אם יש בכם כמיהה עזה לילד ואתם לא מצליחים להשיג היריון כבר תקופה ארוכה, לא בדרך הטבעית ולא בדרך של טיפולי פוריות, יכול מאוד להיות שכדאי לפנות לדרך שבשנים האחרונות זוכה לתמיכה מרובה: פונדקאות.
יכול להיות שכל המכרים שלכם, ששואלים בכל פעם שאתם נפגשים "נו... ומה איתכם...?" פשוט לא יודעים שאתם מנסים לפחות כמה חודשים אם לא שנים ושזה פשוט לא קורה כמו שקיוויתם. האמת היא, שהם גם לא צריכים לדעת ושאתם בכלל לא צריכים להתנצל.
אבל אם אתם מרגישים שהגיע הזמן להתקדם ורואים שכל הדרכים המקובלות, כולל טיפולי פוריות, לא מצליחות, יכול להיות שכדאי לכם להתחיל לשקול לפנות אל הדרך שבזכותה כבר הוקמו לא מעט משפחות מאושרות – פונדקאות.
מהי פונדקאות?
מדובר בתהליך שמטרתו לסייע לזוגות שאינם מצליחים להביא ילדים לעולם, להגשים את משאלתם באמצעותה של אישה אחרת. אותה אישה היא זו שנושאת את ההיריון, שיכול להיות מהזרע ומהביצית של הזוג עצמו או מזרעו של הבעל ומביצית של תורמת ביציות, מביצית של האם ומזרעו של תורם זרע (מחו"ל, כדי למנוע מצב של נישואין בין קרובי משפחה) או מהפריה שנעשתה מביצית ומזרע של תורמים מחו"ל – על פי מצבם הפיזיולוגי של הזוג המבקש.
ברוב המקרים בישראל לפחות אחד מההורים העתידיים הוא ההורה הביולוגי של הילד.
כמובן שתהליך פונדקאות חייב לקבל אישור של ועדה המוסמכת לכך. האישור ניתן לאחר בחינת המצב לאשורו, כולל בחינה של כל המסמכים והבדיקות הרפואיות. לאחר שניתן אישור מתחיל התהליך של איתור אם פונדקאית מתאימה, תהליך שיכול להיות ארוך כשלעצמו. למרות זאת, יש היום לא מעט ארגונים שנוסדו על מנת לסייע לזוגות לאתר אם פונדקאית ולתווך ביניהם, ונציגיהם מלווים את הזוג ומנחים אותו עד לאיתור האישה המתאימה ולפעמים גם עד לאחר הלידה עצמה.
מה אומרת ההלכה?
לאחר שנים בהן היו ויכוחים לא מעטים על נושא הפונדקאות, היום מדובר בתהליך שמותר לביצוע על פי ההלכה, בתנאי שהאם הפונדקאית פנויה (אינה נשואה – רווקה והיום גם גרושה) ובתנאי שאם מדובר בתרומת זרע – היא תהיה מגוי, כך שהילד יהיה יהודי והסיכוי לנישואין בתוך המשפחה יהיה קטן.
מתי כדאי להתחיל בתהליך?
אם אתם מרגישים שכלו כל הקיצין ושאתם לא מסוגלים להמשיך בטיפולי הפוריות הלא פשוטים, כדאי להתחיל בתהליך הפונדקאות, כדי לקרב את הזמן בו תוכלו להחזיק ילד בזרועותיכם. קחו בחשבון, שמדובר בתהליך ארוך, ושבמהלכו אתם יכולים להמשיך לנסות בדרכים אחרות, כך שאם תהיה קליטה של היריון – תוכלו להפסיק את התהליך ולהמשיך בהיריון הכל כך רצוי שלכם.
אם אתם חושבים שאתם רוצים לקבל מידע נוסף על התהליך, פנו לאחד הארגונים שמציע ליווי צמוד ואיתור של אם פונדקאית מתאימה, ותשמעו את הכל באופן מפורט ומדויק. אם תחליטו שזה מה שמתאים לכם – אנחנו בטוחים שתמצאו את הפונדקאית המתאימה.
זו דרך לא פשוטה ולא קלה, אבל זכרו מה מחכה לכם בסופה.
בהצלחה!
שלכם,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
לרוב מגיעה ההורות באופן טבעי, אך לא תמיד. לעתים טיפולי הפריה מסייעים, אך יש כאלה שלמרות הטיפולים לא מסוגלים להביא בעצמם ילדים לעולם. האפשרות הבאה שעומדת לפניהם היא פונדקאות, במה מדובר ואיך בדיוק ההליך עובד?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...