לכבוד פיקניק יום העצמאות מציעה לנו חברת "שמרית" מתכון ייחודי ל.... פיתה ירוקה! פיתה באפייה ביתית עם טוויסט ירוק ובריאותי מאת נבחרת ישראל באפייה, זוכת המקום הראשון באליפות אירופה 2012.

פיתה... ירוקה!

מצרכים

ל-15 פיתות

¾ כוס קמח מלא (100 גרם)

5 כוסות קמח לבן (700 גרם)

1 כף גדושה מלח (25 גרם)

כ-2 כוסות מים (500 גרם)

1 שקית או קובית שמרים טריים "שמרית" (50 גרם)

1 שקית משפר אפיה "שמרית" (50 גר‘)

2 כפות סילאן תמרים

150 גרם עלי תרד קצוצים דק (קפואים)

 

אופן ההכנה

1. מפשירים את עלי התרד, מסננים וקוצצים דק.

2. מכניסים לקערת מערבל עם וו לישה את כל החומרים פרט למים ולתרד הקצוץ.

3. מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.

4. מוסיפים את התרד הקצוץ ולשים שוב עד לפיזור אחיד (הבצק קצת דביק וזה בסדר).

5. משהים בכלי מכוסה לשעה.

6. מחלקים את הבצק ל-15 חלקים שווים ובעזרת כף יד מגלגלים לכדורים.

7. מקמחים קלות את שולחן העבודה ומרדדים כל כדור לדיסק בקוטר 15 ס"מ.

8. משהים מכוסה לתפיחה לפחות 20 דקות.

9. מחממים את התנור עם תבנית הפוכה במרכזו או אבן שמוט ל-250°C.

10.אופים את הפיתות בזהירות על המגש או האבן ל-4 דקות. הפיתה מתנפחת כמו בלון.

 

 

חג שמח ובתיאבון...

 


עוד באותו נושא

מה עושים עם עוגות הדבש?

משהו שגיליתי על עוגות דבש- תמיד נשאר הרבה יותר מדי מהן, גם אחרי החג, ובטח שאחרי כל החגים...

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!