בכל ט"ו בשבט, אפילו אם אנחנו לא קונים, הבית מתמלא איכשהו במגוון של פירות יבשים...

ט"ו בשבט: פירות יבשים שהם לא קינוח

זה טעים מאוד, חלק גם בריא, אבל תמיד נשארים קצת גם הרבה אחרי ט"ו בשבט, כי משום מה נמאס מהפירות היבשים לפני שהם מסתיימים... אז היום - זה לא קינוח! אבל כן אוכל מתוק.

 

המתכון הוא בעצם תוספת לאורז - תערובת פירות יבשים, והיות שהתערובת בעלת טעמים חזקים מאוד, כדאי להגיש עם אורז לבן רגיל.

 

המצרכים

2 בצלים חתוכים לפרוסות

פירות יבשים לבחירתכם (אני השתמשתי ב:)

חופן משמשים

חופן שזיפים

חופן צימוקים

שקדים פרוסים - אם יש ילדים ממש קטנים אז אפשר להשתמש בשקדים ואגוזים טחונים ממש דק.

להגשה: אורז לבן מוכן לאכילה.

 

מה עושים?

1. מטגנים את הבצל במעט שמן תוך כדי ערבוב, אפשר להוסיף כמה טיפות מים כל פעם שמרגישים שצריך להוסיף שמן, ממשיכים לטגן עד שהבצל שחום.

2. מוסיפים לסיר את הפירות היבשים ומערבבים כ-2 דקות.

3. מוסיפים מעט מים, כ-1 ס"מ גובה, ומכסים את הסיר.

4. מבשלים על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם - אם צריך מוסיפים עוד מים. ממשיכים כך עד שהפירות רכים.

 

 

חג שמח!!

 

 

שלכם,

הגר עוז

בקרו בבלוג של הגר - לאכול בריא זה משחק ילדים

 


עוד באותו נושא

ליצן שוקולד

גם לכם נמאס מהממתקים הקנויים והרגילים? הכינו ביחד עם הילדים ליצנים מ... שוקולד!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!