מספוריו של אבי למדתי שהחוגגים מאמינים כי בליל המימונה נפתחים שערי שמים וכל הבקשות מתקבלות. בואו ננצל, אם כך...
כמי שגדלה בבית מרוקאי החלטתי להתייחס ל"מימונה"כאל מנוף לחיי משפחה הרמוניים יותר.
המימונה, אותו חג שהצליח לאחד תחת סוכתו ערב רב של עדות, פוליטיקאים ואחרים מכל שכבות העם, יהווה הפעם עבורי פלטפורמה והזדמנות לצאת מהורות משועבדת להורות שהחירות והחופש שוכנים בה.
לשם כך נציץ הצצה קצרה באמונות, במנהגים ובהלכות החג כפי שלמדני אבי בילדותי.
מספוריו של אבי למדתי שהחוגגים מאמינים כי בליל המימונה נפתחים שערי שמים וכל הבקשות מתקבלות.
אם כך הדבר, בואו וננצל את האמונה לטובתנו ונישא בקשות בתקווה שיתמלאו. כמי שמאמינה שאפשר להפוך את "התקווה שיתמלאו" למציאות אני יכולה לספר מניסיוני שבקשות מתקיימות כשאנחנו באמת רוצים בהן.
הכיצד?
ראשית יש למצוא את הערך שעומד מאחורי הבקשה. החיים והעבודה שלי עם זוגות ומשפחות רבות למדו אותי שרק כשאנחנו מאמינים בערך שעומד מאחורי הבקשות שלנו הבקשות מתקבלות. לפיכך כל זמן הוא זמן טוב לבקשות ובכל רגע נתון אפשר להתייחס אל שערי השמים כשערים פתוחים המזמינים אותנו לבקש ולקבל רצונות. כל שעלינו לעשות הוא להאמין שאכן הבקשה מבוססת על עקרון ערכי.
לדוגמא, לאחרונה אני מרצה רבות בפני הורים שהבקשה הקיומית שלהם היא "לישון לילה שלם". אם אתם נמנים על ההורים שלא ישנים לילה שלם כי הילד/ה שלכם נהנים לישון אתכם כל לילה אני מציעה לכם, "צאו וחפשו" את הסיבה שבגללה אתם מבקשים לישון שינה רצופה. כי רק ברגע שהסיבה תהיה לכם ברורה והיא תענה לכם על צורך קיומי תוכלו לישון באין מפריע עם מי שתבחרו. (בן בת זוג, אחר או לבד).
לצורך מציאת הערך או העיקרון נסו לענות על השאלות הבאות:
"למה מגיע לי לישון לילה שלם?
"מי תהיו אם תשנו לילה שלם?"
זקקו את התשובות שלכם לכדי ערך/עקרון שעליו הייתם רוצים לבסס את חייכם.
ברגע שתכירו בערך ובחשיבותו יקל עליכם למגר את תופעת השינה משפחתית במיטתכם. יקל עליכם להתמודד עם הדרכים וההצעות שקבלתם כדי למגר את התופעה.
אמונה אחרת מתייחסת לחגיגת המימונה כאל הצהרת אמון שהגאולה תבוא בחודש ניסן.
אם כך הדבר, הרי שכדאי לנצל חודש זה לגאולה וליציאה מעבדות לחירות.
לצורך כך, יש להיפרד מדפוסי חשיבה משעבדים ולהעצים דפוסי חשיבה מקדמים כי הגאולה תבוא ברגע שתמגרו את דפוסי החשיבה המגבירים את תחושת עבדות ותעצימו את הדפוסים המקדמים תחושות של חירות ומרוצות.
הכיצד?
ראשית יש להכיר בדפוסים שמנציחים התנהגויות ותגובות שאינם רצויים בחיי המשפחה שלכם ולהחליפם בדפוסים שמעצימים התנהגויות רצויות.
היות והימים הם ימי אביב אני מציעה לנצלם למפגש זוגי במקום נטרלי. אם תשאלו אותי, אני אוהבת את חוף הים אך גם בית קפה קטן שכונתי יכול להיות מקום מתאים או כל פינה אחרת שעולה בדעתכם. יש להצטייד בדף, עט והרבה סבלנות (אגב, סבלנות היא אחד מסמלי המימונה וזאת בכתבה אחרת).
ערכו רשימה אישית ומשותפת של תחושות "רעות" המתעוררות בכם בתדירות גבוהה והתייחסו אליה כאל רשימת העבדות שממנה אתם רוצים להיפרד ורשימה אישית ומשותפת של תחושות "טובות" המתעוררות בכם ומקדמות התנהגויות רצויות והתייחסו אליה כאל רשימת החירות אליה אתם רוצים להיות ברב הזמן בשנה.
חפשו יחד דרכים כיצד ניתן להיפרד מהתחושות המשעבדות וכיצד ניתן להתמלא בתחושות החיוביות שממלאות אתכם בחיוניות ומרוצות.
התוצאות לא יאחרו לבוא.
המשימה לא פשוטה אך אפשרית.
וכמו שבערב המימונה נוהגים יהודי מרוקו בכלל ומשפחתי בפרט להשאיר את דלת הבית פתוחה ולקבל את האורחים בברכת "תרבחו ותסעדו", שפירושה "תזכו ותצליחו" אתם מוזמנים להפנות אלי שאלות ובקשות כיצד לקרב את הגאולה שלכם לכדי הורים מרוצים.
על הכותבת:
אילנה שניר
יועצת זוגית, משפחתית וחינוכית מוסמכת
מומחית בהדרכת זוגות, הורים וחינוך ילדים
טלפון ליצירת קשר למפגשי ייעוץ והדרכה: 054-4469925
כותבת הספר: "משפחה במחשבה תחילה"
http://www.ilanasnir.co.il/
עוד באותו נושא
ליל הסדר הוא לרוב מהנה אך יש כאלה שעבורם זו חוויה מאתגרת ולא פשוטה. למשל, עבור ילדים הסובלים מקשיי קשב וריכוז.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...