אם יש דבר קריטי להצלחתם של הילדים שלכם, הרי הוא בניית הביטחון העצמי שלהם. במקרה של ילדי קשב וריכוז, הדבר נכון שבעתיים. הם, יותר מכולם, זקוקים נואשות לביטחון עצמי, לדימוי עצמי גבוה ולאמונה שהם מסוגלים להתגבר על הקושי.

 3 דרכים בטוחות לשיקום הביטחון של ילדים עם הפרעת קשב וריכוז

ודווקא הם, שכל כך צריכים להאמין בעצמם כדי להתגבר על קשיים עמם ילדים אחרים לא מתמודדים, נתקלים מגיל צעיר במיוחד בתגובות מקטינות וגדלים להאמין שהם פחות טובים, פחות מוכשרים ופחות חכמים מילדים אחרים.

כשהם לא מאמינים בעצמם, הם מפסיקים לנסות.

כשהם מפסיקים לנסות, הם נכשלים.

כשהם נכשלים, הם מאמינים בעצמם עוד פחות – וחוזר חלילה.

 

את הגלגל הזה חייבים לעצור!

לכן, חלק בלתי נפרד מהטיפול בילדים אלו חייב לעסוק בהשבת הביטחון העצמי שלהם ובטיפוחו.

 

זהו החלק השני בסדרת מאמרים העוסקת בנושא החשוב הזה של ביטחון עצמי – והפעם: שלושה דברים שאתם חייבים לעשות כדי לשקם את הביטחון העצמי של הילדים!

 

אם בחלק הראשון דיברנו על הדברים שהורסים ילדי קשב וריכוז ושאסור בשום פנים לעשות להם (איך לא להרוס לילדי קשב וריכוז את הביטחון), הפעם נדבר על מה כן.

 

אז מהם שלושת הדברים שאתם חייבים להקפיד עליהם כדי לעזור לילדים שלכם לפתח ביטחון עצמי?


1. לשנות את האופן שאתם מסתכלים עליו ועל הקושי שלו

כהורים, אנחנו מתמודדים כל יום בהישרדות: עבודה, בית, מטלות, ריצות, חוגים, קניות. אין לנו זמן, כוח ויכולת לראות את התמונה הגדולה וכשהילד שלנו מערים עלינו קושי על גבי קושי – זה הדבר היחידי שאנחנו מסוגלים לראות. את הקושי. את כל המקומות הבעייתיים. את הטלפון מבית הספר, את הריבים עם האחים, את הקשיים בכיתה ואת העובדה ששוב, כל דבר הוא מלחמה.

מהמקום הכי קשה, אנחנו צריכים בכוח לנסות ולראות משהו אחר.

כי השינוי צריך קודם כל לקרות אצלנו ואז הוא ישתקף בילד. בפועל, זה אומר שכל יום לפני שאנחנו פוגשים את הילד אחרי העבודה/בית-הספר, אנחנו עוצרים ומפסיקים לפעול על אוטומט. אנחנו חושבים על שלושה דברים נהדרים אצל הילד ועם המחשבה הזו אנחנו נכנסים הביתה. אנחנו מזכירים לעצמנו כל הזמן לשנות גישה ולראות את הילד שלנו על כל הטוב שבו. בהתחלה זה יהיה מלאכותי, במיוחד ברגעים הקשים. אבל עם הזמן, זה הכי קל בעולם והילד שלנו יתרגל לראות את עצמו בעיניים שלנו – נפלא, נהדר ואהוב, בדיוק כמו שהוא.

 

2. להאיר הצלחות

כאן כבר לא מדובר על הילד עצמו ועל מי שהוא, אלא על מה שהוא עושה ועל התחושה ש"רואים אותו". להאיר ולשבח את הילד על כל התקדמות קטנה, על כל הישג ועל כל הצלחה.

התאפקת ולא הרבצת לאחיך. היית מנומס לסבתא. ישבת יפה בשיעור. זכרת להביא את חוברת חשבון. הכנת שיעורים בלי להתווכח. כל דבר כזה אינו מובן מאליו. את הערות – ולגיטימי שיהיו גם כאלה, לעטוף בדברים טובים ואז קל יותר לקבל גם את הטעון שיפור.

 

3. דגש על התהליך – לא על התוצאה

לפעמים הילדים שלנו עושים מאמצים עילאיים שלא נושאים פרי. אם נתייחס רק לשורה התחתונה, נפספס את כל התהליך המשמעותי שהם עשו בדרך.

לכן, גם אם הילד לא הצליח במבחן, אבל השקיע ולמד, צריך להתייחס לדרך שעבר. גם אם השיעורים לא נכונים, אבל הילד טרח להכין אותם, אם זכר להביא ציוד, אם ישב בשיעור ולמד, אם היה חבר טוב, אח טוב, בן טוב, אם העיז להשתתף במשהו חדש, אם יזם פעילות או ניסה לצאת מאזור הנוחות שלו – גם אם השורה התחתונה לא יצאה מוצלחת, הילד צריך לקבל את הקרדיט על הניסיון.

רק כך ימשיך לנסות עד שיצליח.

 

 

זכרו – לכל ילד מגיע שיאמינו בו!

 

 

רוצים פרטים נוספים לגבי טיפול בבעיות הקשב והריכוז במרכז אוצרות? אל תהססו להתקשר ולקבל ייעוץ ראשוני חינם, ללא כל התחייבות מצדכם!

צלצלו עכשיו ל 077-4500838.

 

 

שלכם,
ד"ר יואב פנחס,
מנכ"ל אוצרות הקליניקה למתנת קשב וריכוז וצוות המרכז
077-4500838 |   www.facebook.com/ritalinfree
קליניקות: כרמיאל, חיפה, נתניה, רמת גן, ראשל"צ, מודיעין, אשדוד, ירושלים, באר שבע (עומר).

 


עוד באותו נושא

ילד עם קשיים בכיתה רגילה - אפשר לעבור את זה...?

בכל כיתה אנחנו עשויים לפגוש ילדים עם קשיים שעשויים להפריע למהלך השיעור. הם עוטים על עצמם "שריון הגנה" שבנוי מרגשות כעס, עצב ואכזבה, ומקרינים תחושה של "לא איכפת לי..." כלפי הסובבים אותם.טיפים שיעזרו להקל את התמודדות.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!