המעבר לכיתה א' מלווה בהתרגשות, שמחה וגם חששות. חלק מההכנה לעליה לכיתה א' כולל גם עיצוב מחדש של חדר הילדים ויצירת פינת לימודים נוחה.

הכנת פינת לימודים לכיתה א'

כיצד נוכל להכין את פינת הלימודים כך שהיא תתמוך בהתפתחות הילד ותיצור עבורו סביבת לימודים נעימה ובריאה?

 

הנה כמה טיפים

בחירת שולחן הלימודים

מרבית הרהיטים בשוק עשויים מלוחות עץ תעשייתי, אשר מכילים חומרים כימיים שונים העלולים להזיק לבריאות הילד. על מנת למנוע חשיפה ממושכת לחומרים כימיים מסוכנים, מומלץ לבחור שולחן כתיבה מעץ מלא. רהיטים מעץ מלא אמנם יקרים יותר, אך ההשקעה משתלמת- אתם מקבלים רהיט עמיד אשר יכול לשמש אתכם שנים ארוכות, ומעל הכל שומרים על בריאות הילדים. קיימים גם רהיטים מעץ מלא ממוחזר, למשל עץ טיק אשר בעבר שימש לבניית מחסנים, בתים או רהיטים אחרים. היתרון האקולוגי בשימוש בעץ ממוחזר הוא שלא כורתים עצים חדשים על מנת לייצר את הרהיט. דרך נוספת להשיג רהיטים מעץ מלא מבלי לתמוך בכריתת עצים היא לחפש בחנויות רהיטים "יד שנייה". מכוון שמדובר ברהיטים שעמידים לדורות, אין בעיה לרכוש רהיט שאינו חדש. אלטרנטיבה ירוקה נוספת היא בחירת רהיטים מבמבוק. הבמבוק הוא חומר טבעי והוא מתחדש במהירות, ביחס לעצים. כמו כן, ניתן לבחור רהיטים מקרטון ממוחזר. הקרטון אמנם נתפס כחומר חלש, אך בעזרת טכניקת בנייה שניתן ללמוד, יכול הקרטון להפוך לרהיט יציב, עמיד ויצירתי. ניתן לרכוש רהיטים מקרטון מאמנים העוסקים בכך או להירשם לקורס בניית רהיטים מקרטון וליצור בעצמך. כך שאם  הילד רוצה שולחן כתיבה בצורת חתול או פיל, כל חלום יכול להפוך למציאות.

גובה השולחן צריך להיות בסביבות 75 ס"מ, בהתאם לגובה הילד.

 

בחירת הכיסא

חשוב לבחור כיסא שיאפשר ישיבה נוחה לאורך זמן. גובה הכיסא צריך להיות כך שהוא מאפשר לכפות הרגליים של הילד לגעת ברצפה בצורה מלאה. כלומר, גובה המושב יהיה בערך בגובה הברכיים. הזווית בין פלג גוף עליון לבין הרגליים צריכה להיות בסביבות 90 מעלות, כאשר הילד נשאן על משענת הכיסא. במקרה הצורך ניתן לשים כרית אשר תתמוך בגב התחתון. ניתן לבחור כיסא אורטופדי או כיסא נוח אחר.

 

מיקום פינת הלימודים בחדר

פינת הלימודים צריכה להיות במקום שקט בבית, בחדר של הילד. לפי גישת הפאנג שוואי, למיקום הרהיטים בחדר יש חשיבות והשפעה אנרגטית. את שולחן הכתיבה כדאי למקם כך שהילד נמצא עם הפנים לדלת החדר ולא עם הגב לדלת. בכך הוא יכול לראות מי נכנס לחדר ולקבל תחושה של שליטה במתרחש. כמו כן, מומלץ למקם את השולחן ביחס לחלון החדר כך שהילד יוכל לקבל תאורה טבעית.

 

כיצד לשמור על סביבת לימודים נעימה ומסודרת?

בפינת הלימודים חשוב לשמור על סביבה שקטה וללא גירויים המסיחים את הדעת. לכן, כדאי להרחיק דברים כגון רדיו או טלוויזיה וגם לשמור על שולחן הכתיבה מסודר, על מנת שלא ליצור עודף גירויים. קופסאות שונות לכלי כתיבה יעזרו לשמור על הסדר. כמו כן, כדאי שיהיה מקום מסודר עבור ספרים,מחברות ודפי עבודה- ארונית, מדפים ועוד. מומלץ לא למקם יחידות אחסון מתחת לשולחן, על מנת לאפשר לילד לשבת בנוחות. חשוב גם לבחור תאורה מתאימה, שהיא חזקה מספיק אך לא מסנוורת. תאורה מתאימה צריכה לאפשר לילד לקרוא בקלות וגם לשמור עליו ערני בזמן הלמידה.

 

הטיפים המצוינים כאן להכנת פינת לימודים מתייחסים בעיקר ליצירת סביבה התומכת בלימוד כפי שמתרחש במערכת החינוך הרגילה, כאשר ילד זקוק לשבת ליד שולחן ולהכין שיעורי בית. המושג "לימודים" יכול להיות רחב הרבה יותר ולקרות בצורות שונות- למשל, גם לצאת לטבע ולהתבונן בקן נמלים זאת למידה עבור ילד. כהורים, עלינו לעודד את הילד ללמוד בהתאם לסקרנות הטבעית ולמוטיבציה הפנימית שלו. 

 

 

שלכם,
צוות אמאבא


עוד באותו נושא

איך תגרמו לילדיכם לדבר אנגלית באופן שוטף?

לדעת מומחים, הדרך היעילה ביותר ללמוד אנגלית היא להתחיל בהקניית השפה מגיל צעיר מאוד. אבל איך אפשר ליצור עניין בשפה חדשה ולהניע תלמידים לרכוש אותה? זו כבר אופרה אחרת.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!