השאיפה האולטימטיבית של כולנו היא להיות מאושרים, השאלה רק מהו האושר? כמובן, שכל אחד מאיתנו מגדיר אותו אחרת

איזון

השאיפה האולטימטיבית של כולנו היא להיות מאושרים, השאלה רק מהו האושר? כמובן, שכל אחד מאיתנו מגדיר אותו אחרת- ודבר שיגרום אושר לאחד, בקושי ירגש את השני.

בשנים האחרונות שיטת גלגל החיים הפכה למאוד פופולארית בכל נוגע להגדרת האושר. לפי השיטה הזאת על מנת שנהיה מאושרים, עלינו להגיע למצב שבו כל תחומי החיים שלנו נמצאים ברמה מספיק גבוהה שתספק אותנו, בסולם מ-1 עד 10. תחומי החיים של הגלגל מורכבים מהתחומים הבאים: הבריאות, הזוגיות, הקשר עם המשפחה והחברים, כסף, קריירה, ספורט וכושר, צמיחה אישית ותרבות ופנאי. כל אחד מאיתנו יכול לדרג את התחומים לפי סדר החשיבות בעיניו וכל דירוג יהיה נכון, לאותו האדם. יש אנשים שאהבה וזוגיות זה הדבר הכי חשוב להם, אחר כך הקריירה והכסף ורק אחרי זה הספורט וכל השאר. אחרים ישימו בראש מדרג האושר שלהם את הכסף, הקריירה, הנאות ותרבות, בריאות ורק אחרי זה אהבה וזוגיות. אין פה תשובות נכונות וכל מינון באשר הוא, הוא המינון הנכון עבור אותו האדם. המשותף לכל הדירוגים הוא שכל תחומי החיים צריכים להופיע בו על מנת שניצור לעצמנו חיים שלמים ומאוזנים.

במילים אחרות, מה שחשוב באמת הוא שנבין שעל מנת להיות מאושרים אנחנו צריכים קצת מכל דבר.

ומה שעוד יותר חשוב להבין, הוא שהפרסומות בטלוויזיה שמנסות לשכנע אותנו שרק אם נקנה את דגם המכונית הנכון, אז נגיע לאושר האולטימטיבי, הן נטולות כל אחיזה במציאות. הפרסומות הללו משדרות לנו שרק אם נמשיך לבזבז ולקנות עוד ועוד מותגים יקרים, אז נהיה מאושרים וכולם יאהבו אותנו, ואין ספק שזאת שטות גמורה.

חשוב גם לזכור שרוב התחומים בגלגל החיים לא רק שכלל לא עולים כסף, אלא גם שהשפעתם על האושר שלנו היא הגדולה ביותר! חשבו למשל על הקשר עם המשפחה, החברים, בן או בת הזוג, הבריאות והספורט- לא חייבים להוציא אלפי שקלים בחודש על מנת להגיע לציון גבוה בתחומי החיים הללו ועדיין להיות מאושרים עם התוצאה. שיחת טלפון, ביקור, זמן איכות יסבו לכם יותר אושר מאשר קניות נוספות ויקרות.

בקיצור חברים, אושר הוא האיזון בין הצרכים הרגשיים, החברתיים והכלכליים שלנו וחשוב שנזכור זאת תמיד, על מנת לא להשלות את עצמנו, שרק אם נקנה עוד ועוד נהיה מאושרים. להיפך, הרדיפה אחרי האושר במקום הלא נכון (הקניון) לא רק שלא תשפר את הרגשתנו, אלא אף תוציא אותנו מהאיזון הכלכלי, שהוא כה חשוב לתחושת השקט, השלווה והאושר בחיים.

אז בפעם הבאה, במקום לקנות משהו שייתן תחושת אושר רגעית חולפת, נסו לראות איך אפשר לשפר את התחומים האחרים בחיים, שיפור שלא ייצור חור בכיס ועם זאת ישאיר חיוך רחב למשך זמן רב.

 

שלכם,

יוליה

 

 

על הכותבת:
יוליה לוי,
מנהלת תחום "איפה הכסף" בפורטל אמאבא
רואת חשבון מוסמכת ויועצת לכלכלת המשפחה
מנחת סדנאות ומלווה משפחות בדרך להבראה כלכלית
yulia.levy.cpa@gmail.com | 052-3265132

 


עוד באותו נושא

קניה רגשית – מהי והאם יש לי כזו?

קניה רגשית היא אחת הסכנות הגדולות עימן משפחות מתמודדות בחיי היום יום, במיוחד כעת בעידן הקורונה.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!