האם גם אתם תמיד האמנתם בתיאוריה הגורסת שמלחמות מביאות כעבור תשעה חודשים בדיוק גל ילודה הנקרא "בייבי בום"?
לדברי ד"ר איליה בר, מנהל המרכז הרפואי לפוריות, למבצע "צוק איתן" השפעה שלילית ביותר דווקא על כמות הלידות העתידיות שיהיו בעוד תשעה חדשים מהיום ובוודאי על רמת הפוריות, הן של גברים והן של נשים, והסיבות לכך נעוצות בכמה מרכיבים.
עוברים דירה
בעקבות המתקפה הבלתי פוסקת על יישובי הדרום משפחות רבות נסעו או התפצלו ועברו להתגורר ביישובים אחרים בארץ. (וזה עוד בלי להזכיר זוגות שהתפצלו בעקבות גיוס למילואים של אחד מהם...).
לכל אלו השפעה רבה, כמובן, על נסיונות להרחבת המשפחה, וזוגות שהיו בתוכנית טיפול בפריון עזבו או דחו את תוכנית הטיפול בעקבות כך.
הורמון הסטרס
וגם אם הזוג נשאר מלוכד בבית, אווירת המלחמה עדיין באוויר.
באמצעי התקשורת השידורים מסקרים את זירת האירועים באופן בלתי פוסק, המתח קיים בכל מקום והגוף דרוך כל הזמן.
מבחינה הורמונאלית סממני המתח מאד בולטים ומשפיעים על הפוריות באופן מיידי. בגוף האדם קיים הורמון של סטרס, שתפקידו לגרום לדריכות בעת מתח. אבל ככל שהורמון זה גובר הוא מפריע לביוץ אצל האישה וליצירת הזרע אצל הגבר.
לכן, אצל האישה הסטרס ייתן את אותותיו באופן מיידי כבר בביוץ הנוכחי ואילו אצל הגבר ההשפעה תהיה על הפוריות העתידית, שכן פרק הזמן לייצור זרעונים הוא כשלושה חודשים. ויש לשים לב לכך שגם תחת טיפול ליצירת ביוץ, המתח ישפיע לרעה.
הורמוני הסטרס פועלים גם נגד השרשה תקינה של ההיריון ברחם. לכן, הם בעצם משפיעים על נגישות הנשים לטיפול, על היכולת להגיב טוב לטיפול, ובהמשך - על התוצאות שלו שאנחנו עדיין לא יודעים אותן אבל אני מעריך שבהשוואה לתקופות רגועות יותר יהיו נמוכות בהרבה.
החדשות הטובות הן שאחרי המלחמה ועם הרגיעה – ניתן לחזור לטיפול ולניסיון להרחבת המשפחה. שיהיה בהצלחה!
על הכותב:
ד"ר איליה בר
מנהל המרכז הרפואי לפוריות
עוד באותו נושא
אם אתם לא מצליחים להשיג היריון כבר תקופה ארוכה, יכול מאוד להיות שכדאי לפנות לפונדקאות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...