חדר הילדים הוא המקום בו הילד צריך להרגיש הכי "בבית". הורים משקיעים הרבה מחשבה ואנרגיה בעיצוב חדר הילדים, במטרה ליצור מרחב שהוא נעים, נוח ובטוח עבור הילדים.

כיצד לשלב בין פונקציות המשחק לשינה בחדר הילדים

אחד האתגרים בעיצוב חדרי ילדים הוא כיצד לשלב בצורה נכונה בין הפונקציות השונות: שינה, משחק, אירוח חברים ובהמשך גם לימודים.

 

שינה ומשחק - הפרדה לאזורים

האתגר בשילוב פונקציות השינה והמשחק הוא שמדובר בשתי פונקציות אשר מצריכות רמת אנרגיה שונה. אזור השינה בחדר צריך ליצור אווירה מרגיעה, ללא עודף גירויים, על מנת לאפשר לילד להירדם בקלות. אזור המשחק לעומת זאת, יוצר סביבו אנרגיה גבוהה וכולל הרבה גירויים. בעיצוב החדר, מומלץ ליצור הפרדה לשני אזורים שונים עבור פונקציות אלו. על מנת ליצור הפרדה ברורה יותר ניתן גם לצבוע את קירות החדר בצורה שונה בשני האזורים. באזור השינה כדאי לצבוע בצבעים פסטליים רגועים (למשל גוונים של תכלת או ירוק בהיר). באזור המשחק לעומת זאת ניתן להשתמש בצבעים חמים, אשר יוצרים תחושה של שמחת חיים. על מנת ליצור סביבת שינה רגועה, מומלץ למקם מסביב למיטה כמה שפחות חפצים ובכך ליצור סביבה "נקייה" מגירויים.

 

לפי תורת הפנג שווי, את המיטה מומלץ למקם כך שהילד יכול לראות את דלת הכניסה לחדר. המלצה נוספת היא לא לאחסן דברים מתחת למיטה בה הילד ישן, אך במקרים רבים נגלה שחסרים לנו חללי אחסון ונאלץ להשתמש במגירת האחסון של המיטה. ליד המיטה ניתן למקם מנורת לילה שמפיצה אור רך.

 

אזור המשחק כולל פתרונות אחסון עבור הצעצועים והמשחקים וגם שטח פנוי שבו הילד יכול לשחק. המקום בו הילד משחק יכול לכלול שטיח או מחצלת, וגם פינת ישיבה עם מזרן וכריות. כדאי להשקיע במציאת פתרונות אחסון שמתאימים לצרכים שלכם, מבין המגוון הרחב של ארונות וארוניות שקיים בשוק. במקרים רבים תאלצו למצוא פתרונות יצירתיים על מנת לחסוך במקום. כדאי גם לשאול את עצמכם- האם לילד יש יותר ממה שהוא באמת צריך? בכל שנה כדאי לעבור על המשחקים והבגדים ולתרום את מה שפחות נמצא בשימוש. סביבת משחק שהיא עמוסה מדי בצעצועים יכולה לבלבל את הילד. כמו כן, חשוב בסוף כל יום לסדר את המשחקים במקום יחד עם הילד, כך שתישאר רצפה נקייה ללא הסחות דעת לקראת השינה.

 

כשבוחרים ריהוט עבור חדרי שינה לילדים מומלץ לבחור רהיטים מעץ מלא, ללא צבעים ודבקים רעילים כפי שמשתמשות חברות מוכרות ומובילות בשוק כגון האוס אין ואחרות. בייחוד בגיל צעיר, ילדים רגישים וחשיפה לחומרים רעילים עלולה לפגוע בבריאותם. כמו כן, רהיטים מעץ מלא יהיו עמידים יותר לאורך השנים.

 

חדר שינה וחדר משחקים

כאשר יש בבית שניים או שלושה ילדים בגילאים קרובים, הורים רבים מעדיפים ליצור חדרים מופרדים עבור הפונקציות השונות: במקום חדר לכל ילד, חדר שינה משותף וחדר משחקים משותף. אופציה זאת מתאימה מאד לילדים צעירים (גיל שנתיים עד עשר). בגיל ההתבגרות, סביר להניח שהילדים יעדיפו חדר משלהם, אשר יאפשר להם יותר פרטיות. אך בגיל צעיר יש לחדרים משותפים מספר יתרונות- בלילה יותר נעים לישון כשאתה לא לבד בחדר (בעיקר אם פוחדים להיות לבד בחושך), ובשעת משחק טוב להרגיל את הילדים לשחק יחד ולשתף צעצועים. כאשר הילדים גדלים מומלץ להתייעץ אתם, האם הם מעדיפים חדרים משותפים או חדר משלהם. אם יש קשר טוב בין הילדים, אפשר להישאר בחדרים משותפים תקופה ארוכה יותר. האתגר יהיה כאשר אין מספיק חדרים בבית והילדים צריכים לחלוק חדר לא מתוך בחירה. אז נשתמש גם בפתרונות עיצוביים אשר חוסכים מקום בחדר, למשל מיטת קומתיים.

 

 

בהצלחה!

 

שלכם,

צוות אמאבא

 


עוד באותו נושא

עיצוב בית עם ילדים

כשיש ילדים, הורים רבים מוותרים על עיצוב הבית לפי הרצונות והחלומות שלהם. הילדים זוחלים, מלכלכים, זה מסוכן... האם באמת צריך להתפשר?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!