משהו שגיליתי על עוגות דבש- תמיד נשאר הרבה יותר מדי מהן, גם אחרי החג, ובטח שאחרי כל החגים...

מה עושים עם עוגות הדבש?

שנה טובה וממש מתוקה לכולם!

כבר עבר ראש השנה, הכולל בתוכו שני ערבי חג ואין ספור ארוחות משמינות... זה בסדר, אפשר ליהנות פעם בשנה, לאחל לעצמנו שנה מתוקה ודיאטה אחרי החגים...

אבל מה שאני לא מצליחה להבין זה מה עם הגיוון של עוגת הדבש? בכל שנה מגיעים לביתנו כל מיני סוגים של עוגות דבש, אחת יותר נימוחה ואחת יותר יבשה, אבל כולן עוגות דבש, בדיוק כמו בשנה שעברה.

עוד משהו שגיליתי על עוגות דבש- תמיד נשאר הרבה יותר מדי מהן, גם אחרי החג, ובטח שאחרי כל החגים...

אז אם אתם רוצים להגיש משהו יותר מקורי, הנה רעיון מעולה לשימוש חוזר בעוגת הדבש. כך גם לא זורקים אוכל לפח וגם נהנים מקינוח טעים ומקורי!

אם עיינתם והתעניינתם בקינוחים הקודמים שלי, אתם כבר יודעים שאני מאוד אוהבת קינוחי שכבות: גיליתי שאם מכינים את הקינוח בכוסות ממש קטנות, כולם מתפתים לאכול. זה פשוט מושלם בשביל כולם- ביס קטן למי שבדיאטה, ביס מתוק למי שמאוד שבע, וככה לאט לאט כל הקינוחים הקטנים נגמרים... זה פחות משמין לאכול בביסים קטנים.

אז השכבה הראשונה של הקינוח היא כמובן- פירורי עוגת דבש!

מי שרוצה יכול להחליפה בעוגת סילאן- פתרון מעולה לגיוון וגם לבריאות.

אם העוגה מאוד יבשה אפשר להרטיב בקצת מים ויותר מאוחר הקצפת תיתן לה את הלחות הרצויה.

את השכבה השנייה מכינים מרסק תפוחי עץ- או שמרסקים בבית או שקונים רסק בצנצנת או פחית שימורים, אנחנו צריכים כוס וחצי רסק.

את ההשראה למתכון קיבלתי מהבלוג של פירגה http://www.pirge.co.il/, איני מכירה אותה אבל מאוד אוהבת את הבלוג שלה, פשוט, קל וביתי, מלא בידע וניסיון.

 

המצרכים

פירורי עוגת דבש

1 שמנת מתוקה / 1 פחית קרם קוקוס למי שרוצה פרווה

1 כוס חלב / 1 כוס חלב סויה למי שרוצה פרווה

1 חבילה אינסטנט פודינג

כוס וחצי רסק תפוחי עץ

כוסות צ‘ייסר או כוסות קטנות כלשהן, אפשר חד פעמיות קשיחות (אני משתמשת בהן שוב ושוב...)

מה עושים? קלי קלות:

מפוררים עוגת דבש לתוך הכוסות, עד החצי. אם רוצים אפשר להרטיב בקצת מים. אפשר להחליף את עוגת הדבש בעוגת סילאן, יש מתכונים בשפע וזה ממש שווה!

מקציפים חלב, שמנת ופודינג, כמעט עד שנהיית קצפת. לפני הסוף מוסיפים את הרסק. מקציפים עוד דקה וזהו.

ממלאים את שארית הכוסות בקצפת.

מקשטים בסילאן ומעט אבקת קינמון.

 

כולם יטעמו ויבינו שזה מיוחד, אבל יקח להם זמן לנחש מה יש בפנים...

 

שנה טובה!

 

 

שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים (לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות יחודיות לילדים
https://hagaroz.com


עוד באותו נושא

פרחים מפירות וירקות

היום אנו עוסקים בירקות ופירות, וחוגגים את הטרנד הבולט של השנה שעברה- הטבעונות

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!