זה מאוד לא "יפני" מצידי להכין בנטו אביבי בעונת הסתיו. ביפן, תכולתה של קופסת הבנטו מושפעת ישירות מעונות השנה, מהאיזור הספציפי שבו היא הוכנה, מחגים ועוד.
בעונת הסתיו תמצאו קופסאות בנטו בצבעים "סתוויים" וכן מאכלים שניתן למצוא בעונה.
גם אצלי קופסאות הבנטו מקבלות לא מעט שינויים וגוונים עם שינויי העונות, ובכל זאת, הבוקר כשצפיתי בתחזית מזג האויר - התחשק לי להכין דווקא בנטו אביבי ושמח.
תמצאו בו: טוסט פיתה בצורת פרחים, חסה, גזר וארנבת מביצה קשה.
אגב, את העיניים של הארנב במקרה הזה עשיתי מטוש אכיל. לרוב אני עושה אותן מאצה: אני מחוררת אצה במחורר דפים ומשתמשת בעיגולים שיוצאים ממנו. אף אפשר לעשות מחתיכה של קליפת עגבניה או גזר.
מסדרים את כל המרכיבים בקופסת הבנטו כך שיהיה צבעוני, מגוון ומושך לעין ו- בתאבון!
שלכם,
ניבה קרן אור
אמא ל-3,
מנחה להכנת קופסאות בנטו יפניות בריאות בקלות ובהתאמה לטעמם של ילדים ישראליים,
מחברת הספר ״בתוך הקופסה - ספר הבנטו הישראלי הראשון״ ומנהלת הפורום הלימודי "אוישי אובנטו" ללימוד הכנת בנטו .
https://www.facebook.com/groups/258320690991299/
עוד באותו נושא
ספגטי נפוליטנה, ביצה קשה, נתחוני חזה עוף חתוכים קטן-קטן וכמה כוכבי גזר ומלפפון כקישוט בריא.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...