ילדים ומוות- לכאורה שני מושגים שאינם מתחברים. מצד אחד בריאה והתחדשות, תום ואושר ומצד שני –חידלון, סוף החיים וכאב. אבל מה לעשות כשהשניים נפגשים?

הפתעות של שוקולד

ילדים ומוות- לכאורה שני מושגים שאינם מתחברים. מצד אחד בריאה והתחדשות, תום ואושר ומצד שני –חידלון, סוף החיים וכאב.

אבל, מה לעשות שאחד ממאפייני החיים של הילדים באשר הם, הוא האובדן והמוות. לרוב, הורים מתקשים מאד לדבר עם הילדים על אובדן, בייחוד כשמדובר באובדן של דמות קרובה ואהובה על הילד.

הספר "הפתעות של שוקולד" שכתבה הסופרת מירה קופר, פורש בפני הילדים וההורים כאחד את סיפורו של ניצן שסבו האהוב חלה ומת.  ניצן מתמודד עם אובדנו בדרך מיוחדת ולגביו, סבא קופר נמצא איתו כל הזמן "...ניצן לקח את ידה של נטע בשתי ידייו ושם אותה על לוח ליבו: את מרגישה נטע את סבא בלב שלי?"

לסיפור נלווה סיכום של עופרה יערי, פסיכולוגית התפתחותית על אובדן וילדים, בייחוד בתקופת הגיל הרך.

 

 


עוד באותו נושא

הספר הרטוב

מבחר שירי ילדים על מים, גשם וים. ליקטה וערכה: עטרה אופק

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!