הנה הוא מגיע: סופו של החופש הגדול. האמת? הפעם נהניתי. אבל ההוצאות... הן פשוט לא נגמרות. ועכשיו כבר מחכה האתגר הבא, חזרה לבית הספר. מי אמר "חינוך חינם" ולא קיבל...?

חוזרים ללימודים - מי אמר חינוך חינם?

אני רוצה לספר לכם איך אנחנו נערכנו בבית להוצאה הגדולה.

יש לי שלושה בנים: בתיכון, בחטיבת הביניים ובבית הספר היסודי. לכל אחד צרכים משלו, ציוד אחר וכמובן - רצונות.

 

אז ככה עשינו את זה:

ילקוטים: הוצאנו את כל השיעורים לחופש שנשכחו בו (אמא, בחיי שלא ידעתי...), שיירי צבעים, אוכל וכל טוב, וכיבסנו אותם ביד. יצאו תיקים כחדשים! לא כל שנה צריך לקנות תיק אחר – אלא אם התיק יצא מכלל שימוש. וגם אם בחרנו תיק ממותג – הרי שהילד יאהב את ספיידרמן לפחות לשנתיים שלוש...

מחברות וציוד נלווה: ראשית אספתי את כל מה שנשאר מהשנה שעברה וקניתי את מה שצריך ועוד קצת למקרים ותגובות. במרכז העיר פתחו שתי חנויות חדשות: הכל בשקל ו-max. המחירים ברצפה: 20 עפרונות בחמישה שקלים. מחברות ספירלה ב 4 שקלים... מחקים, טושים, צבעים, עטים, מבחר ענק. לא חייבים לקנות את המחברת בחנויות הציוד המשרדי הממותגות. פער המחירים על אותם מוצרים – בשמיים.

מותגים: אחת ההתמודדויות הגדולות. אני הקצבתי לכל ילד סכום מסוים איתו הוא יכול לרכוש מוצר שעליו מוטבע מותג שהוא אוהב. כיוונתי אותם למוצר נלווה קבוע (קלמר, מדבקות למחברות וכו‘) כדי שהכדורגלן הנערץ ילווה אותו לאורך כל היום ולא רק בשיעור אחד. לא להאמין, אבל כשנותנים להם את הסמכות להחליט - הם עושים זאת הרבה יותר טוב מאיתנו.

ספרים: ההוצאה הגדולה ביותר. אנחנו, קונים ספרים משומשים. מצאנו שכנה שהבן שלה בדיוק שנה בין ילדיי: רועי מעביר לו את הספרים שלו, והוא מעביר את הספרים שלו לגיא. תאמינו לי – עסקת חבילה מושלמת. ספרים משומשים עולים פחות מחצי המחיר של ספרים חדשים. חנויות הספרים מוכרות בדרך כלל גם ספרים משומשים אך צריך לבקש, אל תתביישו היום זה טרנד, אותן חנויות גם קונות ספרים משומשים טובים, אמנם לא באותה עלות בה הן מוכרות אותן, אבל כל שקל הוא שקל.

 

ועוד כמה טיפים שימושיים שיכולים להקל על ההוצאה:

השוואת מחירים: אל תתעצלו להשוות מחירים בין הספקים השונים. הפערים גדולים מאוד. נכון, צריך סבלנות, אבל היא משתלמת גם במקרה הזה.

אל תקחו איתכם את הילדים לקנייה הבסיסית: העומס בחנויות, הלחץ שלנו "לסיים עם זה מה שיותר מהר", החום, הדוחק, תשאירו אותם בבית. אתם יודעים מה צריך לקנות.

תכנון מראש: אתם צריכים לבדוק כמה מחברות הילד צריך, האם הוא צריך צבעי שמן וקנבס, או שמספיק לו צבעי מים. אם תחסכו במוצרים המיותרים תוכלו להשקיע בדברים שהילד באמת צריך.

אל תקנו את כל המוצרים בבת אחת: קנו רק את המוצרים הנדרשים לכם לתחילת השנה, את כל שאר המוצרים, קנו כשבועיים לאחר תחילת שנת הלימודים, בתקופה זו המחירים יורדים משמעותית.

עטיפות למחברות: עטפו את המחברות בעטיפות של הכוכבים האהובים עליהם, וכך תוכלו לחסוך על קניית מחברות ממותגות.

קופונים: הדרך לחסוך עוברת בקופונים ובמועדוני צרכנות. לצד מבצעים נקודתיים, מומלץ לחפש הנחות באמצעות קופונים ובאמצעות שוברים שנרכשים מראש דרך מועדוני צרכנות או האתרים הרלוונטיים.

 

ושתהיה שנת לימודים קלה ומוצלחת (גם לנו ההורים...).

 

 

שלכם,

יפעת

 

 

על הכותבת:
יפעת בכר,
מנכ"ל "אפשר גם אחרת"
הרצאות, סדנאות וליווי כלכלי למשפחות
חמשת הצעדים לחופש כלכלי
טלפון: 053-62-80809 | אתר:  www.efshargam.com
הצטרפו אלי בפייסבוק https://www.facebook.com/efshargam

 


עוד באותו נושא

לחץ חברתי – כמה זה עולה לנו?

התרבות הקפיטליסטית המודרנית ששולטת היום בעולם המערבי מעודדת אותנו לצריכה מתמדת, מוגזמת ובלתי מרוסנת

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!