נכון שאפשר לתרום וגם "למכור" את שאריות החמץ, אבל לכל אחד בבית יש כמה חטיפים או קופסאות עוגיות, או קורנפלקס...
שלום ולפני חג שמח!
בכל שנה בזמן הזה, עם תחילתו של האביב, מגיע זמן בו מתחילים להרגיש את פסח.
משהו משתנה באווירה, בסופר מרקטים מחליפים את הסחורה על המדפים והרצינים באמת כבר מתחילים לנקות, שלא נדבר על האווירה בקניון, בבית הספר (כמעט סוף שנה!) ועוד ועוד...
לעיתים מתווסף גם אלמנט נוסף של לחץ- איפה נעשה את החג? האם יהיה מספיק אוכל? והמשמעותי מכולם- מה נעשה עם כל החמץ שעדיין בארונות?
היום אפשר לתרום וגם "למכור" אבל לכל אחד בבית יש כמה חטיפים או קופסאות עוגיות, חלקן אולי חצי פתוחות, שאין לו מושג מה לעשות איתן...
מצד אחד- זה כבר פתוח, אי אפשר לשמור את זה, ומצד שני- אם מאחדים ביחד את כל מה שזורקים- זה המון אוכל, ואנחנו משתדלים שלא לזרוק אוכל, כי אנחנו יודעים שיש אנשים שזקוקים לו...
אז לפני פסח ולכבוד הנקיונות וסילוק החמץ- הנה מתכון ממש פשוט, אשר אפשר להכניס לתוכו כמעט כל דבר- החל מבמבה ובייגלה, וופלים, עוגיות, עוגה ישנה ועוד ועוד...
ואם נתקלתם במתכון בפסח עצמו ואין לכם חמץ- גם טוב! אפשר לפורר מצה, עוגיות יין, עוגיות בוטנים, אפשר להשתמש בקמח מצה, פועלים על פי המתכון בדיוק אותו הדבר...
שאריות של חמץ- כדורי כל טוב
מצרכים
אופן ההכנה
בהדרגה, מתחילים לשפוך את הטחינה לתערובת הפירורים, כל פעם קצת ולערבב, עד שמתקבל מרקם בצקי, כזה שאפשר לעשות ממנו כדורים.
*אם זהו יום חם או שהעיסה דביקה מדי, אפשר להכניס לפריזר לרבע שעה.
מגלגלים לכדורים ומכניסים להקפאה, לפני הציפוי.
לציפוי
ולסיום
אם יש לכם עוד שאריות של משהו ואתם לא יודעים מה לעשות איתן- רשמו לי מה יש לכם, וארשום לכם איך להיפטר מזה...
שיהיה לפני פסח קל, בלי יותר מדי לחץ ובלי הרבה נקיונות...
שלכם,
הגר עוז
קונדיטורית ומדריכת סדנאות אפייה וקינוחים לילדים בכל הגילאים
מפתחת פעילויות ייחודיות לילדים
https://hagaroz.com
עוד באותו נושא
במהלך חופשת הפסח וחודש אפריל מציעים המדיטק והמוזיאון הישראלי לקריקטורה ולקומיקס ביקור בשלוש התערוכות החדשות: "השנה שהייתה 2022", "היא והוא" ו"נפגשים דרך קריקטורות", וכן פעילויות מגוונות לכל המשפחה.
ספר ההפעלה הנפלא של דן שטאובר מעודד ילדים לדבר על רגשות ולפתח תקשורת טובה. מומלץ!
התגובות שלכם ...