אצלנו יש תמיד מן התלבטות- מה נאכל לקינוח? ארוחת החג גם ככה ארוכה וממלאת יותר מכל ארוחה אחרת שלא מלווה במצות...
שלום וחג אביב שמח!
איך יודעים שבא אביב? מסתכלים סביב וסביב... ומלבד השמש, מזג האוויר המושלם והפריחה המהממת מסביבנו, מרגישים גם את ריח הניקיונות, את המפגש הקרב עם המשפחה המורחבת, ואת טירוף המתנות סביבנו.
אצלנו יש תמיד מן התלבטות- מה נאכל לקינוח? ארוחת החג גם ככה ארוכה וממלאת יותר מכל ארוחה אחרת שלא מלווה במצות...
אז הנה לפניכם קינוח במנות קטנות- בדיוק מתאים עם התה או הקפה של סוף הארוחה. לא משהו מוסי ומכביד, לא עוד עוגיית קוקוס או בוטנים נדושה.
הקינוח מובא בשתי גירסאות:
גרסה ראשונה- גרסת הילדים- גם טעים, גם מעניים וגם משהו שאפשר לעשות ביחד, תוך שחרור אנרגיות בריא ויצירתיות נהדרת.
הגרסה השנייה- למבוגרים- נטולת גלוטן לחלוטין (וכמובן גם נטול חלב)- טראפלס שוקולד מריר בתוספת ויסקי או ליקר לבחירתכם. לילדים הקטנים יהיה קשה ליצור כדורים מהתערובת הדביקה יחסית, ולכן לגרסת הילדים נוספו עוגיות יין, שלדעתי הן העוגיות הכי שפויות שניתן להשיג בפסח, וגם אין להן טעם חזק של קמח מצה.
לגרסת הילדים:
1 חבילה עוגיות יין
200 גר‘ שוקולד מריר 60 אחוז
200 מ"ל קרם קוקוס (חצי קופסת שימורים)
שמים את העוגיות בשקית כפולה ומתחילים למעוך עם מערוכים, פטיש שניצלים או אמצעי אחר שנראה לכם. זוהי דרך נהדרת לשחרור אנרגיות בצורה בריאה, רק תוודאו שאין משהו שעלול להישבר מתחת...
ממיסים בסיר קטן את השוקולד וקרם הקוקוס, על אש נמוכה תו"כ ערבוב מדי פעם, עד שהכל מתערבב והופך לקרם חלק (הקרם לא אמור לרתוח!)
מורידים מהאש ומוסיפים את פירורי העוגיות תו"כ ערבוב. אם אתם מרגישים שיש יותר מדי עוגיות והתערובת מסמיכה, לא חייבים להוסיף את כל העוגיות..
עכשיו יש שתי אפשריות: או שמקררים את התערובת בסיר במקרר כשעתיים, ואז מגלגלים לכדורים, או שמשטחים אותה על תבנית עם נייר אפייה (לגובה 2 ס"מ בערך) ומקפיאים.
מוציאים מהפריזר וחורצים צורות עם חותכני עוגיות, אפשר לפזר קקאו, אבקת סוכר, או למרוח מעט שוקולד מומס ולהדביק סוכרות
לגרסת המבוגרים:
לא שוברים עוגיות יין, ממיסים את השוקולד והקוקוס אותו הדבר, מורידים מהאש ומוסיפים ליקר לבחירתכם: אמרטו (ליקר שקדים), קלואה (ליקר קפה), ויסקי או ברנדי- כמות של פקק. אפשר גם להוסיף קורט קינמון או חצי כפית קפה נמס.
מקפיאים את התערובתלפחות ל4 שעות, מוציאים ומגלגלים כדורים קטנים בעזרת כפית או ידיים רטובות, וישר מגלגלים בבקאו, בכדי שלא ידבקו למנז‘טים או לצלחות.
שומרים בהקפאה (בשתי הגרסאות) ומוציאים כמה דקות לפני ההגשה.
*אפשר גם לחלק לשקיות אישיות ולחלק מתנות לאורחים.
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
מבוך תבלינים ענק במבוך מרים, חוויה חקלאית ב"שביל הסלט", הדרכה בנושא ביצים ב"יש חווה כזאת" בכפר סילבר, ועוד – פסחקלאי בצפון הנגב.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...