נשים הרות רבות מפתחות חרדות שונות ומגוונות, וכמובן שהתקופה הלא רגועה בה אנו חיים כרגע מעצימה את החששות בעשרות מונים. מה עושים?
האם העובר ייקלט? האם הוא יהיה בריא? האם ההיריון יהיה בריא? האם הלידה תעבור בשלום? האם יש סיכוי למחלות גנטיות בעובר? האם והאם....
השאלות והלבטים הקשים גורמים לנשים רבות לפתח חרדה ואז, לנסות ולחיות עם אותה החרדה. האם תיעזרנה בתרופות בכדי להתגבר על הקשיים? האם החרדה תשליך על העובר אשר יישא בתוצאות הלא ידועות מפני אותן חרדות והטיפולים הנדרשים? מה תהיינה ההשלכות של העבודה והקשיים? כיצד להתגבר על קשיי היומיום בבית ובסביבה? הסיבות לחרדה כל כך מוצדקות לכאורה אך כל כך מזיקות בפועל.
הטיפולים הרגילים מורכבים מתרופות כימיות שונות אשר בחלקן ממכרות ובחלק אחר "מרעילות" את האישה ואת העובר שברחמה. מהן ההשלכות של החרדה וכיצד ניתן להתמודד אתן בכבוד ועם מינימום של נזקים אם בכל?
הבה נביט על הרפואה הסינית והפילוסופיה שלה.
חרדה ברפואה הסינית קשורה לכליות. הכליות הן תמצית האנרגיה של הגוף. הכליות תומכות בכניסה להיריון ובהחזקת העובר ברחם לכל אורך ההיריון. מצבי נפש כמו פחד וחרדה מחלישים את האנרגיה של הכליות. זה לא אומר שהכליות יפסיקו חלילה לפעול או שתתפתח אי ספיקת כליות. מה כן שכיח לראות במצבים הללו: יתר לחץ-דם. אחת הסיבות השכיחות לעליית לחץ-דם זה כליות לא מאוזנות מבחינת האנרגיה. בנשים אחרות תתכן נפילה של לחץ-דם ואז ירידה באספקת דם לאיברים מרוחקים ולכלי-דם קפילאריים. הנזקים האפשריים מכך יכולים לפעול כנגד האישה עצמה עם ירידה באספקת דם למוח ואז כל מיני תופעות הכרוכות בירידה של חמצון המוח. הכליות הן תמצית האנרגיה בגוף ועם ירידה ברמת האנרגיה, יהיה לאישה ההרה פחות אנרגיה לעצמה ולעובר. הביטוי לכך יכול להיות לדוגמא הפלה, הפרעות בהתנהגות בתינוקות לאחר הלידה. יתכנו גם נזקים בהתפתחות בעוברים עצמם וזה תלוי בשלב ההתפתחותי בו נמצא העובר. בשלבי ההיריון המתקדמים אנו לעיתים קרובות חווים רעלת היריון באותן נשים על כל הסיכון הכרוך בכך. קיימים יחסי גומלין בין הכליות לבין הלב. הכליות זה מים והלב זה האש ומרכז הרגשות. הכליות החלשות לא כל כך יצליחו להפחית את האש של הלב וזה יכול להביא להפרעות של קשיי שינה, אי-שקט באותן נשים. הפרעות רגשיות מגוונות ועד לכדי דיכאון שלאחר לידה. הדברים לא מסתיימים בכך כי ירידה בתמצית האנרגיה משליכה על כל תפקודי הגוף האחרים על כן יתכנו הרבה תסמינים נוספים שתקצר היריעה מלפרטן.
כיצד נטפל באותן נשים?
לא ניתן להן חומרים כימיים מזיקים. נדאג לתמוך בכליות בעזרת דיקור סיני וצמחי-מרפא. נפחית את האש הקיימת בלב ובכך יחדיו נשיג הרבה בהשגת האיזון של אותן נשים הרות. הטיפולים כמובן יתמכו בעוברים והם "יזכו" לאיזון הרבה יותר טוב מאשר היו בו קודם לכן. מעניין לראות כי נשים רבות המטופלות במהלך ההיריון ברפואה הסינית, מאריכות את זמן ההיריון. הלידה תגיע בשלב בו העובר בשל לצאת לאוויר העולם והוא גדול במידה מספקת. שכיח לראות נשים המגיעות ללידה בשבוע ה40-42 שזהו השלב הנכון יותר ללידה. רבות מאותן נשים מצליחות ללדת באופן טבעי ולא בעזרת ניתוח קיסרי או תמיכת אלחוש של אפידורל. התינוקות היוצאים לעולם הרבה יותר בשלים ובריאים מהשכיח ויש בהרבה פחות בעיות עם אותם התינוקות. שווה לשקול טיפול סיני בנשים הרות בכלל ובמיוחד באלו הסובלות מחרדה.
נסו לקבל החלטה נכונה ולנקוט בצעדים נכונים בזמן ההיריון ולבחור לבצע טיפולים סיניים וללא שהיות מיותרות.
על הכותב:
פרופסור משה עירון
M.D, P.h.D
03-6996937
http://www.moshe.org.il/
mosheiron@zahav.net.il
עוד באותו נושא
החופש הגדול בפתח והורים רבים עומדים להיכנס בקרוב, שוב, לסיר הלחץ של חיים בבית עם ילדים חופשים ומשועממים.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...