לעתים חווים ילדינו קשיים הקשורים לשינויים ומעברים, שהם בבחינת כורח המציאות. מטרתו של ספר זה היא להציע דרך שתסייע לילדים בהתמודדות עם קשיים אלו, באמצעות כוחותיהם הנפשיים.

הפיה ליליאן והיער הלבן

בתו של המחבר חוותה קושי גדול בעקבות מעבר המשפחה מטבעון לזכרון יעקב. כמטפל ב NLP המודע להשפעה החיובית של שימוש במטאפורות בטיפול בילדים, הוא כתב את הספר הקסום הזה העוסק בדיוק בנושא שעמו התמודדה בתו: מעבר לעיר אחרת.

 

הקראה חוזרת ונשנית של הסיפור לילדה הניעה את התהליך בתת המודע שלה והוכיחה את עצמה: הקושי הלך והוקל עד שנעלם לחלוטין.

 

בנוסף, יש לציין את המאיירת המדהימה שעשתה מעל ומעבר ולציורים שלה מגיע שטח תצוגה הרבה יותר גדול מדפי הספר.

 

 

לפרטים נוספים: https://www.facebook.com/Fairy.Lillian.Book.

 


עוד באותו נושא

האבטיח של אדון אלמליח

ספר ילדים חמוד שמביא את סיפורה של הילה, שמבקשת מסבא שלה, ששומר עליה כשהוריה אינם, לספר לה סיפור לילה טוב.

התגובות שלכם ...

חוות דעת

נדב אטיאס, מחבר הספר, מסביר את השילוב של סיפור אגדה עם טכניקות טיפול ב NLP ואת ההשפעה שלהם על הקוראים הצעירים המתמודדים עם אתגרים של שינוי ומעבר:

 

מטאפורה פועלת בצורה מדהימה עם ילדים, שכן הדמיון שלהם עדיין לא התקלקל והם יכולים לעופף על כנפיו ולהתאים אותה למצבם באותו רגע. כמו כן מאפשרת המטאפורה להרחיק מעט את הסיפור מהחוויה האישית שלהם, כך שלא יהיו עסוקים בלהדוף את ההשתקפות הניבטת מהסיפור ולהרים את חומות המגננה.

 

כלי נוסף הנמצא בשימוש בטכניקת ה NLP ואשר שולב בסיפור הוא העוגן - נעילה של תחושות וזיכרון חיובי כלשהו אל תוך "כפתור הפעלה". עוגן יכול להיות צמד מילים, חפץ או נגיעה במקום מסוים. "לחיצה" על כפתור זה תציף את החוויה החיובית ותמלא את הגוף בתחושות הקשורות באותה חוויה.

בסיפור "הפיה ליליאן והיער הלבן" יש לפרחים ביער החדש ריח של סירופ מייפל, שעבור בתו של המחבר מציף תחושה חיובית ומצב רוח טוב תוך שהוא מזכיר לה חוויה של ארוחת פנקייקים טעימה שהיא מאד אוהבת.

 

הפיה ליליאן והיער הלבן" עוסק בפיה שנאלצה לעבור מיער אחד למשנהו יחד עם משפחתה ועל הקושי אותו היא חווה במקום החדש אשר בא לידי ביטוי בקשר עם חברות ובמצב הרוח באופן כללי.

הספר מתאר את הקושי של הפיה הקטנה ואת ההתמודדות שלה עמו תוך שימוש בטכניקות ה NLP שציינתי קודם, ובנוי כך שלאחר הקראות חוזרות ונשנות ניתן להניח את הספר בצד ולסמוך על תת המודע של הילד ש"יתבשל" עם הסיפור ויפיק את מסקנותיו, שלרוב לא מבוששות לבוא.

 

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!