איזה חג מרגש: כולם מחופשים, מתלהבים, מחליפים משלוחי מנות וזוללים ממתקים... הולכים לעדלאידע, מבקרים קרובי משפחה, מכבדים ומתכבדים, ובסוף בסוף, מה נשאר? המון אזני המן שאף אחד לא אכל!

שאריות פורים: עוגת אזני המן

אז לכבוד כל אזני ההמן שנשארו יתומים בצלחת המשלוח, לאחר שכל שאר הממתקים כבר נזללו - קבלו מתכון מגניב ופשוט ל... עוגת אזני המן.

 

זה עובד מעולה גם עם עוגיות מסוג אחר, לאו דווקא לפורים, ומכינים אותה בצנצנת - כל צנצנת שיש לכם בבית - של ריבה, של רוטב פסטו, ועוד (כמובן שטופה ונקייה).

אפשר גם להכין לצנצנת "תחפושת" ולחלק במתנה לחברים... נראה אם ינחשו מה יש בפנים...

 

מה דרוש לנו?

לצנצנת בגודל ממוצע (של ריבה למשל)

כ-4-5 אוזני המן

200 גר‘ שוקולד מריר

200 מ"ל חלב קוקוס (חצי פחית או קופסא קטנה אם החלב בא בקרטון)

 

אופן ההכנה

מרטיבים את אזני ההמן במים, רק שמים מתחת לזרם ומוציאים, לא כדי שיתפוררו לגמרי...

מפוררים את אזני ההמן לחתיכות גסות

 

מכינים גנאש שוקולד:

בקערה למיקרו שמים חלב קוקוס ושוקולד מריר ומחממים במיקרו כל פעם ל20 שניות בלבד, מוציאים ומערבבים.

ממשיכים להכניס למיקרו ולהוציא עד שהכל נמס.

(לא שמים להרבה זמן במיקרו כדי שהשוקולד לא יישרף...)

 

מרכיבים את הקינוח:

מניחים בצנצנת שכבה של פירורי אזני המן

מעל שופכים בערך 2 כפות של גנאש

חוזרים על הפעולה עד מילוי הצנצנת (כחצי עד שלושת רבעי גובה)

מחממים תנור ל200 מעלות ומכניסים ל5-10 דקות בלבד- רק עד שזה חם!

 

אפשר ורצוי להגיש עם גלידה מלמעלה!!

 

 

"מדוע לא יבוא פורים פעמיים בשבוע...." - פורים שמח!!

 

 

שלכם,

הגר עוז

בקרו בבלוג של הגר - לאכול בריא זה משחק ילדים

 


עוד באותו נושא

אוזני המן עם תערובת תבלינים

בחג פורים של השנים האחרונות הפכו השמחה והמאכלים לחגיגה קולינרית אמיתית

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!