כל הפרטים שחשוב לדעת בביקור הראשון בטיפת חלב
ההורים הטריים המגיעים לביקור הראשון בטיפת חלב מגיעים חוששים ורגישים למהות הטיפול. מאמר זה ינסה כמה שאפשר להפחית בעבורכם את הפחדים והלבטים המתלווים לביקור הראשון בטיפת חלב.
ראשית, חשוב מאוד לנסות ולבחור את סניף טיפת החלב הקרוב ביותר למקום המגורים שלך ונגיש מבחינת תחבורה ציבורית או מקומות חניה. סניף קרוב לאיזור המגורים יכול להקל את ההגעה ואת ההתנהלות בביקור הראשון ובאלו שאחריו. נסי לשאול אימהות מנוסות אחרות בסביבתך על סניפי טיפת חלב השונים ולקבל מידע על השירות והטיפול בסניפים.
אל הביקור הראשון בטיפת חלב יש להביא את המסמכים הבאים: מכתבי שחרור מבית החולים, המלצות רפואיות שונות אם נתנו, פנקס חיסונים של התינוק, והסטוריה רפואית אם קיימת. הצטיידי בטיטול להחלפה, מגבונים ואם את עושה שימוש בתחליף חלב, הביאי גם אותו, יחד עם הבקבוק בו את משתמשת. את הביקור הראשון בטיפת חלב תקבעי רק לאחר שמלאו לילדך 30 יום לפחות.
במידה ואת חווה קשיים בהנקה, אחות טיפת חלב תסייע לך עם כך, ותנחה אותך באם יש צורך בהחלפת הפטמה של הבקבוק על מנת להקל על התינוק. נוסף על כך אחות טיפת חלב תיקח מדדים בסיסיים של התינוק כמו: משקל, גובה, היקיף ראשו של התינוק, בדיקה של איכות השמיעה והראיה, ותמשש את הבטן והחזה של התינוק על מנת לאתר בעיות שונות במערכת העיכול או הנשימה. במידה ויש בעיות של קוליק או של גזים, אחות טיפת חלב תטפל ותסייע גם באלמנט זה.
הביקור הראשון בטיפת חלב הוא מקום טוב בעבורך לשאול את כל השאלות ולהתייעץ בנוגע לכל הבעיות והחששות, ולקבל מענה מקצועי ומיידי. בעבור תינוקך הביקור הראשון בטיפת חלב אינו פולשני ואינו מזיק לתינוק, אלא נעים ומרגיע.
בביקורים הבאים בטיפת חלב תבדוק האחות בנוסף לבדיקה השגרתית גם בעיות במפרקים או רפלקסים שונים על מנת לשלול בעיות או נכויות. במידת הצורך תפנה אותך האחות להמשך טיפול ולבדיקת אולטראסאונד ירכיים.
הצוות של טיפת חלב ינחה אותך כיצד לפתח את הרפלקסים אצל תינוקך, וכיצד לשחק עימו בצעצועים אשר מגרים את החושים השונים שלו. בנוסף, עם הזמן תוכלו לקבל המלצות למתכונים לילדים על מנת להרגיל אותם למזון מוצק.
הנה מספר טיפים טרם הביקור שלכם בטיפת חלב
אם נסכם, הביקורים בטיפת חלב יסייעו לכם בהחלטות החשובות בתקופת ההורות הראשונה, ויתנו לכם מענה מקצועי לכל הבעיות. הקפידו להגיע מוכנים לכל ביקור בטיפת חלב, ולהמשיך את הביקורים, הטיפולים והחיסונים עד גיל חמש.
שלכם,
צוות אמאבא
עוד באותו נושא
נולד לכם תינוק! מזל טוב! הידעתם? פנג שואי נכון בחדר השינה של התינוק תורם משמעותית לאיכות השינה והבריאות.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...