שנת הלימודים מגיעה אלינו לאחר חופש גדול וחם. הורים רבים מרגישים מותשים בעקבות הצורך לשעשע את הילדים לאורך זמן מחוץ למסגרות הרגילות בגילאים הצעירים יותר, ולאחר שתפקדו במשרה נוספת של נהגי מונית בגילאים הבוגרים יותר...

להתחיל שנת הלימודים באופטימיות

יחד עם כל זה, עכשיו הזמן לחייך ולשמוח, שימחו על כך שיש לכם ילדים, על כך שיש לכם עבור מי להתאמץ ושימחו על כך שאתם יכולים להשקיע בילדים שלכם ועכשיו עם החיוך הזה נתקדם קדימה לקראת שנת הלימודים הקרובה כי כמו שאני תמיד אומר, זה לא שצריך להסתכל על חצי הכוס המלאה אלא שכדאי פשוט להתבונן בחיים דרך כוסות יותר קטנות ואז הם יהיו מלאות לגמרי.

 

מה תיתן פתיחה אופטימית לילדים שלכם ולכם בשנת הלימודים:

כניסה אופטימית יותר לשנת הלימודים תיתן לילדים שלכם יותר ביטחון עצמי ביכולת שלהם וזה בבחינת נבואה שמגשימה את עצמה הן במישור הלימודי והן במישור החברתי שחשוב מאד לילדים שלנו. ילד שיגיע אופטימי לשנת הלימודים ישדר את זה החוצה ימגנט אליו אנרגיה טובה, יתחבר יותר בקלות לילדים אחרים ויראה בהקשרים הלימודיים הזדמנות ולאו דווקא עול. האם כל זה קורה במודע? ממש לא אופטימיות מובנית משפיעה ישירות על התת מודע ועוזרת לנו להצליח יותר בחיים.

 

איך עושים את זה?

  1. התמקדו קודם כל במחשבות שלכם בהלך הרוח שלכם ובעצמכם והתבוננו בעצמכם על החיים שדרך יותר אופטימית. דברים שיכולים לעזור לכם לראות את הכוסות של החיים יותר מלאות זה צפייה בסרטי השראה, השתתפות בהרצאות בנושא אופטימיות בסגנון ההרצאות שאני נותן בארגונים וחוגי בית- האופטימיות מנצחת. אם יש לכם קבוצה מאורגנת יכולים להזמין הרצאה כזו לחוג בית.
  2. התמקדו בהצלחות שלכם כהורים בשנה הקודמת, איפה הצלחתם להיות הורים טובים, איפה תמכתם בילדים שלכם, איפה הייתם מעורבים חברתית ואיפה הרגשתם משמעותיים בחיי הילדים שלכם. מיקוד במחשבות של הצלחה יעזרו לכם לשכפל את ההצלחות עם הילדים שלכם.
  3. השלב השלישי זה להזכיר לילדים איפה ובמה הם הצליחו בשנה הקודמת, לדבר על כמה השנה החדשה הולכת להיות נהדרת וטובה וכמה הזדמנויות צופנת בה שנה חדשה. עשו את זה תוך כדי מ הכנות לשנה הבאה, בארוחות משותפות כגון ארוחת ערב וכיו"ב. פשוט חלחלו לילדים שלכם חשיבה חיובית וחשיבה אופטימית.

 

 

על הכותב:
דני סימון
מרצה בארגונים ובחוגי בית על יצירת אופטימיות יש מאין – האופטימיות מנצחת בחיים ובעסקים


עוד באותו נושא

עולם של בריאות בין שתי פרוסות – כך תכינו כריך טעים ובריא

בין אם לאכילה בעבודה או בקופסת האוכל של הילדים לביה"ס, כריכים מציעים לנו עולם ומלואו ויכולים להיות בריאים ומזינים או "גוש" פחמימות ריקות שלא מעניקות לגוף כמעט שום ערך. מהם כללי היסוד להכנת כריך בריא? המשיכו לקרוא.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!