מתכון עם פירות יבשים שמגיע מארץ אחרת. או בעצם, לכל ארץ יש את המאכל הזה בשם אחר

פודינג אורז עם פירות יבשים

ט"ו בשבט הגיע חג לאילנות, חג שמח ופורח לכולם!

הפעם, עוד לפני המתכון וכל ההסברים, אני מזמינה את כולם לצאת לטבע ולצפות בו במלוא הדרו: מזג האוויר מושלם, לפחות בינתיים, ויש המון רקפות, כלניות וכמובן שקדיות פורחות וצבעוניות.

למי שמתמזל מזלו ויעבור ליד פרדס או מטע- זה נפלא להראות לילדים מאיפה בא האוכל שאנו אוכלים, והזדמנות נהדרת להוסיף עוד פירות וירקות לתפריט שלכם.

והפעם, למתכון עם פירות יבשים, בחרתי להיות מקורית וללכת עם מאכל שמגיע מארץ אחרת. בעצם- לכל ארץ יש את המאכל הזה בשם אחר:

בעברית- פודינג אורז. בהודו ובעיראק- קיר, וגם לטורקים ולדרום אמריקאים יש גרסה משלהם.

זהו בעצם קינוח מתוק מאורז בתוספת כל טוב. אפשר להכניס לזה המון דברים טובים, מזינים ובריאים, ולחגוג את כל הטוב הזה שיש לנו מהעצים.

 

מה כל כך טוב בפירות יבשים?

ראשית, אפשר לאכול פירות שאין בעונה. שנית, נשמרים בהם כל הויטמינים. במשמש למשל יש הרבה ברזל, גם בתאנה, וכמובן שבכל סוגי האגוזים.

הקטנים נרתעים מאגוזים ושקדים? השרו אותם במים ואז טחנו אותם במעבד מזון עד לעיסה חלקה, אותה ניתן לערבב לתוך הפודינג להעשרת המרקם והבריאות.

 

ועוד משהו: פודינג אורז מכינים עם חלב,

אבל לטובת כל האלרגיים לחלב, וגם לכבוד מי שחלב עושה לו כאבי בטן אפילו שהוא לא אלרגי, ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים, חלב שיבולת שועל (מכיל גלוטן) או חלב קוקוס. בשני הראשונים יש הרבה חלבון וגם ויטמינים מקבוצת בי, וגם הרבה יותר בריא ונעים לבטן לעכל חלב מהצומח.

 

ונעבור למטבח

המתכון המקורי כולל בישול האורז בחלב וערבוב אינסופי של התבשיל עד שהוא מוכן. אז בואו נעשה קיצור דרך, וכך גם נמחזר תוך כדי שאריות של אורז לבן...

אז מה דרוש לנו?

אורז לבן

חלב לבחירה

סילאן או דבש (או סוכר אם אתם מתעקשים...)

קינמון

פירות יבשים לבחירתכם, קצוצים לקוביות קטנות: צימוקים, משמשים, שזיפים, תאנים וכד‘.

עוד תבלינים מחממים, רק אם אוהבים: ג‘ינג‘ר, ציפורן, הל

 

ההכנה של הקינוח הזה היא יותר כמו בישול ופחות כמו קונדיטוריה, כי הכל מתבסס על טעם אישי- יותר מתוק או פחות / מרקם יותר סמיך או פחות וכד‘.

 

 

אז מה עושים?

  • שמים בסיר אורז וחלב כך שהחלב יכסה את האורז לגמרי ועוד כשתי אצבעות מעליו.
  • מבשלים על אש קטנה כדי שלא יגלוש או ירתח ומוסיפים את הקינמון והפירות היבשים.
  • מוסיפים סילאן לפי הטעם ומערבבים.
  • מבשלים תוך כדי השגחה עד שהחלב מצטמצם והאורז מתחיל לקבל מרקם רך ודייסתי, אם זה לא קרה והחלב כבר הצטמצם- הוסיפו עוד חלב.
  • כשאתם מרוצים ומהטעם ומהמרקם- זה הכל! הפודינג מוכן!
  • מורידים מהאש ואפשר להוסיף אבקת שקדים או אגוזים- לתוספת ויטמינים.
  • אפשר להוסיף גם טחינה לטעם וברזל.

אם מארחים ורוצים לעשות רושם: מעבירים את הפודינג לתבניות אפייה אישיות, מפזרים מלמעלה סוכר חום עם קינמון ואופים כ10 דקות – עד שהסוכר נמס והמרקם של הלמעלה שחום ומגרה.

 

חג ט"ו בשבט שמח!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com


עוד באותו נושא

עוגת גבינה קלה להכנה

חג השבועות, הוא חג החלב בפתח, והנה מתכון לעוגת גבינה קלילה וטעימה שגם הילדים יכולים להכין.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!