באדיבות שף ישראל אהרוני

מתכון שף לחנוכה: לביבות תירס קלות ומעולות

באדיבות שף ישראל אהרוני

 

בחג החנוכה מקובל לאכול לביבות כחלק מהמנהג לאכול מאכלים מטוגנים בשמן לזכר נס פח השמן.

הלביבות נחשבות לאחד ממאכלי החג האהובים ביותר והטעימים ביותר ובשנים האחרונות אנו כבר לא נצמדים רק למתכון המסורתי של לביבות תפוחי האדמה אלא מחפשים מתכונים חדשים בטעמים מפתיעים.

 

רוצים להכין לביבות תירס מלאות טעם, אבל בלי לטגן אותן בכמות רבה של שמן, כמקובל?

אין בעיה: תרסיס שמן, לדוגמא תרסיס השמן של פאם (PAM), עושה את העבודה תוך שימוש מינימאלי בכמות השמן הדרושה.

התיזו על המחבת שכבה דקה מתרסיס השמן וקבלו לביבות פריכות ועשירות בטעמן.

 

לביבות תירס קלות ומעולות

זהירות! מתכון מעורר תיאבון...

 

מצרכים:

תרסיס שמן (לדוגמא: תרסיס שמן פאם קנולה)

1 בצל אדום קצוץ דק

1 כף ג‘ינג‘ר טרי קצוץ דק

1 פלפל אדום חריף טרי מנוקה וקצוץ דק

3 כוסות גרגירי תירס קפואים

חצי כוס כוסברה קצוצה

3 בצלים ירוקים

1 כף סוכר

3 ביצים

1 כוס קמח תופח

1 כוס חלב

1/2 כוס פרורי לחם

מלח, פלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

- מערבבים בקערה את כל החומרים עד לקבלת לתערובת אחידה. התערובת צריכה להיות נוזלית מעט.

- מתיזים מעט תרסיס שמן על מחבת טפלון רחבה ומחממים מעט.

- יוצקים את התערובת עם מצקת אל מחבת חמה, מטגנים כמה דקות עד שהחלק התחתון שחום, והעליון יציב. הופכים את הלביבה על צידה השני ומטגנים עוד כשתיים-שלוש דקות.

 

 

באדיבות שף ישראל אהרוני למותג תרסיסי השמן – פאם

 


עוד באותו נושא

מתכונים לסופגניות ולביבות מעולות

חברת "בר-אל" המתמחה בייצור מוצרים ללא גלוטן, מציעה לחג החנוכה מתכונים מעולים להכנת סופגניות ולביבות טעימות

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!