אספנו כמה מתכונים מעולים לחג והוראות בטיחות שיעזרו לכם ולילדכם לעבור את החוויה בבטחה ובהנאה מרבית

מכינים סופגניות עם הילדים

מתכונים לחנוכה-

מכינים סופגניות עם הילדים

חנוכה הינו חג לילדים בכל המובנים: הוא חגיגי, יפה, מלא אור ושמחה ומאכלים מתוקים וטעימים!

ולמרות שרק הקטנים שלנו מקבלים ימי חופש מפנקים אל לנו לשכוח להקדיש זמן לבילוי איכותי עימם ברוח החג.

ישנן מעלות רבות לבישול עם ילדים, על רגל אחת אוכל לפרט שיפור מוטוריקה עדינה, יצירת תחושה של הישג, בילוי זמן איכות ביחד וכמובן אל לנו לשכוח את התוצר הטעים והמחמאות שיקבלו הקטנטנים בסוף התהליך, לכן מומלץ מאוד, בעיקר בחג אוכל, שמן ואורות כמו חנוכה להפשיל שרוולים ולגשת למלאכה.

 

במיוחד בשבילכם אספנו כמה מתכונים מעולים לחג והוראות בטיחות שיעזרו לכם ולילדכם לעבור את החוויה בבטחה ובהנאה מרבית.

 

מכינים סופגניות – אל דאגה המתכון כלול!

סופגניות כבר מזמן הפכו לאחד הסמלים של חג החנוכה, והן מתחילות להופיע בדלפקי המאפיות כחודש לפני החג, כמבשרות את בואו. הן חמות, טעימות, מתוקות ומגרות את החושים ומה יכול להיות יותר מהנה וחגיגי מלהכין סופגניות ביתיות עם הילדים ואז לכבד בהן את כל בני המשפחה?

במיוחד למטרה זו הכנו מבעוד מועד מתכון לסופגניות שהוא גם קל וגם איכותי:

 

הרכיבים

7 כוסות קמח (1 קילו)

2/3 (שני שליש) כוס סוכר

1 כוס מים (לא קרים)

1 שקית + 2 כפות שמרית

5 ביצים

2 חלמונים (הצהוב)

100 גרם מרגרינה (בטמפרטורת החדר) חתוכה לקוביות

1 כפית מלח

2 כפות ברנדי או רום לבן

ריבה (לרוב מקובל להשתמש בריבה בטעם תות אבל אפשר להשתמש בכל סוג של ריבה)

אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

יש לשים בקערה קמח, מים, שמרית וסוכר ולערבב בעזרת מיקסר במהירות איטית עד לקבלת מסה אחידה. בשלב זה מומלץ לתת לילדים להוסיף לאט ובזהירות את הרכיבים לקערה בזמן שהמיקסר אינו פועל.

לאחר מכן יש להוסיף בהדרגת את הביצים, החמאה והמלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

בשלב זה של הבישול החלק הכייפי הוא ללמד את הילדים לשבור את הביצים, יתכן ולנו המבוגרים שבירת ביצה נדמת לנו כתהליך פשוט ומוכר אך בשביל הקטנטנים זו היא חוויה מיוחדת שגם דורשת מיומנות לא מעטה.

יש לכסות את הבצק ולשים במקום חמים למשך כשעה וחצי עד לתפיחה, על הבצק להכפיל את גודלו.

לאחר ההתפחה יש לחלק את הבצק ל 26 חלקים, ככמות הסופגניות המתוכננת.

כדאי שאתם תחלקו את הבצק כיוון שהילדים עדיין מתקשים לחלק כמות רבה של חומר לחלקים שווים, אל דאגה, עוד מעט הם יזכו להתעסק גם עם הבצק.

יש לגלגל כל חתיכת בצק לכדור מעוגל היטב בגודל של כדור טניס (כ-6 ס"מ קוטר לערך).

בשלב זה אל תדאגו לבצק ותנו לילדים להנות. הנחו אותם כי יש להשתדל לגלגל את הבצק בעדינות אך אפילו אם הבצק יאבד מעט מנפחו- אין דבר, עוד מעט תשימו אותו בצד לתפיחה נוספת.

את הכדורים יש להניח על משטח משומן היטב ברווח של 5 ס"מ לערך אחד מהשני בכדי שלא ידבקו במהלך התפיחה ומניחים אותן בצד לשעה נוספת בכדי שיתפחו שוב.

למניעת התייבשות במהלך התפיחה מומלץ לכסות את הסופגניות בניילון נצמד עם מעט קמח עליו בכדי למנוע הידבקות של הבצק לניילון.

ועכשיו צריך להסביר לילדים המתוקים שיש דברים שעדיין עושים רק המבוגרים! שלב טיגון הסופגניות הינו השלב המסוכן ביותר בכל התהליך, איך צורך לציין כי שמן רותך מסוכן לנו ולילדנו באותה הרמה רק שהם עוד לא יודעים להיזהר, ובהתרגשות והתלהבות ישנה גם סכנה. הסבירו לילדכם כי עכשיו אתם הולכים לעשות קסם עם הסופגניות והם צריכים לחכות בסובלנות מחוץ למטבח. אתם מוזמנים להמציא להם משימה מעניינת כמו להכין ברכות לחג או להכין תחתיות בצורות שונות מנייר צבעוני. העיקר שתהיה פעילות בטוחה שתעסיק אותם לשעה הקרובה ויתרחקו מהמטבח.

 

טיגון הסופגניות

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו יש לחמם שמן במחבת עמוקה על להבה בינונית כיוון שאסור שהשמן ירתח. יש להרים את הסופגניות מהמשטח המשומן בעדינות רבה כדי לא לפגוע בצורתן ובטפיחה של הבצק. יש להכניס את הסופגניות למחבת או לסיר בעדינות כאשר הצד העליון התפוח נכנס כשפניו אל תוך השמן. אמור להיות בעבוע קל סביב הסופגנייה, אך אם יש בעבוע חזק ומיידי עם החדרת הסופגנייה לשמן, יש להנמיך את הלהבה. לאחר הזהבת הבצק לאחר כשתי דקות של טיגון ורואים פס לבן בחלק הלא מטוגן של הסופגנייה הופכים, ומטגנים שוב כ-2 דקות.

 

טיפ לאופה המתחיל: לאינדיקציה נכונה כדאי לחתוך לחצי את הסופגניה הראשונה ולבדוק שהיא לא בצקית בפנים, אם היא יצאה שחומה מבחוץ אך בצקית מבפנים סימן שהשמן חם מידי ויש להנמיך את הלהבה.

מוציאים למגש עם נייר סופג, ממתינים כ 3-5 דקות, ומזליפים לתוכם ריבה על ידי מזרק או שק זילוף. מעל הסופגניות מפזרים אבקת סוכר בעזרת רשת צפופה לפיזור שווה.

אפשר לשים נרות בסופגניות להגשה מרשימה וחגיגית יותר.

 

מאחלים לכם חג בישולים ואורות טעים ושמח!

 


עוד באותו נושא

עוגיות מדליה ליום המשפחה

יום המשפחה זו הזדמנות נפלאה להעניק לכל בני הבית מתנה אכילה שאפשר להכין בכייף עם הילדים - עוגיות מדליה!

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!