כיהודים, אנחנו נקראים גם "עם הספר". הכוונה המקורית בביטוי הזה היא לעם שמחזיק בספר התנ"ך, אך גם עם, שדרך התפתחותו מושתתת על למידה וקריאה בספרים.
שבוע הספר מייצג את המהות הזאת.
כאדם שהמילה הכתובה, המודפסת על נייר חשובה לו ומייצגת עבורו ערך חינוכי רב, חשוב לי להראות צדדים ערכיים שנמצאים ולא נמצאים בשבוע הספר.
ראשית, בעידן הטכנולוגיה, ההתחברות למסך, אין כמו ספר טוב, לאפשר לילד להיפתח לעולמות הדמיון וליצור לעצמו חוויות חיים נוספות. כדי שזה יקרה, אתם, כהורים, צריכים להיות כאלו- קוראי ספר או לפחות מעודדים קריאה (למשל, לפני השינה). הדרך הטובה ביותר, בעיני, היא להתחיל עם הסיפורים כשהילדים קטנים. כחלק מטקס ההשכבה, להקריא להם סיפור.
שנית, בזמנים כאלו, בהם אנחנו משתדלים למחזר כמעט כל דבר, נסו למחזר את ספרים שלכם. עשו החלפות בין חברים לגבי ספרים שלדעתכם "מיצו" את עצמם. כך, הילדים ייהנו מספרים מתחדשים ואתם לא תצטרכו להוציא מכיסכם.
שלישית, לכו לספרייה. בערים רבות, הסיפוריות העירוניות וספריות הילדים מציעות תוכן עשיר ותרבותי לילדים, המקרב אותם לעולם הסיפורים והדמיון.
ורביעית, כבר החלטתם כן לקנות בשבוע הספר? לפני שאתם קונים את הספרים, קראו אותם ובדקו אם המסרים מתאימים למסרים שהייתם רוצים להעביר לילדים.
קריאה מהנה.
על הכותבת: יעל עיני,
מלווה ומנחה הורים בדרך ההורות.
בעלת BA בפסיכולוגיה, מנחת קבוצות הורים,
יוצרת הדיסק "להאיר את ההורה שבפנים"ואמא ל- 3.
דוא"ל: http://beaparent.co.il/ | טלפון:050-6655905
אתר: opentolife@netvision.net.il
עוד באותו נושא
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...