תרופות וילדים לא תמיד הולכים יחד. אמנם ישנם ילדים שבולעים את כל התרופה בלי בעיה, אך חלק גדול מהם מתקשים בכך ואף מסרבים. מה עושים?

הילד מסרב לקבל תרופה- מה עושים?

הורים רבים נותרים מתוסכלים כשכל ניסיון להזליף לפיו הילד אקמולי, אנטיביוטיקה או כל תרופה אחרת מסתיים ביריקה ובסירוב מוחלט לבלוע את התרופה.

מתברר שיש מה לעשות, והרבה!

 

ילדים בגילאי 4 ומעלה הם כבר בעלי תובנות על החיים. לפיכך, ניתן להסביר להם את חשיבות הטיפול בדרכי נועם. אך אצל פעוטות ותינוקות, הסברים צעקות ומריבות לא יובילו אותנו לשום מקום מלבד תסכול.

הנה כמה רעיונות שעשויים לעזור.

 

במידה והילד מסרב לקבל תרופה, מומלץ להשתמש במזרק במקום כפית. כך מתאפשר מתן מדוד ומדויק של התרופה, והחדרה קלה יותר לפיו של התינוק. באופן שכזה ניתן להזליף את התרופה במנות קטנות והילד כמעט שלא יתנגד.

אם לא הצלחתם גם בשיטה זו, ממליץ ד"ר שמואל גור, מומחה לרפואת ילדים ומנהל המרכז לבריאות הילד בכפר-סבא, לערבב את התרופה עם המזון או עם מיץ ממותק או עם כל נוזל אחר בכמות של עד 25 מ"ל (3 כפות). "אין בעיה של ערבוב תרופות עם נוזל", אומר ד"ר גור, "כל עוד הנוזל הוא בטמפרטורת החדר והילד בולע את כל המנה".

כמו כן ניתן לרכוש מוצצים שדרכם ניתן להזליף תרופה, אולם התינוק נוטה פעמים רבות לירוק אותה לכן עדיף להשתמש בפטמת בקבוק היניקה של התינוק למתן התרופה.

כאשר התינוק סובל מנזלת, ימליץ לכם הרופא על טיפות מי מלח המסייעות לריכוך הנזלת. ניתן להשתמש בטיפות או בספריי שמאפשר מתן במצב מאונך בצורה בטוחה יותר.

 

עוד חשוב לדאוג להתארגן מראש: הכינו את כל האביזרים הנדרשים למתן התרופה מראש - בקבוק התרופה, מזרק המדידה, מגבון לניקוי ועוד.

ניתן לתת לילד את התרופה תוך כדי רחצה באמבטיה, כאשר המטרה היא תינוק רגוע יותר. כך גם ניתן לטפל בצורה יעילה יותר לעומת מצבים שבהם התינוק "מלכלך" ויורק את התרופה.

 

השתדלו לשדר רוגע והבנה בעת נתינת התרופה. זכרו שהילד חולה ואל תילחצו באם הילד מסרב לקחת תרופה. ניתן להבטיח לילד פרס כתמריץ לנטילת התרופה. גם הקראת סיפור או משחקי דמיון תוך מתן התרופה יכולים לעזור.

במצבים שבהם יש צורך במתן מספר מנות ביום לאורך מספר ימים, ניתן להכין טבלת פרסים עם מדבקות שאותם מקבל הילד כפרס בסיום נטילת התרופה ופרס קטן נוסף בסיום התקופה.

 

ומה עם כדורים? ילדים מסוגלים לבלוע כדורים החל מגיל 12 לערך. אולם, לעיתים חלקם חוששים מהבליעה. הפתרון המומלץ הוא נטילת התרופה כסירופ. ניתן גם לכתוש ולערבב את רוב התרופות עם מעט מיץ כי טעמן עשוי להיות מר.

יש לוודא שאת התרופות ניתן לחצות או לכתוש, היוועצו ברוקח!

 

בנטילת תרופות, החשיבות היא בהפרש בין מנה למנה ולאו דווקא השעה המדויקת של היום. במרבית המקרים, ניתן לקחת את התרופה לפני או אחרי האוכל אך בכל מקרה היוועצו ברוקח לגבי המלצות המדויקות.

 

 

על הכותבים:
צוות אמאבא
באדיבות טבע ישראל
המייצרת את סירופ אקמולי להורדת חום ושיכוך כאבים בילדים

 


עוד באותו נושא

בטן גב

תינוקות מתחילים להתהפך בערך בין גיל 3 ל-7 חודשים. מה תינוק אמור לדעת על מנת להתהפך? מה בא קודם: בטן לגב או ההיפך? זה בכלל משנה?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!