציפוי, ומניחים על גבי רשת שבתחתיתה נייר אפייה עד להתייבשות וגיבוש הציפוי.

 

בתאבון וחג שמח ומתוק!

 

 

על הכותבת:
ליבנת גוטליב,
קונדיטורית אמא לשלושה
במדור זה משלבת את האהבה לאפייה, לכתיבה ולילדים
לדף הפייסבוק של ליבנת https://www.facebook.com/pages/Uga-chaka/14693043949?fref=ts

 


עוד באותו נושא

אוזני המן מלוחות

היום באווירה פורימית ומשעשעת, נשתגע קצת עם המאכל המסורתי, ואם נודה על האמת, לא המאכל המסורתי הכי טעים שיש לנו...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!