הורים רבים מוצאים את השמירה על תזונת ילדם קשה הרבה יותר עם לכתו לבית הספר.

רעיונות מקוריים לשדרוג מטעמי הילדים לבית הספר

לקראת תחילת שנת הלימודים החדשה:

רעיונות מקוריים לשדרוג מטעמי הילדים לבית הספר עם מיני סנדוויצ‘ונים, סלט פירות יפני וגרנולה לנשנוש.

 

הורים רבים מוצאים את השמירה על תזונת ילדם קשה הרבה יותר עם לכתו לבית הספר.

לתזונה ולהרכב המזון המובא מהבית על ידי התלמידים נודעת חשיבות לבריאותם ועל מנת שיוכלו להיות מרוכזים בזמן השיעור ולא רעבים או עייפים. הנוכחות בשיעור כוללת ערנות, ריכוז והקשבה מרבית, לכן חשוב מאוד שהתלמידים יקפידו על ארוחה מסודרת לאורך שעות יום הלימודים באופן קבוע ובמיוחד בימים בהם יש לימודים ממושכים או מבחנים. ארוחה קלה ומזינה, תגביר את יכולת פתירת הבעיות ותשפר את כושר הריכוז והחשיבה בזמן השיעור.

רצוי שתהיה זו גם ארוחה חביבה ומגוונת כך שיהיה בה גם עניין לילד לאכול.

 

עם תחילת שנת הלימודים החדשה להלן כמה רעיונות מקוריים לשדרוג מטעמי הילדים לבית הספר, שיגרמו להם גם תזונה טובה וגם הנאה, באדיבות השף יפתח צפריר, ממסעדת "נופים".

 

מיני סנדוויצ‘ונים

חותכים פרוסות לחמנייה (מומלץ ורצוי מקמח מלא) לרוחב ויוצרים מהם סנדוויצ‘ונים קטנים ואטרקטיביים.

מפאת גודלם, ניתן להכין סנדוויצ‘ון בקומות, כאשר בקומה הראשונה ממליץ השף צפריר למרוח חמאה (חס וחלילה לא מרגרינה!) או מעט שמן זית, פרוסת גבינה צהובה וירק טרי ובקומה שנייה להעשיר בגבינה בולגרית או צפתית.

 

סלט פירות יפני

כיום קיימים בשוק כלי אחסון נוחים וצבעוניים הנסגרים הרמטית. מומלץ לצייד את התלמידים בסלט צבעוני מרענן ומשופד, נוח לאכילה.

חותכים לקוביות קטנות מבחר מפירות העונה- מנגו, תפוח, בננה, אגס, תמר לח ועוד, מערבבים את הפירות החתוכים במיץ לימון טרי סחוט ומשרים 10 דקות, פעולה זו שומרת על הפירות מפני השחרה.

את קוביות הפירות משפדים על קיסם ארוך או שיפוד ואוטמים בקופסת האוכל.

 

גרנולה לנשנוש

מאכל בריאותי, מתוק וקל להכנה.

מכניסים לתנור (לבחירה): אגוזי מלך, פקאנים, פיסטוקים, גרעיני חמנייה, אגוזי לוז, קשיו ועוד וקולים למשך 30 דקות בחום של 140 מעלות.

קולים שיבולת שועל (גרנולה) בתנור ושומשום במחבת ללא שמן עד השחמה ומצננים.

חותכים לקוביות קטנות פירות יבשים, למשל: חמוציות, צימוקים, משמש, אננס, פפאיה.

מערבבים את כל המרכיבים וסוגרים בשקית הנשנושים להפסקה.

 

 

בברכת שנת לימודים מוצלחת וטעימה!

 

 

על הכותב:
יפתח צפריר,
שף מסעדת "נופים" בכפר הנופש גונן,
04-6955308, http://www.nofgo.co.il/

 

 


עוד באותו נושא

ממרח אגוזים וזיתים בריא וקל להכנה

ממרח המשלב זיתים ואגוזי מלך, שגם הם ידועים כבר מתקופת המקרא כבעלי סגולות מרפא רבות.

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!