כולנו אוהבים את הסופגניות והלביבות החמות בחנוכה, אך כעת כשהחג מאחורינו, זה הזמן לעזור לגוף להתמודד עם המאכלים נוטפי השמן באמצעות צמחי מרפא המסייעים למערכת העיכול.

צמחים המווסתים ספיגת שומנים ומעניקים תחושת שובע

לפניכם המלצות למספר צמחים המעניקים תחושת שובע ומווסתים את ספיגת השומנים:

 

גרסיניה (גרסיניה קמבוצ‘יה)

הגרסיניה הוא עץ טרופי הנראה כדלעת צהבהבה קטנה.

פירות עץ הגרסיניה מצויים בשימוש ברחבי דרום אסיה ובמשך מאות שנים נעשה בהן שימוש הן כתבלין והן למטרות רפואיות. הצמח מכיר מגוון חומרים אשר מעכבים את הפיכת הפחמימות לשומנים, גורמים לשיפור זרימת הדם, מנקים את כלי דם ומעודדים שימוש בשומנים לצורך יצירת אנרגיה.

הגרסיניה מעניק תחושת שובע על ידי העלאת רמות המוליך העצבי סרוטונין וכך הוא גורם לאכילה פחותה.

את השפעות צמח הגרסיניה ניתן לחוש רק לאחר חודש של שימוש, עקב השפעתו האיטית על מערכות הגוף. כמו כן חשוב לזכור שהשימוש בצמח הגרסיניה אינו תחליף לשינוי בהרגלי התזונה והוא אינו מומלץ לנשים בהריון.

אופן השימוש:

יש לחלוט את הקליפה המיובשת: משרים 2 קליפות חתוכות במים רותחים למשך 10 דק‘, מסננים ושותים פעם ביום. חשוב להקפיד להמשיך לצרוך את החליטה במשך מספר חודשים מכיוון שהשפעת הצמח על הגוף היא הדרגתית ואיטית.

סוכריות גרסיניה

סוכריית גרסיניה מכילה קליפות גרסיניה שבושלו עם מעט סוכר, לסוכרתיים שבינינו מומלץ לשטוף את הסוכר מהסוכרייה לפני האכילה. כמות מומלצת: 2 סוכריות ביום.

 

זרעי צ‘יה

זרעי הצ‘יה נחשבים למעצימי אנרגיה בקרב ספורטאים, ילדים, בני הגיל השלישי וכפתרון למחסור באומגה 3.

מקורם של הזרעים (שצבעם שחור מתכתי מבריק, אך קיים גם זן לבן), הוא באחד מזני צמח המרווה. הזרעים בדומה לזרעי הפשתה, עשירים בחומרים מוצילגיים (צמיגיים) ובחומצות שומן החיוניות לגוף והם עשירים בחלבונים, סיבים תזונתיים מסיסים, נוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים.

זרעי הצ‘יה מכילים פי 6 סידן מהמצוי בחלב, פי 6 ברזל מהמצוי בתרד ופי 3 אבץ מהמצוי בברוקולי.

הוספת זרעי צ‘יה שלמים לתבשילים, ליוגורט, לגבינות ולמזונות ניגרים אחרים, משפרת את העיכול: הזרעים מייצרים ריר המסכך את האפיתל הרירי של מערכת העיכול ומשפר את תנועת המזון.

הזרעים עצמם בעלי ערך קלורי נמוך.

אופן השימוש:

יש לכתוש קלות 2 כפיות מהזרעים ולהוסיף לגבינה, חביתות, סלטים, פסטה או כל מנה אחרת פעם אחת ביום.

 

חרדל

גרגירי החרדל השחורים והצהובים ממריצים מטבוליזם.החרדל ידוע ברפואה העממית ומוכר אף במקורות היהודיים.

החרדל הינו ממריץ בשימוש חיצוני לבעיות עור או שרירים, מומלץ כחליטה במצבים של שפעת, התקררויות וחום גבוה, יעיל כטיפול בבעיות של אבנים בכליות ודלקות כבד.

החרדל נחשב כצמח מחמם וממריץ ועל כן מסייע למערכת העיכול ולתהליך חילוף החומרים.

מומלץ כתוספת לתבשילים, לתיבול ולרטבים.

 

 

לפרטים נוספים:

חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית

טל‘: 04-9533405 | אתר: www.derech-hatavlinim.co.il

 


עוד באותו נושא

אטופיק דרמטיטיס אצל ילדים – כיצד נטפל במחלה ונקל על הילד?

אטופיק דרמטיטיס, המכונה לעתים גם אסטמה של העור או אקזמה של העור, פוגעת בעיקר בתינוקות ובילדים קטנים.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!