הילדים של היום, אינם הילדים של פעם. היום הם חכמים יותר, יודעים יותר, סקרנים יותר, ורוצים לדעת כל שניתן.

אמא, מה כתוב בהסכם הגירושין שלך ושל אבא?

הילדים של היום, אינם הילדים של פעם.

היום הם חכמים יותר, יודעים יותר, סקרנים יותר, ורוצים לדעת כל שניתן.

אינפורמציה מצויה תחת ידם בכל נושא אשר יעלה על דעתם, במהירות שיא שנקבעת בהתאם לחבילה שרכשתם מספק האינטרנט. כך או כך, מידע ב-GOOGL יעלה בתוך שניות ספורות. הקלות בהשגת האינפורמציה, ככל שתהייה חיובית בנושאים מסוימים, עשויה להיות מכשילה ולעתים מזיקה.

גם לילדים להורים גרושים יש שאלות.

שאלות הנוגעות לכל נושא בעולם, אך בנוסף לכך, שאלות על מה שעובר עליהם ועל משפחתם.

הם מתעניינים בשאלות הטריוויאליות כמו מה זה להתגרש? מה יקרה איתי? מה יקרה עם אמא ואבא? איפה אגור? והאם יהיה לנו מספיק כסף? וגם בשאלות רגשיות כמו אמא ואבא לא אוהבים אחד את השני, אך האם הם ימשיכו לאהוב אותי? האם החברים שלי יסכימו לבוא אלי לשני הבתים? האם אני אצליח להסתדר עם מגורים בשני בתים?

ויש להם שאלות ספציפיות, כמו איפה מתגרשים? מה קורה בחדר הזה שמתגרשים בו? אם הם שמעו את המילה עורך-דין, הם רוצים לדעת איך הוא נראה. אז הם קוראים באינטרנט, הם מחפשים להתגרש וקוראים על התהליך. לא כולם, האמיצים שביניהם, ממש ממש משקיעים בקריאה וחקר והעמקה בנושאים הטכניים האלה.

ויום אחד מגיע והם מבקשים מאמא לראות את הסכם הגירושין.

למה? מכל מיני סיבות. יש ילדים שכל החיים רוצים לראות את הסכם הגירושין רק כי הסקרנות הורגת אותם. בגיל מסוים הם מבינים שזה לא ממש  צריך לעניין אותם, שזה לא "פוליטיקלי קורקט" לבקש מההורים לראות את זה, שזה לא דבר שילדים צריכים לראות, אבל הם עדיין מאד מאד רוצים לקרוא אותו. יש ילדים שביקשו מאמא משהו שעולה כסף. ולאמא אין אז הם רוצים להיות בטוחים שאמא לא קיבלה מאבא כסף בשביל זה ואבא אמר להם לא. יש ילדים שאמא או אבא (שעושים טעות מרה, כמובן) אומרים להם: ההורים צריכים להתחלק בזה חצי-חצי וההורה השני שלך לא מוכן להשתתף במחצית שלו, ואז הם רוצים לבדוק מה כתוב בהסכם על מי שלא משלם את המחצית שלו.

תהייה הסיבה אשר תהייה, הילדים, הסקרנים האלה, רוצים לראות את הסכם הגירושין.

אז מה עושים?

ראשית - בשום אופן לא מראים את הסכם הגירושין לילדים. יש דברים ששייכים לגדולים והקטנים צריכים להבין ולקבל זאת.

שנית -  ככל שתמעיטו לשוחח עם הילדים על נושאים הכרוכים בכסף, או באי ההסכמות ביניכם, וככל שתחשפו את ילדיכם פחות לעימותים ולמחלוקות שלכם, כך הילדים יגלו פחות צורך להתעניין בהסכם.

ולסיום - הסכם הגירושין נועד למצבים בהם יש מחלוקת בכל הקשור לחינוך ואחזקת הילדים. ככל שיחסיכם יציבים יותר, ויש ביניכם הבנות והסכמות בנוגע לחינוך הילדים, ובעיקר – ככל שתייצרו חזית אחת מול ילדיכם בכל הנושאים הקשורים באחזקתם, כך הילדים יזדקקו פחות לאינפורמציה הזו, אשר מסייעת להם "לתפוס צד".

 

 

על הכותבת:
קטי טל,
מגשרת משפחתית,
יישוב סכסוכים, בניית הסכמות, גירושין, הסכמי ממון, ירושות
טלפון 054-7437435 , דוא"ל info@kati-tal.com

 

 


עוד באותו נושא

איזה גבר הוא יהיה?

מעת לעת אני חושבת לעצמי, איזה גבר הוא יהיה, איתי? שרמנטי ורומנטי, או קשוח, מסוקס או עדין, דון ג'ואן או נחבא אל הכלים?

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!