אתם אורזים את המשפחה וטסים אל המזרח הרחוק. מומלץ מאוד לתכנן טיול כזה ובמיוחד כשמצטרפים גם ילדים

מדריך לטיול משפחתי במזרח הרחוק

אתם אורזים את המשפחה וטסים אל המזרח הרחוק. הודו, נפאל, תאילנד וסין, ואולי אפילו מונגוליה אם יתאים במזג האויר. בכל מקרה שווה מאוד לתכנן טיול לזמן ארוך, כדי לנצל את כרטיסי הטיסה היקרים כל כך ולשהות כמה שיותר במדינות הנפלאות הללו. לפני שמתחילים בתכנונים כדאי לקחת בחשבון כמה דברים, והנה הם לפי הסדר הכרונולוגי:

 

חיסונים למזרח הרחוק

למי שמתכנן טיול ארוך (מעבר לשלושה שבועות), מומלץ להתחסן בכל החיסונים המומלצים על ידי מרפאות המטיילים. כמו כן, כדאי לדאוג ולברר על התאמתם של החיסונים הללו לילדים, על פי הגילאים ובכמה מנות מקבלים אותם. חיסונים כמו חיסוני צהבת (A ו- B) ניתנים לפעוטות בארצנו כדרך קבע אך כדאי לוודא שהם אכן קיבלו אותם ואם לא, שיש מספיק זמן לקבל את כל המנות הניתנות בהפרשים של חצי שנה. כמו כן, קיימים עוד חיסונים שצריך לעשות בשבילם חושבים – קדחת המוח היפנית, טיפוס הבטן ועוד.

 

ציוד מיוחד

אתם לא נוסעים לקצה הציביליזציה, למרות שלפעמים מגיעים למקומות נידחים. צריך לזכור שיש בכל המדינות הללו הכל, מחיתולים ועד עדשות לעיניים. אירזו לפי מזג האויר הצפוי. עדיף גם לקחת ציוד לגשם, גם אם מתוכנן להיות חם מאוד, כי במזרחק העונה הגשומה היא בקיץ. מומלץ לנסוע בעונה החמה, כך נחסך הרבה מקום במזוודה על בגדי חורף. והכי כיף – לרכוש מדריך טיולים מודפס לאזור המיועד ולהתחיל בתכנונים.

 

ביטוח נסיעות למזרח הרחוק

כמה שבועות לפני הטיול, מומלץ לרכוש ביטוח לכל בני המשפחה. במידה ואתם מתכוונים לעשות טרקים, לקפוץ באנג‘י, לרחף במצנחים ועוד מעשי גבורה כאלו ואחרים מומלץ לרכוש ביטוח נסיעות מורחב הכולל גם איתור וחילוץ ולרוב גם מכסה ביטול טיסה או שינוי טיסות עקב כל מיני הפתעות בלתי מתוכננות שצצות בדקה ה-90.

 

מעברים

עיקר הנקודות הרגישות בטיולים מרובי אנשים עם מיעוט מבוגר (או אפילו איזון מבוגר) נמצא במעברים ממקום למקום. יש לארגן את כל הציוד, יש לדחוס את כולם לאיזשהו רכב ולהגיע ליעד אחר. מומלץ מאוד לחלק תפקידים ותחומי אחריות כדי ששום דבר חשוב לא יפול בין הכיסאות. מספרי ברזל לילדים ולתיקים וספירה קבועה.

 

טיסות

הטיסות למזרח הרחוק ארוכות ולפעמים מלוות בקונקשן (לחכות בשדה תעופה שכוח אל בדרך אל היעד), הביאו הרבה אוכל ונשנושים, ספרים וצעצועים, ושאר תעסוקות לכולם. טיסות לילה עלולות להיות כאב ראש לא קטן אבל אם כולם מצליחים לישון, הן פתרון יותר נוח.

 

בטיול

מומלץ לנסוע לזמן ארוך, לא רק בגלל שהטיסה יקרה ואם אנחנו כבר שם שננצל את זה יותר, אלא כיוון שטיול משפחתי הוא הכי נינוח כשנשארים הרבה זמן בכל מקום. ילדים לא אוהבים להחליף כל יום מלון או גסט האוס. עדיף לעשות כמה שפחות נסיעות וכמה שפחות מעברים.

 

ארוחות

במזרח יש מסורת לפיה לוקח שעה להכין כל ארוחה. קחו בחשבון שכשיושבים במסעדה מחכים הרבה זמן עד שהאוכל יגיע ותכננו בהתאם. ניתן להזמין מראש את המנות ולקפוץ מאוחר יותר. ניתן לבוא כשעוד לא רעבים ולשחק עם הילדים עד שהאוכל מגיע וכו‘.

 

מה תוכלו למצוא במדינות המזרח:

הודו – יש בה הכל: מקדשים וג‘ונגלים בדרום, הימאליה, טיבטים וטרקים בצפון, במרכז יוגה, מקדשים, גמלים ופילים. גואה – חופים מדהימים לנפוש עם ילדים. אוכל מצוין.

נפאל - למשפחות שאוהבות לטרק.

סין – לנופים עוצרי נשימה ותרבות כל כך אחרת. דופי פנדה, הרים קדושים, טאי צ‘י ואוכל טעים.

תאילנד – חופים ואיים מדהימים לנופש, ג‘ונגלים בצפון והרבה הרבה קניות.

ויאטנם – סיפור המלחמה והקומוניזם, נוף הררי עוצר נשימה בצפון ומפרצים מדהימים בדרום.

 

 

לסיכום – קחו את זה בקלות ככל שניתן, כמו שאמרו חכמינו, לפעמים אנחנו פוחדים שנים ממה שהכי הכי טוב לנו. היו אמיצים וצאו לדרך.

 

בחסות קמפוס סטאדי – סאמר קול


עוד באותו נושא

בעיות פריון ורפואה סינית

בעיית הפריון היא בעיה ההולכת וגדלה בחברה של היום. במאמר זה אדון בבעיה בסיבות לקיומה ובפתרונות המוצעים לה ברפואה הסינית

התגובות שלכם ...

מוצרי החודש

אני מרגיש

ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!