לכבוד ל"ג בעומר, הנה רעיון ממש קל וגם- כיף לעשות זאת עם הילדים, הרבה יותר כיף מסתם לעטוף תפוחי אדמה...

תפוח אדמה ממולא... בעצמו

כמעט ל"ג בעומר שמח לכולם,

כמעט וחזרנו לשגרה ואז נכנס ל"ג בעומר וכולנו אוספים קרשים ונסחבים למדורה וכמובן מביאים תפוחי אדמה מצופים בנייר כסף בתקווה לזרוק אותם למדורה ולמצוא אותם אחר כך...

אז לכבוד החג ובשל העובדה שאנו עושים זאת כל שנה, הכנתי לכם השנה גיוון מפתיע וכיפי, שכמובן כולל תפוחי אדמה, אך רצוי וכדאי להחליפם בבטטות, כי זה הרבה יותר בריא, מלא סיבים תזונתיים וגם מוכן יותר מהר.

מלבד זאת- אפשר גם להוסיף למילוי הבטטה או תפוח האדמה בנוסף לפירה גם שקדים או אגוזים טחונים או אפילו טופו לתוספת בריאות. לא חייבים, זה הולך מעולה גם עם תירס או בצל מטוגן.

זה ממש קל וגם- כיף לעשות זאת עם הילדים, הרבה יותר כיף מסתם לעטוף תפוחי אדמה...

המצרכים

תפוחי אדמה מבושלים

ירקות וטעמים לבחירתכם: בצל מטוגן, קטשופ, תירס, זיתים, פסטו, שמנת, גבנ"צ ועוד...

 

אופן ההכנה

* חותכים כל תפוח אדמה במרכז ומרוקנים בכפית את כל ה"תוכו".

* שמים את מה שהוצאנו בקערה ומועכים לפירה.

* מוסיפים את כל הטעמים שרוצים במילוי: מלח ופלפל, תירס, פסטו וקצת חמאה או שמנת למתפנקים.
אפשר גם לגוון בטעמים כמובן, ולשים כל מה שאתם אוהבים לאכול עם פירה,
אפשר גם למלא בבטטה או בפירה של ירק אחר. כמו שאומרים: השמים הם הגבול...

* ממלאים את תפוח האדמה חזרה במילוי שהכנו, סוגרים ועוטפים בנייר כסף.

* אופים כ-10 דקות או שמים במדורה ומקווים למצוא את זה אח"כ...

 

ל"ג בעומר שמח!!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com


עוד באותו נושא

פיתה... ירוקה!

לכבוד פיקניק יום העצמאות מציעה לנו חברת "שמרית" מתכון ייחודי ל.... פיתה ירוקה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!