כיתה א', חששות ופחדים שיש להורים ואיך עושים את זה קל יותר.
" ...אני חושש מה תחשוב המורה, או פתאום שאשכח לדבר" (דפנה שבו).
הילד שלכם עולה לכיתה א‘. אתם מביטים בו ולבכם מתפוצץ מאושר, מגאווה ומדאגה. המחשבות לא עוזבות את הראש- מה יהיה, איך יהיה, איך הוא יסתדר שם, ובכלל- הילקוט יותר גדול ממנו, בקושי רואים את הראש שלו!
כל ערבוב הרגשות הזה, של גאווה ודאגה, הוא טבעי מאד ומאפיין את מרבית ההורים. גם הורים שזו אינה כניסה ראשונה של ילד לביה"ס עבורם, עלולים להרגיש לחוצים עם המעבר של ילדיהם הקטנים יותר, או מפני שחוו חוויות קשות עם כניסת ילדיהם האחרים לביה"ס או משום שהם נזכרים בתקופת בית הספר שלהם ובחוויות האישיות שלהם.
ישנם כמה סוגים של חששות, שמאפיינים את ההורים:
האם הילד יצליח בבית הספר?
הורים שואלים את עצמם אם ילדם יצליח לעמוד בדרישות ההתנהגות החדשות כמו למשל לשבת במהלך כל השיעור, להצליח לרכוש את מיומנויות הלמידה הבסיסיות, להיכנס לכיתה בשעת הצלצול, ועוד.
האם לילד יהיה טוב בבית הספר?
זוהי החרדה הבסיסית ביותר של מרבית ההורים. ההורים חוששים שמא ילדם יפגע בביה"ס, בין אם פיזית ובין אם רגשית. ההורים חוששים שלא יוכלו לסייע לילדיהם החל מהדברים הקטנים כמו מיקום הכיתה, עשיית צרכים בשירותים, דרך התמודדות עם גילויי תוקפנות ואלימות וכלה בדאגה כללית שמא הילד ילך לאיבוד בביה"ס מבחינת אישיותו.
חרדה מהנטל שבית הספר יעמיס על המשפחה
הורים רבים חוששים משינויים שיחולו בהתארגנות המשפחתית בשל הלחצים של בית הספר- הצורך לשבת עם הילד על השיעורים וההתלבטות הפנימית של כמה נכון לשבת איתו וכמה נכון לתת לו להתמודד לבד, הצורך לקום ולהתארגן בזמן בבוקר, מה שפחות אפיין את תקופת הגן. בנוסף, יש את העומס הכלכלי שנופל על ההורים בעקבות רכישת ספרים וציוד לבית הספר.
האם יהיה מקובל?
הורים חוששים מאד מפני מצבו החברתי של ילדם בבית הספר, בעיקר אם מרבית חבריו לא עולים איתו לכיתה א‘. ישנו חשש שמא יישאר לבד מבחינה חברתית, והתלבטות מה עליהם לעשות כדי לעזור לו להתחבר לילדים אחרים.
תיכף זה מתחיל. אמאל‘ה! יש משהו שאני יכול/ה לעשות עכשיו?
בטח! יש כמה וכמה דברים שאתם יכולים לעשות עכשיו, לפני ה 27.8 כדי להקל על הילד ועליכם את הכניסה לכיתה א‘:
על הכותבת:
קרן יטיב, יועצת משפחתית בכירה
050-201-0707
עוד באותו נושא
הצפירה, שמבשרת על זמן התייחדות עם הנופלים, מזמינה גם פחד ושאלות על המוות. איך מתמודדים עם זה בצורה נכונה?
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...