החופש הגדול עומד להסתיים ואלפי ילדים יחבשו בקרוב את ספסלי הלימודים בהתרגשות רבה...

הפרעת קשב וריכוז

אין ספק שימים אלו מלווים בהתרגשות גדולה ואף חשש מסויים, במיוחד עבור משפחות עם ילדים בעלי הפרעות קשב.

 

להלן 5 טיפים שעשויים לעזור לכם לפתוח את שנת הלימודים ברגל ימין:

 

1. השאירו את העבר - מאחור

עזבו את העבר, וותרו על משפטים כמו "השנה אני לא רוצה לקבל יותר לטלפונים מהמורה", או "השנה אני מפסיקה לקנות לך ציוד כל שני וחמישי, תתחיל לשמור עליו". השנה זו שנה חדשה וצריך להתחיל אותה באווירה חיובית ומעודדת. אמרו לילד כמה אתם סומכים עליו, עודדו אתכם לדבר עם המורה או אתכם בכל מקרה שבו הוא נתקל בקושי מכל סוג והזכירו לו הצלחות קודמות, מתוכן הוא יכול ללמוד וליישם.

 

2. הציגו נוכחות

גם אם הילד כבר גדול, גם אם קל יותר להיפרד ליד השער, אין תחליף למעורבות ההורית. הצצה קלה לכיתה תאפשר לכם לראות אם הוא בחר מקום שיאפשר לו להתרכז, או מקום שבו הוא ילך לאיבוד ויתפזר. אם השכנים שלו יגררו אותו לפטפטת או שדווקא יעזרו לו לעקוב אחר החומר. גם הצוות החינוכי יראה שיש כאן הורים אכפתיים ושיש עם מי לדבר. כמובן - שימו לב שלא להגזים ושהכל נעשה במידה.

 

3. קבעו סדר יום כבר מהרגע הראשון

ביום הראשון ללימודים עדיין לא ממש לומדים - בעצם, עדיין חוגגים. אחר כך יש יריד חוגים ואחר כך באים החגים. התוצאה בפועל - הילד נמצא ב"מסגרת" כבר חודשיים ועדיין לא גיבש סדר יום ברור. זה פוגע בכולם, זה יוצר מתח ומריבות. לכן, מן היום הראשון - יש להקפיד על שעה קבועה להכנת שיעורים (אין שיעורים? יופי, קרא ספר או עבוד בחוברת עבודה. הרעיון הוא להתרגל שבשעה הזו יושבים ליד השולחן, בלי טלוויזיה ובלי הסחות דעת אחרות), על שעות קבועות לארוחות, למקלחות ולפנאי.

 

4. אל תחכו שהקושי יגדל

רואים שלילד יש קושי כלשהו? אל תחכו שהוא יתפח, יגרום לילד שלכם לתפוס פער לימודי מבני כיתתו, יגרום לבעיות חברתיות ויפגע לו בביטחון ובדימוי העצמי. לא מעט הורים אומרים: "נתחיל את השנה ונראה". בפועל, ה"נראה" הזה יכול להיות רע מאד לילד ולהרוס לו את כל השנה. לכן, אם יש חשש לקושי, אל תהססו לטפל בו כשהוא עוד קטן.

 

5. אל תסתירו את הבעיה

תמיד עדיף לספר מראש, בטח ובטח לצוות החינוכי, אם ידוע על בעיה כלשהי. כאשר אתם אלו שמתארים את המצב, אתם יכולים לשלוט על דרך הצגת הדברים, להעביר את המסרים שחשובים לכם ולגייס את המורה לצידכם, עוד לפני שקורה משהו. מורה שמקבלת אינפורמציה מראש מההורים ורואה מולה הורים מעורבים, תומכים ואכפתיים, תתייחס לילד בהתאם. מורה שיודעת שהבעיה של הילד מטופלת, תהיה סבלנית יותר, כי היא יודעת שהילד נמצא בתהליך. יתרה מכך, היא יכולה לקחת חלק פעיל ולשלב כוחות במטרה לספק לילד תמיכה עוטפת.

 

 

אל תחכו! תנו לילדכם צאנס להבריק כבר בתחילת השנה!

 

 

שלכם,

ד"ר יואב פנחס,
מנכ"ל אוצרות הקליניקה למתנת קשב וריכוז וצוות המרכז
לפרטים נוספים לגבי טיפול בבעיות הקשב והריכוז חינם וללא כל התחייבות צלצלו ל 077-4500838.




עוד באותו נושא

צליאק

אופק הוא חבר קרוב ואני אוהב אותו הכי מאד, כי אופק כמוני אוכל דברים בלי גלוטן

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!